Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Aviatia NATO a executat cele mai puternice atacuri de la declansarea operatiei Unified Protector

In cursul nopţii de 23 spre 24 mai, avioane NATO, sprijinite de elicoptere franceze, au întreprins o serie de raiduri aeriene în capitala libiană Tripoli.

Raidurile au vizat complexul colonelului Muammar Gaddafi. NATO a precizat că ţinta principală a fost un parc auto al regimului libian.

Acesta se estimeaza ca este cel mai amplu şi mai intens atac de până acum al operaţiunii Unified Protector.

Guvernul libian a anunţat că trei persoane au fost ucise, iar 150 rănite, majoritatea civili din apropierea unei baze a armatei destinate voluntarilor.

Franţa şi Marea Britanie vor să sporească presiunea asupra regimului de la Tripoli, prin executarea de misiuni de catre elicoptere de luptă. Potrivit ministrului francez al apărăii, Gerard Longuet, acestea sunt capabile de atacuri mai precise. În prezent, NATO are la dispoziţie 200 de avioane pentru atacarea ţintelor guvernului libian.

sursa: Deutsche Welle

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

2 Responses to “Aviatia NATO a executat cele mai puternice atacuri de la declansarea operatiei Unified Protector”

  1. micutzul says:

    Astia ori nu vor sa faca ordine, ori Gadafi are ceva ce ii sperie. Pai cum poti sa vi sa spui ca elicopterele sunt capabile de lovituri mai precise ? Ce avioanele franceze au ochirea pe baza unei cruci din elastic, iar pilotul trage de prastie ? E clar ca sau nu vor sau nu au posibilitatea .

  2. partizanul says:

    Da’ libienii astia au ceva avioane care filfiie prin aer impotriva insurgentilor?
    Pai daca nea Nicu, in ’89 se contra asa cum face acum Gadafi, oare aveam si noi bombardamente NATO, sau veneau si rusii sa le dea o mina de ajutor!!!!!