Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Aviaţia militară israeliană vrea să se antreneze în România

În urma deciziei autorităţilor de la Ankara de a nu mai permite avioanelor israeliene să survoleze spaţiul aerian al Turciei, Israelul caută noi locuri pentru misiuni de antrenament cu avioane de vânătoare. În acest context, Ministerul israelian al Apărării intenţionează să prelungească un acord semnat cu România în 2006, care vizează desfăşurarea de antrenamente aeriene comune.
În ultimii ani, din cauza diverselor ameninţări care vin dinspre Iran, aviaţia militară israeliană şi-a mărit gama de misiuni de pregătire continuă.

În 2008, 100 de avioane au survolat Grecia în cadrul unui exerciţiu perceput ca o repetiţie pentru un eventual atac împotriva Iranului.

Pentru continuarea zborurilor de antrenament, Ministerul israelian al Apărării intenţionează prelungirea unui acord semnat în 2006 cu România.

Aviaţia militară israeliană a mai trimis avioane pentru antrenament în România. În acest an este prevăzut să se desfăşoare un exerciţiu aerian comun în România.

Sursa: RADOR

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Aviaţia militară israeliană vrea să se antreneze în România”

  1. micutzul says:

    Romania este foarte bine daca are acorduri militare cu Israelul. Problema este ca noi ar trebui sa fim cei care sa trimitem militari la ei pentru a prelua din solida lor experienta. Avem ofiteri care au stagii in iraK, in Afganistan , care au capatat experienta, dar care sunt uitati in unitatile lor si sunt avansati generali doar cei implicati politic….Noi nu mai avem bani de aplicatii, nu avem dotare corespunzatoare, cumparam jeguri , Vezi Leopardul, F16, nave englezesti, etc. denigram si lovim corpul de cadre militare ….. Asta spun eu ca este atentat la siguranta nationala, dar nu vede nimeni, nu se autosesizeaza nimeni. Nu uitati ca marile crize au generat marile razboaie.