Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Autorii atacurilor cu bombă din Bagdad vor fi executaţi

Urmari atacuri la Bagdad. foto independent

Urmari atacuri la Bagdad. foto independent

Într-o declaraţie făcută publică, ministrul irakian de Justiţie  a anunţat execuţia a 5 condamnaţi irakieni, vinovaţi de atentatele devastatoare din Bagdad, în urma cărora au murit peste 200 de persoane.
După ce a transmis condoleanţe familiilor îndoliate, Ministrul a dorit să le asigure că „fraţii lor din Justiţie vor aplica pedeapsa cuvenită tuturor celor care au mâinile pătate de sângele irakienilor”.În acest context, s-a decis pedeapsa capitală.

Luni, înaintea acestor declaraţii oficiale, sute de irakieni au aprins lumânări şi au păstrat momente de reculegere în zona cartierului Karrada, unde a avut loc unul dintre atentate.

Potrivit estimărilor, cel puţin 200 de persoane şi-au pierdut viaţa şi 185 au fost rănite în urma celor două atacuri de duminică.
Primul atac a avut loc la ora 1 a.m. locală, sâmbătă, când un terorist a detonat o auto-utilitară frigoorifică, încărcată cu explozibili, în cartierul Karrada. Zona era aglomerată la acea oră, deoarece oamenii fie luau masa, fie făceau cumpărături pentru sărbătoarea Eid al-Fitr. Cel puţin 4 clădiri, incluzând şi un mall – care se presupune că ar fi fost ţinta principală – au fost grav avariate, sau parţial, s-au prăbuşit.

La scurt timp, o altă explozie a avut loc în piaţa Shallal, cartierul Shaab, din nordul Bagdadului.

Grupul terorist Takfiri Daesh a revendicat atacul, care se presupune că ar fi vizat cartierele şiite ale capitalei irakiene.

Regiunile din nord şi vest ale Irakului au fost martore ale unor acte de violenţă înspăimântătoare, începând cu iunie 2014, de când teroriştii Daesh răspândesc teroarea prin atacuri de mare amploare.

Sursa: PressTV

Mihai Corb

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.