Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Autoevaluare la SMFT

Statul Major al Forţelor Terestre a desfăşurat miercuri, 13 ianuarie, activitatea de autoevaluare a stării structurilor în anul 2009.

Prezent la activitate, ministrul Gabriel Oprea a apreciat eforturile depuse de către militarii Forţelor Terestre pe parcursul anului 2009, în condiţii de constrângeri bugetare şi pe fondul crizei economice.

Acesta a specificat că, ceea ce-şi propune MApN în 2010 pleacă de la resursele bugetare alocate.

Ministrul şi-a prezentat şi priorităţile:

– reconsiderarea locului şi rolului Statului Major General şi cel al categoriilor de forţe;

– asigurarea condiţiilor optime de pregătire şi executare a misiunilor din teatrele de operaţii.

Ministrul apreciat că “Militarii români care luptă alături de aliaţii şi partenerii noştri sunt cei mai buni ambasadori ai României în afara graniţelor ţării şi doresc ca şi în interiorul ţării să fim priviţi cu respectul cuvenit. Pentru aceasta trebuie să lucrăm în echipă şi să fim adevăraţi profesionişti în tot ceea ce facem.”

Şeful Statului Major al Forţelor Terestre, generalul maior dr. Dan Ghica-Radu, a prezentat eforturile personalului din Forţele Terestre pentru îndeplinirea obiectivelor stabilite, asigurarea stării de operativitate a tehnicii din dotare, dificultăţile apărute în gestionarea resurselor umane şi materiale într-un an plin de provocări cu numeroase rectificări negative ale bugetului. În anul 2009, Forţele Terestre Române au încheiat cu succes misiunea din teatrul de operaţii Irak, susţinând un efort logistic deosebit pentru aducerea în ţară a echipamentelor şi materialelor folosite pe parcursul celor 6 ani de misiune.

Şeful Statului Major General a apreciat activităţile desfăşurate în anul 2009 de militarii din Forţele Terestre şi a evidenţiat obligaţiile fiecărui comandant în ceea ce priveşte instruirea trupelor. Totodată, amiralul Marin a cerut o mai mare implicare în propunerea şi promovarea unor soluţii viabile de îmbunătăţire a activităţilor în fiecare domeniu analizat, accentuând aspectele care vizează ordinea şi disciplina militară.

La finalul activităţii, secretarul de stat Viorel Oancea a remarcat realizările militarilor din Forţele Terestre şi a subliniat necesitatea iniţierii şi derulării unor programe realiste, fundamentate pe necesităţi şi în strânsă concordanţă cu resursele bugetare alocate.

La activitate au participat, de asemenea, şeful Statului Major al Forţelor Aeriene, şeful Statului Major al Forţelor Navale, generali şi ofiţeri din Statul Major General şi din celelalte structuri centrale ale Ministerului Apărării Naţionale, comandanţi de unităţi şi mari unităţi din Forţele Terestre.

sursa: Biroul de presă al MApN

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

3 Responses to “Autoevaluare la SMFT”

 1. Marlon Juvet says:

  Uitându-mă la poza care însoţeşte articolul, nu mă pot abţine să nu remarc aerul uniform, (şi de profundă preocupare pentru mimarea actului gândirii) cu care toată “gaşca” aflată la masa din dreapta – faţă ia notiţe. Chestia cu “indicaţiile preţioase” rămâne, după 20 de ani, tot acel “arc peste timp” cu care ne-am obişnuit. Asta pentru că vorbeşte dom. ministru probabil…

 2. ionica_minune says:

  Oare la aceasta autoevaluare s-a discutat si de restantele la echipament din unitatile militare ale SMFT-ului?
  Suntem in 2010, “unii smecheri” iau banii pe acest an, in timp ce “prostimea” asteapta drepturile cuvenite pe 2009…..
  Dar daca avem indicatii pretioase…….tot inainte.

 3. mega2005 says:

  Da, are dreptate MJuvet, cand vezi generalimea cu pixuri si carnetele sau agende incruntandu-se la foi ca si cum urmeaza sa reinventeze, cum ne place multora dintre noi s-o spunem, apa calda ai crede ca de maine oamenii isi vor primi toate drepturile banesti si de echipare, vor avea fonduri suficiente pentru inzestrare si antrenament, vor avea un trai lipsit de griji si nevoi pentru ei si familiile lor, etc…..din pacate, lucrurile nu stau deloc asa….