Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Autoritatea Naţională a Vămilor şi Garda Financiară vor fi desfiinţate şi transformate în departamente ANAF

După Armată, Poliţie şi Jandarmerie a venit rândul celor de la Vamă şi a celor de la Garda Financiară. Astfel, ANAF va prelua toate atribuţiile Autorităţii Naţionale a Vămilor (ANV) şi ale Gărzii Financiare. Acestea vor fi desfiinţate şi vor fi transformate în structuri sau departamente fără personalitate juridică în cadrul ANAF.

Ele vor fi coordoate de câte un vicepreşedinte, reorganizare care va presupune reduceri de personal.

Personalul care va forma noua structură se va încadra în limita numărului de posturi aprobate pentru aparatul propriu al ANAF, fără să menţioneze numărul angajaţilor care vor fi disponibilizaţi.

“Încetarea raporturilor de serviciu sau de muncă ale personalului (…) se va face cu respectarea dispoziţiilor legale în vigoare”, se arată în proiect, citat de MEDIAFAX.

Organizarea, funcţionarea şi atribuţiile ANAF şi ale unităţilor sale subordonate vor fi reglementate printr-o hotărâre a Guvernului, care va fi emisă în maxim 45 de zile de la data intrării în vigoare a Ordonanţei de urgenţă.

Direcţiile generale ale finanţelor publice judeţene şi a municipiului Bucureşti, instituţii cu personalitate juridică organizate în subordinea ANAF şi a Ministerului Finanţelor Publice, vor fi reorganizate ca unităţi subordonate, denumite “direcţii de administrare fiscală judeţene” şi a municipiului Bucureşti.

Sursa: MEDIAFAX

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

3 Responses to “Autoritatea Naţională a Vămilor şi Garda Financiară vor fi desfiinţate şi transformate în departamente ANAF”

  1. indisciplinatu says:

    Si mai…liber la furat!!!!!

  2. contribuabilu' says:

    decat industrie, comert, servicii, toate legale, curate, mai bine evaziune fisca si coruptie, nu? este mult mai usor si nu-ti trebuie nici educatie, sanatate, ordine si siguranta publica … nu-i mai bine si usor asa?!?

  3. misu caftangiul says:

    Oare marele fost vames Vasile Blaga ce contributie o fi avand la desfiintarea structurilor vamale? De unde mai vin fonduri cu geamantanele?