Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Aviaţia pakistaneză a declanşat atacuri asupra talibanilor din Waziristanul de Sud. Atac sinucigaş în SWAT

Mai multe locatii ocupate de talibani în provincia Waziristanul de Sud, de lângă frontiera cu Afganistanul, au fost bombardate de aviaţia pakistaneză, înaintea unei iminente ofensive terestre.

Raidurile aeriene de noaptea trecută au avut loc la mai puţin de 24 de ore după ce talibanii au atacat comandamentul armatei pakistaneze, ucigând mai mulţi militari.

„Avioanele au distrus două dintre ascunzătorile rebelilor din localităţile Makeen şi Ladha şi au fost ucişi 16 insurgenţi”, a anunţat un ofiţer din cadrul serviciilor secrete pakistaneze.

Armata pakistaneză a declanşat atacuri aeriene şi de artileriei în Waziristanul de Sud cu mai multe luni în urmă, în vreme ce trupele terestre au blocat regiunea, încercând să izoleze opoziţia armată faţă de guvernul de la Islamabad.

Ofensiva terestră nu a fost declanşată încă, aceasta putând reprezenta cel mai dificil test pentru armată de la începerea rezistenţei armate împotriva guvernului.

Ministrul pakistanez de Interne, Rehman Malik, a declarat că ofensiva terestră este „iminentă” şi că „nu va exista milă pentru ei deoarece hotărârea noastră este să îi distrugem”.

„Nu există loc pentru aceştia în Pakistan, vă promit”, a adăugat Malik.

Cu toate acestea în cursul zilei de luni 12 octombrie a avut loc un atac sinucigaş cu maşină, soldat cu uciderea a 32 de persoane (4 militari din forţele de securitate pakistaneze) şi rănirea altor 53. Atacul avut loc în apropierea comandamentului din Alpuri, districtul Shangla, provincia SWAT (zona tribală). Mai multe clădiri administrative au fost afectate de explozie.

 

Este din ce în ce mai clar că adevărata bătălie pentru distrugerea rezistenţei talibane şi anihilarea grupărilor teroriste care acţionează în Afganistan se va da pe teritoriul Pakistanului, iar atragerea armatei pakistaneze în confruntare este mai mult decât necesară.

sursa: Pakistan News

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.