Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Atentat de amploare la Kabul

O maşină-capcană care avea drept ţintă un convoi NATO, a explodat în capitala Afganistanului, Kabul. În urma exploziei, cel puţin 19 persoane au fost ucise. 6 dintre victime sunt militari ISAF (5 americani şi 1 canadian). Alte 50 de persoane au fost rănite. Atacul a fost revendicat de talibani şi a fost executat în apropierea sediului parlamentului afgan.

În ciuda măsurilor stricte de securitate, atacatorul sinucigaş a reuşit să pătrundă până în locul în care a avut loc atentatul.

Acest atac este cel mai de amploare, după cel din 2009, din luna septembrie. Din rândul civililor afgani, răniţi sau ucişi, fac parte mulţi studenţi care se deplasau spre universitate la ora producerii atentatului.

Sursa: BBC

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Atentat de amploare la Kabul”

  1. altfel says:

    Exista o singura modalitate pentru a se reduce numarul victimelor in Afganistan. Sa plece trupele straine de acolo. Se vor mai omora intre ei, dar numarul victimelor va fi mai mic. Oricum, acolo nu poate castiga nimeni, nimic. Doar experienta in folosirea noilor tipuri de tehnica militara. Si se mai realizeaza improspatarea stocurilor de munitii. Atat. Dupa 2 secole de incercari esuate ale tuturor celor care erau cei mai tari cand navaleau in Afganistan (britanicii, sovieticii), cred ca numai culturile de mac n-au inteles ca acolo nu este posibil sa castige cineva vreun razboi, oricine ar fi acel cineva.