Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Australia doreşte să-şi crească puterea militară

Printr-un program de 70 de miliarde de dolari derulat pe parcursul a 20 de ani, Australia îşi planifică o creştere substanţială a puterii sale navale şi aeriene.

Aceasta prevede dublarea flotei de submarine şi achiziţia de avioane de luptă americane. Astfel vor fi achiziţionate 100 avioane de luptă, 12 submarine, 8 fregate şi 24 elicoptere de atac. Dacă avioanele (model F-35) vor fi americane, submarinele vor fi de producţie australiană.

Programul se intitulează “Apărarea Australiei în secolul Asia-Pacific. Forţa 2030″.

Ministrul apărării din Australia, Joel Fitzgibbon, a declarat că ţara sa trebuie să fie capabilă să se apere împotriva unei serii de potenţiale ameninţări.

Premierul Kevin Rudd neagă faptul că măsurile ar fi îndreptate în mod special împotriva Chinei.

sursa: BBC

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Australia doreşte să-şi crească puterea militară”

  1. DE CE BAL says:

    Si uite asa perfidul Albion/Londra mai scapa de unele din solicitarile Unchiului Sam/SUA, pentru misiuni “in largul apelor internationale din apropierea Chinei”. Rezon!