Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Atentat terorist asupra unei conducte de petrol din Egipt

În dimineaţa zilei de 5 februarie, în Egipt a avut loc un atentat terorist. Televiziunea de stat a anunţat că ţinta a fost o conductă de petrol din nordul peninsulei Sinai.Atacatorii au aruncat în aer terminalul şi gazoductul la Sheikh Zuwayed în Sinai, la zece kilometri de Fâşia Gaza. Conducta alimenta Israelul.

La această oră, conducta care este una dintre principalele conducte de gaz din zonă, este cuprinsă de flăcări.

“Situaţia este foarte periculoasă în urma atacului asupra gazoductului din Egipt, iar explozii continuă să se producă din loc în loc, a declarat un oficial egiptean!, relatează Ynet.

“Este o operaţiune teroristă de amploare”, a informat un jurnalist al televiziunii egiptene.

Autorităţile egiptene au oprit imediat livrările de petrol prin conductă, ca măsură de precauţie, iar pompierii încearcă să stingă focul.

Potrivit unui oficial egiptean, nimeni nu a fost rănit. Câţiva martori au povestit pentru postul de televiziune Al Jazeera că au auzit o explozie puternică, urmată de un incendiu.

La Ierusalim, postul public de radio israelian, care citează declaraţiile guvernatorului egiptean al El-Arich, a afirmat că atacul a fost comis dimineaţa devreme cu o mică încărcătură explozibilă.

Sursa: Realitatea

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.