Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Aviaţiile militare care operează avioane Gripen participă la un exerciţiu aerian comun

Gripen la BIAF 2011 foto InfoMondo Militar

30 de avioane Gripen din patru ţări, care au în dotare acest tip de aparat, vor participa la Lion Effort 2012, cel mai mare exerciţiu multinaţional Gripen organizat până în prezent.

Lion Effort 2012 este găzduit de Forţele Armate Suedeze, care participă cu 15 avioane de luptă Gripen. Forţele Aeriene din Cehia, Ungaria şi Africa de Sud participă fiecare câte patru avioane JAS 39 Gripen.

Avioanele şi cei aproximativ 300 de specialişti sunt dislocate la baza aeriană F 17 din Ronneby, locul de desfăşurare al acestui exerciţiu.

Exerciţiul multi-naţional Lion Effort 2012 se va desfăşura între 27 martie – 5 aprilie.

Este pentru prima dată când Forțele Aeriene din Africa de Sud iau parte la un exerciţiu internaţional cu avioanele Gripen din dotare.

Forţele Aeriene Regale Thailandeze (RTAF) şi-au declarat operaţională escadrila de Gripen, însă nu vor aduce niciun avion la eveniment. Cu toate acestea, RTAF care este membru al grupului de utilizatori Gripen va participa în calitate de observator.

La Lion Effort 2012 vor mai participa şi o aeronavă Saab 340 Erieye AEW şi un avion de transport C-130 Hercules, aparţinând Forţelor Aeriene Suedeze, precum şi patru avioane subsonice L-159 ale Forţelor Aeriene Cehe.

Baza aeriană F 17 este situată în sud-estul Suediei, astfel că majoritatea zborurilor vor avea loc în spaţiul aerian de deasupra Mării Baltice.

Faza iniţială a acestui exerciţiu va consta în zboruri de acomodare în zonă, în timp ce principalele evenimente din cadrul Lion Effort vor avea loc între 1 şi 4 aprilie. În această fază a exerciţiului vor fi planificate, executate şi evaluate diferite tipuri de operaţiuni de luptă în aer.

Scopul acestui excerciţiu desfăşurat în comun de mai multe ţări este de a obţine capacitatea de a rezolva sarcini în comun, cu avioanele Gripen, şi totodată de a dezvolta cooperarea între ţările care deţin acest tip de avion fabricat de concernul suedez de apărare şi securitate Saab AB.

sursa: saabgroup.com

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Aviaţiile militare care operează avioane Gripen participă la un exerciţiu aerian comun”

  1. Patrik says:

    Sa le bage doar 3buc, F-16 ca inamic ! Brrr ce masacru!!!