Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Australia – aplicaţii militare au declanşat incendiile din sud-estul ţării?

Într-un comuinicat al armatei australiene se arată că a fost demarată o anchetă ce urmează să stabilească dacă exerciţii militare cu explozivi au declanşat unul dintre incendiile din sud-estul ţării. Aceasta, potrivit AFP, citat de AGERPRES.
Unul din cele mai mari incendii din Australia devastează o zonă aflată între localităţile Lithgow şi Bilpin, la 80 km nord-vest de Sydney. Focul s-a intensificat, până în prezent fiind distruse 30.000 hectare de vegetaţie.

Armata australiană a anunţat că anchetează împrejurările în care s-a declanşat incendiul, care a izbucnit aproape de Lithgow, într-o zonă în care se desfăşurau exerciţii militare cu explozivi.

“Incendiul a izbucnit pe 16 octombrie, în ziua în care militarii efectuau exerciţii cu substanţe explozive. Armata încearcă să stabilească dacă există vreo legătură între cele două evenimente”, se menţionează într-un comunicat de presă.

Pompierii estimează că incendiile de vegetaţie din statul australian New South Wales vor putea fi ţinute sub control abia în câteva săptămâni, în contextul în care sunt anunţate rafale puternice de vânt şi temperaturi în creştere.

 

Sursa> AFP, AGERPRES

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.