Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Atentat sinucigaş la Kabul, soldat cu moartea a 13 militari americani şi 4 afgani

Forţa NATO în Afganistan (ISAF) a anunţat oficial, că, sâmbătă, 29 octombrie, a avut loc la Kabul un atentat sinucigaş, în urma căruia au murit 13 militari americani şi 4 afgani, potrivit Reuters.

Bilanţul ar mai putea creşte deoarece atentatul a avut loc în plină zi, pe una dintre arterele rutiere importante din vestul capitalei afgane, în zona Darulaman, în apropiere de Muzeul Naţional.

Directorul spitalului Istiqlal din Kabul, Mohammad Ali Eshan, a declarat că, ultrior, alţi opt afgani răniţi în atac au fost aduşi la spital.

Talibanii afgani, care au intensificat recent atacurile la Kabul, au revendicat atacul printr-un SMS transmis AFP de purtătorul de cuvânt Zabihullah Mujahid.

 

 

Sursa: AFP, Reuters

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.