Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

AUDITUL a descoperit pensii militare mărite fără documente justificative, sau cu documente false

Afirmaţia şocantă prin aspectele sale legale este făcută de dl. Corneliu Dobriţoiu pe pagina sa de pe reţeaua de socializare Faceebook, ca răspuns la o întrebare adresată de un rezervist militar, fost cadru activ a cărui pensie a fost diminuată în urma procesului de recalculare.

În fond, fostul ministru al Apărării a fost întrebat de ce nu a intervenit în emisiunea Danei Grecu de la Antena 3 pentru a puncta “dramele prin care trecem noi cei 30 de mii de rezervişti cu pensiile diminuate minţiţi şi ignoraţi continuu de foştii şi actualii guvernanţi.”

În postarea sa ministrul explică “nu voi ocoli aceasta temă, ea fiind o prioritate pt mine şi în capacitatea parlamentară pe care o deţin. În acest sens, am dezbătut pe larg subiectul cu noul ministru al apărării, care a reacţionat pozitiv, avand în vedere faptul că sumele necesare se pot
deduce în urma clarificarii procesului oneros de recalculare a pensiilor.”

Mai mult Dobriţoiu precizează şi de unde apar aceste sume: “Până acum, AUDITUL a constatat, numai din evaluarea modului de recalculare pentru pensionarii din Bucureşti şi judeţul Ilfov, că MApN cheltuie în plus peste 500 mii de euro pe lună ca urmare a creşterii multor pensii fără documente justificative, sau ca urmare a unor documente false.”

Soluţia propusă de acesta este, potrivit propriilor explicaţii: “Deci, avand în vedere că suma necesara pentru întregirea pensiilor diminuate este de 5 mil euro anual, aceasta ar putea fi acoperită din sumele marite în mod oneros, iar evaluarea, după cum spuneam acoperă o arie geografică restrânsă, urmând ca Auditul şi Curtea de Conturi a României – care din luna Ianuarie este implicată în proces- să extindă evaluarea asupra tuturor judeţelor, deci se aşteaptă că se vor economisi mult mai mulţi bani.”

Din persepctivă legislativă, Dobriţoiu, care este acum senator preşedinte al Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, afirmă că “la nivel legislativ, vom accelera procesul de elaborare a noii legi ocupaţionale, a unei noi legi a statutului cadrelor militare.”

“Deci, nu voi face niciun pas înapoi pentru îndreptarea acestei mizerii generate de derbedeii care ne-au băgat mâna în buzunar banditeşte. Cu stimă, Corneliu Dobriţoiu”.

Poate părea şocantă afirmaţia. Nu însă dacă analizăm modul în care a fost condus şi executat procesul de recalculare/revizuire a pensiilor militare. MApN-ul, condus atunci de dl Oprea, s-a contrazis singur, afirmând că nu poate executa procesul de reaclculare în timpul cerut, apoi a făcut-o cu heirupul. Oprea pozând în binefăcătorul zecilor de mii de pensionari.

La aceea vreme circulau în spaţiul public informaţii legate de liste preferenţiale cu pensionari cărora trebuiau să le fie majorate pensiile sau cu alţii, mai colţoşi cărora trebuiau să le fie diminuate. Se spunea atunci că privilegiaţii majorărilor ilegale au fost membrii “Coloanei a 5-a a lui Oprea” care trebuiau să aducă voturi partidului trădătorilor grupaţi în jurul acestuia.

Greu de demonstrat. Viaţa, auditul, curtea de conturi, poate DNA vor face lumină în zona aceasta.

Se pare că a început.

Rămâne totuşi întrebarea: Cum se face că “patroana” spirituală a procesului haotic de recalculare a pensiilor militarilor, General maior Maria Lupu, este în continuare şeful structurii care a organizat activitatea?

RD, InfoMondo Militar

sursa: https://www.facebook.com/corneliu.dobritoiu/posts/2728121899450

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

178 Responses to “AUDITUL a descoperit pensii militare mărite fără documente justificative, sau cu documente false”

 1. LoremIpsum says:

  @ gourkha
  Referitor la aprecierile tale fata de activitatiele altor militari indiferent de grad din armata fie aviatie sau marina, abtine-te, tu crezi ca datul huta-huta cu franghia si alergatul printre pietroaie e visul suprem al oricarui militar, nu pica in ridicol.

 2. LoremIpsum says:

  @Gourkha
  E, Gourkha “diferenta trebuie sa fie locul de munca si activitatea prestata, si nu functia” incepem sa vorbim aceeasi limba, am spus de nenumarate ori singura cale de a indrepta lucrurile este sa se aprecieze omul nu functiile si asta in toate domeniile. Daca e sa vorbim doar despre incadrarile in grupele de munca, poti sa fii spre exemplu inapt sa lucrezi in AC si niciodata nu vei putea lucra in astfel de grupe vine din urma potlogaria cu functia incadrata in AC si daca o ocupi te-ai scos. Daca nu se va schimba fundamental modul de apreciere al activitatilor, tot timpul vor aparea discriminari si discutii de natura asta. In discutia de fata trebuie apreciat locul de munca si activitatile pe care le desfasori nu functia ocupata insa este evident ca nu se doreste si e lesne de inteles de ce. Acum numai prin simplul fapt ca functia se incepe cu “sef” iti asigura automat incadrarea in CS chiar daca activitatile desfasurate nu au nici o legatura cu pericolele expuse in legislatie, deci vezi de ce nu se doreste? Aceeasi problema apare si la salarizare, pensii. Sper ca ministrul Dusa va lua in calcul schimbarea de care este nevoie si nu va lasa lucrurile sa decurga in aceeasi directie de pana acum, nu trebuie decat sa se uite peste granita in orice directie doreste si sa adopte masurile de acolo insa ma tem ca functiile care incep cu “sef” il vor sfatui altceva.

 3. ion says:

  si io m-.am saturat

 4. Ion says:

  Gourkha,
  Ce mult scrii/vorbesti!
  Crezi ca astermand cearceafuri de cuvinte esti mai convingator?
  Zici ca ai fost militar. Ai primit ordine. Ai dat ordine. Scurt, clar, precis, cuprinzator iti spune ceva?
  N-ai capacitate sa sintetizezi?
  Nu poti fara sa te repeti la nesfarsit?

 5. ion says:

  Ion, afirmatiile facute de tine mai sus referitor la incadrare in grupe par a fi sustinute si de art.29 si 30 din Legea 263/2010.

 6. Dr .House says:

  Si Io m-am saturat

 7. iceparu says:

  Esti glumet.Nu crezi ca tobosarul depunea mai mult efort decat trompetistul?Dece sa aiba pensii egale? Daca ai ajuns sa faci comparatie intre responsabilitatea unui sef bopl si un muzicant inseamna fratele meu ca ai ceva la mansarda.

 8. Gourkha says:

  Oi fi fo fost eu si militar, dar mi-am revenit, adica nu mai sunt in armata, tu te mai crezi inca? Iar daca tu poti sa faci tu o sinteza mai buna insirand L. 164, L. 119, L. 165, L. 90, M. 116, HG 1294, HGS 1019, L. 263, MS 132, afirmatia Casei Sectoriale ca HG S se aplica de la 05.01.2011 si mie mi s-a aplicat pentru anul 2004, dar nu si pentru anul 1992, afirmatia aceleiasi Case Sectoriale ca nu primim pensii ci ”ajutoare lunare”, te astept sa o faci!

  PS: Am mai auzit de unii care crezandu-se acasa tot in armata, si-au pus etichete in casa la prize cu “ATENTIE! 220V” sau la intrerupatoare cu ‘LUMINA ARDE INTRE ORELE … “. Ai si tu cumva in casa etichete din astea?

 9. Ion says:

  ion,
  Mie imi pare rau ca se dau oamenilor sperante desarte pe aceasta pagina.
  Daca recalcularea si ulterior revizuirea s-au facut incepand cu data de 01.01.2011, in baza Legii 119/2010 (pentru care s-a emis ulterior OG1/2011 cu scop de norme de aplicare, pentru ca HG 735/2010 s-a abrogat) si in baza HG 1294/2001 asa cum era aceasta modif si cpl la 31.12.2010, cum poti sa aplici in acest proces de recalculare/revizuire un act normativ cu data de intrare in vigoare ulteriora datei de 01.01.2011? HG S 1019/2010, chiar daca a fost emisa in decembrie 2010, in text se mentioneaza ca data de intrare in vigoare este 05.01..2011.

 10. LICA says:

  Intrebare
  Stimati colegi,
  Este cineva in masura sa ma ajute in a intelege atitudinea MApN fata de noi, cei care am fost calcati in picioare dupa ce am iesit la pensie si ni s-a furat ce am obtinut (pensia) fara a fi acuzati ca am fi dobandit acel ceva ilegal?
  Acum cand Primul Ministru, Ministrul Apararii, Ministrul de Interne etc. recunosc in corpore ca ni s-a facut o nedreptate printr-un act ilegal, azi, acum, maine MApN depune in continuare recursuri la sentintele care i-au dat castigatori pe pensionarii militari cu pensiile afectate de recalculare/revizuire/re…
  Intreb la modul cel mai serios: Suntem Nebuni de Legat, sau ce se intampla in tara asta? Au luat-o toti razna? Cine de la MApN trebuie legat si bagat la Balamuc?
  Premierul si Ministrul Apararii spun ca printre cei carora li s-au marit pensiile sunt unii care au folosit acte false si tot pe noi pun Potera de Avocati, pe noi cei batjocoriti si umiliti fara a fi acuzati de ceva anume.
  Stie cineva cine conduce astazi MApN-ul? Cine trebuie hulit si invinuit de continuarea ostentativa a bataii de joc?
  Oamenii astia care au venit la guvernare ne spun ca e nevoie de 5 milioane de euro pe an si treaba se rezolva, dar nu fac nimic. Le aduc aminte ca Udrea cheltuia pe o telegondola 40 milioane euro si nimeni nu zicea nimic. Nu ziceau aia dinainte, nu zic astia de acum. De ce nu e Udrea la puscarie? De ce noi suntem obligati sa ne taram prin tribunale – bolnavi, batrani, fara putere, iar pe Udrea o primesc, pe usa din dos – dar o primesc, in Parlament.
  Sunt plin de URA si VENIN, spuneti-mi pe cine sa le vars?
  TEDY PANTEA

 11. nevada says:

  Asa cum legile noi ale pensiilor s-au aplicat incepand cu o anumita data dar pentru toti cei implicati asa si HG S…., anexa la HG 1294/2001 trebuie aplicata pentru toti cei implicati- iesiti la pensie dupa 01.04.2001 si cred ca trebuie aplicata de fapt pentru absolut toti pensionarii militari. Abramburelile din mintile unora care nici nu muncesc nici nu gandesc nu servesc la nimic si nu pot sa fie capete de pod pentru aplicarea sau neaplicarea unor legi. Renuntati si la expresiile de genul….ni s-a furat ce am obtinut….e vorba de niste legi ale unui stat de drept…ca legile nu sunt intotdeauna drepte e adevarat…..dar nu prin astfel de exprimari sau prin votul acordat pentru revenirea pensiilor ciuntite la valoarea initiala se rezolva problemele.

 12. nevada says:

  Va inteleg revolta si aveti dreptate dar nu pana la capat. In primul rand, v-ati aliat cu cei care de 23 de ani jefuiesc Romania cum nici pe vremea Fanarului nu a fost jefuita, v-ati vandut voturile in cadrul unui troc rusinos. Apoi, nu ati fost in stare sa separati neghina de bob. Voi cereti dreptate pana la capat insa ascundeti cu grija cazurile de pensii smecherite din cauza carora a pornit tot acest tavalug. Daca analizati cu atentie, 5 milioane de euro sunt o nimica toata pentru unul care a facut afaceri cu terenurile Armatei , bani de buzunar sau care pot fi carati in sacose de plastic. Unde ati fost dvs. cand s-au facut aceste afaceri oneroase? Unde erati cand a fost vandut pe nimc sidexul? Dar Bancorexul? Atunci de ce nu ati protestat? De ce nu v-ati legat atunci cu lantuir? Era vorba atunci de zeci de miliarde de euro nu de 5 milioane.

 13. Ion says:

  De acord, dar in textul actului normativ nu se mentioneaza aplicarea retroactiva, ci numai data de intrare in vigoare, 05.01.2011. Astfel ca se aplica, sub forma de modificare la HG 1294/2001, incepand cu aceasta data, cand lege a pensiilor in vigoare este Legea 263/2010.
  Deci HG 1294/2001, asa cum a fost modif si cpl cu HG S 1019/2010, se aplica numai la pachet cu Legea 263/2010, nu cu Legea 119/2010.

 14. Istvan says:

  Raspuns la petitie primit azi, dupa un an, timp in care tribunalul a respis actiunea pe motiv de actiune prematura.
  Acest raspuns este de noaptea mintii. Oprea, Lupu si ciracii lor basisti sunt neclintiti.

  ROMÂNIA
  MINISTERUL APĂRĂRII NAŢIONALE
  CASA DE PENSII SECTORIALĂ
  Nr. P 22004 din _______ 2013
  Bucureşti

  Domnului ——————

  La petiţia dumneavoastră, înregistrată în această unitate cu nr. P 22004/2012, vă comunicăm următoarele:
  La Casa de pensii sectorială a Ministerului Apărării Naţionale au fost înregistrate în perioada martie 2011 – decembrie 2012 un număr de peste 28.000 contestaţii, formulate de pensionarii militari împotriva deciziilor de pensie revizuite, ca urmare a aplicării dispoziţiilor art. 1 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 1/2011 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniţi din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, aprobată prin Legea nr. 165/2011.
  Menţionăm că, în conformitate cu dispoziţiile art. 2 alin. (2) din anexa nr. 2 la Ordinul ministrului muncii, familiei şi protecţiei sociale, ministrului apărării naţionale, ministrului administraţiei şi internelor şi directorului Serviciului Român de Informaţii nr. 1453/M.34/18769/10161/2011 pentru aprobarea Regulamentului privind organizarea, funcţionarea şi structura Comisiei centrale de contestaţii din cadrul Casei Naţionale de Pensii Publice, precum şi pentru aprobarea Regulamentului privind organizarea, funcţionarea şi structura comisiilor de contestaţii din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Administraţiei şi Internelor şi Serviciului Român de Informaţii, Comisia de contestaţii din cadrul Ministerului Apărării Naţionale este compusă din trei membri. Din cauza numărului extrem de mare de contestaţii depuse, Comisia de contestaţii îşi desfăşoară activitatea în şedinţe zilnice, soluţionând un număr de aproximativ 15 contestaţii/şedinţă. Astfel, până la această dată, s-a reuşit pronunţarea de hotărâri pentru un număr de aproximativ 4.000 de dosare aflate pe rol.
  Cu toate eforturile depuse pentru soluţionarea cu maximă celeritate a contestaţiilor, din cauza numărului foarte mare al acestora, înregistrate într-un interval scurt de timp, precum şi ca urmare a complexităţii conţinutului, ce necesită o analiză laborioasă şi o motivare documentată, în cele mai multe cazuri nu este posibilă încadrarea în termenul de soluţionare a contestaţiilor prevăzut de art. 150 alin. (4) din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările şi completările ulterioare.
  În opinia noastră, chiar dacă reclamanţii ar invoca expirarea termenului de 45 de zile, prevăzut de lege pentru soluţionarea contestaţiei, apreciem că acest termen este prevăzut exclusiv pentru soluţionarea contestaţiei. Or, o astfel de soluţionare este urmată şi de alte etape ulterioare cum ar fi motivarea soluţiei şi/sau comunicarea acesteia către parte. În plus, petenţii nu aduc probe concludente din care să reiasă refuzul sau tergiversarea soluţionării contestaţiilor depuse, această chestiune fiind exclusă ab initio.
  În sprijinul celor arătate, Comisia de contestaţii subliniază faptul că anumite instanţe de judecată investite cu soluţionarea contestaţiilor formulate de pensionarii militari împotriva deciziilor de pensie revizuite în condiţiile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 1/2011 s-au pronunţat în sensul celor de mai sus. Astfel, Tribunalul Dolj – Secţia Conflicte de Muncă şi Asigurări Sociale a pronunţat Sentinţa nr. 10420 din data de 21.10.2011 în Dosarul nr. 15205/63/2011, prin care a admis excepţia inadmisibilităţii cererii contestatarului pe considerentul că în cauza pendinte, Comisia de contestaţii din cadrul Ministerului Apărării Naţionale nu reuşise să pronunţe până la acea dată o hotărâre.
  În altă ordine de idei, precizăm că, spre deosebire de prevederile art. 156 teza a doua din Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale, cu modificările şi completările ulterioare, coroborate cu cele ale art. 54 alin. (3) din Legea nr. 164/2001 privind pensiile militare de stat, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, care stabileau că cererile de chemare în judecată introduse împotriva deciziilor pronunţate de Comisia de contestaţii pensii din cadrul Ministerului Apărării Naţionale erau de competenţa instanţei în a cărei rază teritorială îşi are domiciliul sau sediul pârâtul (Tribunalul Municipiului Bucureşti), potrivit dispoziţiilor art. 153 lit. d) din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările şi completările ulterioare, litigiile privind hotărârile pronunţate de Comisia de contestaţii care funcţionează în cadrul Ministerului Apărării Naţionale sunt de competenţa tribunalului în a cărui rază teritorială îşi are domiciliul contestatarul, acesta fiind competent să le judece în primă instanţă. Cu alte cuvinte, potrivit legii, s-a dispus măsura înfiinţării unei singure Comisii de contestaţii în cadrul Ministerului Apărării Naţionale, ale cărei hotărâri pot fi atacate la 42 de tribunale (judeţene sau al municipiului Bucureşti), potrivit domiciliului reclamantului.
  Pe cale de consecinţă, vă comunicăm faptul că până la această dată contestaţiile formulate de dumneavoastră, înregistrate sub nr. R 433/09.01.2012, R 9126/02.02.2012, R 14423/22.02.2012, R 14820/01.03.2012, R 17909/27.03.2012 şi R 22756/26.07.2012, nu au fost încă soluţionate. Urmează ca, în perioada următoare, Comisia de contestaţii a Ministerului Apărării Naţionale să le analizeze şi să vă comunice hotărârea acestei structuri.

  DIRECTORUL CASEI DE PENSII SECTORIALE
  Colonel

 15. Marlon Juvet says:

  LICA, tu parca erai locotenent colonel în rezervă MAI, asta acum 2-3 pagini si saptamani, mare specialist, lucrat cu francejii frate, nu ca rapandulele de apevisti de la armata (asta era cu rapandulele era mesaju’ subliminal…). Hotărăşte-te…

 16. Stelian P. says:

  LICA doar copiaza textele care ii plac dar uita sa puna ghilimelele de rigoare. In cazul asta a postat jos semnatura unui fost pilot din flotila prezidentiala.

 17. ion says:

  @ Ion

  Extras din Legea 263/2010
  Art. 30. – (1) In sensul prezentei legi, locurile de munca in conditii speciale sunt cele din:

  c) activitatile din domeniul apararii nationale, ordinii publice si sigurantei nationale, prevazute de actele normative cu regim clasificat emise pana la data intrarii in vigoare a prezentei legi;

 18. Ion says:

  ion,
  Corect. Dar deocamdata noi nu stim sa existe, cu privire la reglementarea conditiilor din locurile munca din armata, alte documente clasificate decat HG S 1019/2010. S-ar putea sa fie pe la Servicii, vreun Ordin clasificat, fiindca si acestia sunt militari. Politistii au alt HG omolog cu al nostru HG 1294/2001, adica HG 1.822/2004.

 19. nevada says:

  @all. Este momentul ca rezervistii sa fie uniti nu dezbinati. Daca va uitati la ce salarii uriase au unii alesi din companii de stat conduse pe criterii politice veti vedea ce inseamna venituri/salarii nesimtite nu o pensie de cca 1000 euro (dupa zeci de ani de munca sub drapel, fara odihna, fara sarbatori). Ca altii au pensii mult mai mici, nu sunt de vina militarii ca Romania a fost supusa jafului intens in ultimii 23 de ani. Si nici macar toti politicienii deoarece si intre ei sunt oameni si oameni. Separati neghina de boabe sau mai bine zis boabele de neghina si dati vina pe cine trebuie nu pe cine se nimereste ( daca si intre militari au existat persoane care au dat tunuri , sa fie trasi la raspundere ei nu intreaga Armata ).Si nu va mai vindeti onoarea si demnitatea! Cereti-va drepturile cu capul sus, fara scandal, amenintari , jigniri, invective ! Aveti suficiente argumente demne, credibile iar populatia are incredere in Armata.

 20. Capitanul Ignat says:

  Vai de capul vostru de ,,terminati” . Ati ajuns sa va spalati rufele in public si sa va balacariti pe internet, sa vada toata lumea ce distrusi sunteti. Voi sunteti aia care fluierati de ziua nationala ? Militari de carton, facuti la apelul de seara. Mi-e scarba de voi si ma faceti sa-mi fie rusine ca sunt roman. Un militar trebuie sa fie demn, nu sa-si planga de mila pe net. Sunteti o rusine pentru armata romana. Imi dau seama ca nu sunteti in stare de niciun sacrificiu, asa cum au facut inaintasii nostrii. Nu sunteti demni si nu meritati banii si increderea investita in voi de neamul asta care inca va crediteaza. Egoistilor ! Fete triste si hulpave, comunisti nostalgici si lacomi, asta sunteti. Faceti pe plac serviciilor straine si balacariti-va in continuare pe net. Unde va e ONOAREA ? Conteaza mai mult banii ? Aparati-va onoarea intr-un mod demn, nu plangandu-va de mila pe net ca v-au taiat 200 RON din 3.000 RON, in timp ce veteranii de razboi nu au nici macar 10% din ce aveti voi. Tradatorilor ! Sa va fie rusine !

 21. Marlon Juvet says:

  Stelian, de ce nu îl laşi pe el să răspundă, eşti avocatul lui? E handicapat, i s-a stricat oaierlesu’ la tastatură, what? E tura ta?

 22. Stelian P. says:

  I-am interzis eu sa raspunda ? Tura mea e cind vreau eu.

 23. Ion says:

  Este de inteles supararea produsa de o critica. Dar sa te cobori pana la etichetarea prizelor si intrerupatoarelor…
  Nu pareai asa de mic.

 24. LICA says:

  iata ce spunea pe 14 ianuarie domnul Dogaru: ” Presedintele SCMD afirma ca tot ceea ce trebuie facut la nivelul celor doua ministere – MApN si MAI – este pe cale sa se infaptuiasca.” .Ne garanta domnul Dogaru ca are situatia sub control, cei doi ministri de interne si al apararii, lucreaza pentru domnia sa… astazi am aflat ce inseamna asta. Intrebare: PE CINE MINTEA DOGARU SI DE CE ?
  Asa ne trebuie daca stam cuminti si linistiti de 9 luni….deja au tupeu sa ne spuna in fata ca nici nu se mai pune problema vreunei ordonante de guvern reparatorie!!! Dar ordonanta initiata de dl. ministru Dobritoiu a facut obiectul activitatii sale?! Bravo domnilor guvernanti ! Asa trebuia sa ne spuneti acum doua luni,nu aburelile de campanie pentru care v-am sprijinit si pentru care stati frumusel acum cocotati in jilturi!
  Iar noi nu suntem barbati! Cu disciplina noastra suntem scuipati zilnic in fata! Pina la urma tot strada va rezolva problemele. Doar rezolvarea ineficientei masurilor sindicale si a lipsei sinergiei actionale curajoase ne vor aduce in prim-planul intentiilor politice.Pina atunci ne meritam soarta!
  Macar dl. Dobritoiu mai era vocal deoarece i se taiase si lui pensia , insa civilul Dusa nu are nici o legatura cu ARMATA TRANSFORMATA IN “NESIMTITI” si tratata ca atare de PDL SI USL.

 25. puscasiu constantin says:

  Toate bune, dar USL, primul ministru, , ministrul muncii, ministrul Ap. N., de interne, intreaga clasa politica de la putere, au recunoscut nedreptatea care s-a facut militarilor Ap. N si MI, prin cacealmaua cu pensiile “nesimtite”, au recunoscut eroarea care s-a numit recalculare si discriminarea facuta in special disponibilizatilor si au o pozitie radical diferita de cei care au pus la cale aceasta tampenie. Ma intreb insa, care va fi pozitia M.Ap. N, si MI, a caselor de pensii sectoriale fata de aceasta problema, a juristilor acestora in procesele care sunt pe rol. In vremea recalculatorilor Oprea si a “Branconierului” de la interne, a fost clar, inclusiv instantele si CCR, au fost probabil presate politic sa aiba o anume orientare in rezolvarea acestor cauze, asa cum s-a vazut. Am vazut o celebra intampinare facuta de un absolvent de drept”destept” de la M.Ap.N. care probabil mai este inca in functie care in nemernicia sa, ridiculiza un militar rezervist, probabil subofiter de prin Moldova care a incropit si el cum a stiut, o plangere impotriva nemernicilor care i-au furat din pensie. Daca pozitia acestor institutii in desfasurarea proceselor, va fi in continuare trasata de elemente ca acesta, ca D-na General cu nume de jivina sangeroasa, sau de acel capitan ciocoflender care facea spume in apararea recalculatorilor atunci totul este pierdut. S-a vazut, in fata acestor recalculatori nu au contat cutumele, principiile de drept, constitutia, protocoalele europene si internationale, nimic. Ei au zis ca este legal si gata. Nimic nu a contat. Si daca si acestia … atunci numai frica o sa rezolve aceasta problema.

 26. LICA says:

  DIN 12 SEFI DE CASE ALE ARMATEI DIN TARA LA 11 LE-A CONSIDERAT FIRESC CONDITII NORMALE DE MUNCA , PE CAND LA UNUL SINGUR I-AU CONSIDERAT CONDITII SPECIALE SI CULMEA OMUL A SESIZAT SA IL ADUCA LA CONDITII NORMALE , DEOARECE PRIN MARIREA ARTIFICALA A PENSIEI , IL ATINGEA LA CUMULUL PENSIE/SALARIU. SI ASTFEL DE SMENARII SAU FACUT LA ORDINUL UNPR CU MIILE DE ACEEA SUNT MARITE DE MULTE ORI ANUMITE PENSII. DACA LEGEA 164/2001 ERA CUM ERA, LOCUL ESCROCHERIILOR CA LA MAMA ACASA ESTE LEGEA 263/2010.

 27. braileanul says:

  Poate cineva sa imi spuna unde gasesc functiile care sunt incadrate in grupele CN,CD,CS,sau macar specialitatile ?

 28. coopernick says:

  Blogul Plano10 are o baza de date in care se gaseste anexa militara a HG 1294 si acolo sunt prezentate specialitatile si domeniile cu CD, CS si AC. Restul ce nu e cuprins e cu CN. Mai gasiti si pe internet daca cautati MS 132