Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Au început înscrierile pentru cariera de soldat şi gradat voluntar în Ministerul Apărării Naţionale

În perioada 07 – 28 august 2009, centrele militare judeţene şi ale sectoarelor municipiului Bucureşti, desfăşoară înscrierea candidaţilor pentru cariera de soldat şi gradat voluntar în Ministerul Apărării Naţionale.
La nivelul Ministerului Apărării Naţionale sunt scoase la concurs 282 de locuri.

Condiţii generale de înscriere:

Tinerii – femei şi bărbaţi – trebuie să îndeplinească cumulat următoarele criterii:
–    să fie absolvent cel puţin al ciclului inferior liceal (10 clase) sau al unei şcoli de arte şi meserii;
–    să aibă vârsta cuprinsă între 18 şi 26 ani, împliniţi în anul 2009;
–    să nu aibă antecedente penale sau sa fie în curs de urmărire penală;
–    să fie declaraţi “apt” şi să obţină avize în urma efectuării examinării medicale şi psihologice speciale efectuată după ce au fost declaraţi “Admis” la selecţia din centrele zonale de selecţie şi orientare:
–    să posede permis de conducere categoriile „B” şi „C” şi să fie declaraţi „ADMIS” conform criteriilor de recrutare specifice – la laboratoarele psihotehnice ale Ministerului Apărării Naţionale.
–    să nu facă parte din partide, formaţiuni sau organizaţii politice, iar dacă face parte să declare că, la dobândirea calităţii de soldat sau gradat voluntar, va renunţa la această calitate;
–    să nu facă parte din culte religioase aflate înafara legii.

Etape de parcurs:

Înscrierea candidaţilor presupune întocmirea de către aceştia şi depunerea la sediul biroului informare – recrutare a unui dosar de candidat, a cărui conţinut este prezentat acestora de către  personalul biroului informare – recrutare.

Vizita medicală a candidaţilor se efectuează gratuit de către Policlinicile Spitalelor Militare.

După înscriere, candidaţii sunt testaţi din punct de vedere aptitudinal (psihologic şi privind potenţialul fizic) în unul din centrele zonale de selecţie şi orientare ale Ministerului Apărării, din localităţile Alba Iulia, Câmpulung Moldovenesc şi Breaza.

Aprecierea candidaţilor în urma testării se face cu „ADMIS” pentru cei care îndeplinesc baremele minime specifice şi „RESPINS” pentru ceilalţi candidaţi.

Carieră:

Candidaţii declaraţi „ADMIS” vor parcurge începând cu luna octombrie 2009, o perioadă de pregătire militară cu durata de 4 luni pentru cei care nu au stagiul militar satisfăcut şi durata de 2 luni pentru cei care au stagiul militar satisfăcut.

Pe toată durata pregătirii în centrele de instrucţie sau instituţiile militare de învăţământ, cursanţii beneficiază de: soldă, şcolarizare, cazare, masă şi asistenţă medicală gratuite.

La finalizarea pregătirii aceştia vor fi repartizaţi şi angajaţi în unităţile militare pentru care au optat încă din faza înscrierii.

Pe timpul îndeplinirii serviciului de soldat şi gradat voluntar aceştia beneficiază de:
–    venituri lunare care încep de la cel puţin 1300 lei;
–    ţinută militară gratuită;
–    o compensaţie lunară pentru închirierea unei locuinţe, dacă nu deţin locuinţă proprietate în localitatea în care îşi desfăşoară activitatea, în cuantum de până la 50% din soldă;
–    facilităţi de continuare a studiilor liceale sau universitare;
–    posibilitatea trecerii în corpul subofiţerilor sau ofiţerilor prin cursuri de scurtă durată (filiera indirectă).

Mai multe informaţii puteţi afla de la Biroul Informare-Recrutare Cluj, situat în Cluj – Napoca,  b-dul. 21 Decembrie 1989 nr. 106, tel. 0264 – 433067 int. 131 sau 142 şi 0264 – 432918, fax. 0264 – 430360, e-mail bircluj@yahoo.com sau de la centrele militare judeţene.

Date suplimentare

Sursa: Biroul Informare-Recrutare Cluj/Centrul Militar Zonal Cluj

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

17 Responses to “Au început înscrierile pentru cariera de soldat şi gradat voluntar în Ministerul Apărării Naţionale”

 1. mega2005 says:

  Iar da MApN-ul teapa la tineri…..aviz amatorilor!!!

 2. vino in armata, daca vrei sa fii respectat!! says:

  instructia va incepe cu 10 zile concediu fara plata!!!

 3. Cineva patit says:

  Numai aburiti oamenii cu aceste informatii care nu vor fi puse in practica niciodata.

 4. schwartzkopff says:

  Care or fi cultele alea in afara legii?!?

 5. Bure Bista says:

  Pt. Schwartzkopff

  Citeste legea.

  Pt. “Cineva patit” ?

  Dar ce-ai patit draga? Sune-ne daca nu taci.

  O zi buna carcotasilor.

  PS:
  Armata nu e pentru fatalai, aia sa intre in politica!

 6. Pro Armata says:

  Trebuie vazut anuntul ca orice anunt pentru locuri de munca si atat. Pe langa alti angajatori armata isi prezinta tot pachetul cu lucruri bune si mai putin bune. Ramane ca oricine e interesat sa obtina informatii suplimentare.

  Apropos, locurile disponibile sunt la date suplimentare. Excelenta ideea celor de la IndoMondo Militar de a da linkul spre site-ul de recrutare al Armatei.

  O meserie onorabila pentru oameni onorabili. Ceilalti sa caute pe la militie si vama locuri mai bune

 7. schwartzkopff says:

  Bure B,
  dar ce ai de esti asa ritos?!? Te stiam mai relaxat durule!
  Da-mi si mie un link unde scrie care sunt cultele in afara legii, evident cand termini de tras de fiare sau de vanat dusmanii tarii.
  Multumesc anticipat.

 8. oana says:

  dar spuneti-mi sh mie trebuie neaparat permis da conducere???sh daca vreau sa renunt in timpul contractului ce se va intampla??/

 9. NELA BATIRU says:

  Nu, pentru ce permis de conducere?
  Daca renunti inainte de implinirea termenului penru care ai semnat contractul, platesti scoala.

 10. digital says:

  “- să nu facă parte din culte religioase aflate înafara legii.”
  de parca alea recunoscute sunt OK!?

 11. alinutza says:

  am si eu o intrebare….in cazul in care o persoana mai are 2 saptamani si termina perioada de scolarizare de 4 luni si are un accident grav suferind o operatie pe creier care necesita o perioada mai indelungata de recuperare pana la 100%….ce se intampla cu aceea persoana mai ramane angajata sau nu ca soldat gradat voluntar???….cei care imi pot raspunde o pot face la adresa de email alinutzababykiss@yahoo.com…multumesc anticipat

 12. Maximilian says:

  Daca am 16 ani si am 10 clase ma pot inscrie

 13. anonim says:

  ba cred ca la bigidi te poti inscrie intra pe pagina de cribite gerla si acolo poti

 14. emmiely says:

  Bună ziua tuturor,

  Ceea ce nu înţeleg e.., de ce îţi trebuie scoala să tragi cu un pistol??? Nu înveţi asta în armata ??? Înainte să făcut şcoală că să intri în armata?? NU… Nu ştiu, să schimbat totul în lumea noastră… Dar mai am o întrebare… RĂZBOIUL CAND VA VENI, EL VA INTREBA LUMEA INAINTE DACA ARE SCOALA SAU NU??? Sunt sigură că nu întreabă, si atunci??? Când trebuie să între lumea obligatoriu în război îi mai întreabă dacă are scoala? Atunci nu mai întreabă nimeni… Păcat sunt mulţi care vor să salveze lumea dar nu au voie fiindcă nu au avut bani să plătească scoala… De ce cei mari nu îi ajută pe cei de jos???? Păcat de lumea noastră..

  Salutari de la.Emmiely

 15. Spetsnaz says:

  Asta e viata ce sa faci dar nu platesc cine stie ce in armata romana :))

 16. sictiritu says:

  Nu platesc, dar daca stii unde sa contribuii – si nu ma refer aici la cei cu grade mici- obtii apoi posturi caldute pe afara.Banu-i la putere