Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Aviatorii militari care au evacuat românii din Libia au fost decoraţi

Militari români decorati cu Emblema Onoarea Armatei României 8 martie - foto Vali Ciobîrcă www.mapn.ro

Ministerul Apărării Naţionale a medaliat cu “Emblema Onoarea Armatei României” 20 de ofiţeri şi 22 maiştri militari şi subofiţeri care au făcut parte din echipajele aeronavelor militare C-130 Hercules şi C-27 J Spartan sau din personalul nenavigant, în cadrul misiunilor de repatriere a cetăţenilor români din Libia.

În perioada 24 februarie – 4 martie, echipajele de pe aeronavele militare conduse de comandorul Viorel Pană, căpitan-comandorii Adrian Takacs, Mihai Roşca, Marian Dinescu, Ion Stăiculescu şi locotenent-comandorii Bogdan Dogaru şi Emil Tecuceanu, au efectuat şapte misiuni de evacuare, aeronavele străbătând 29.217 kilometri în 76 de ore de zbor.

În timpul misiunilor au fost evacuate cu succes 317 persoane, din care 231 de români şi 86 de cetăţeni străini.

În cadrul aceleiaşi ceremonii ministrul apărării, Oprea Gabriel, a conferit “Emblema Onoarea Armatei României” ministrului afacerilor externe Teodor Baconschi, secretarului general al M.A.E., Robert Marius Cazanciuc şi ambasadorului României în Libia, Niculae Stan, în semn de înaltă apreciere şi pentru merite deosebite care au contribuit la ridicarea prestigiului Armatei României în timpul operaţiunilor de evacuare a cetăţenilor români şi străini din Libia.

sursa: Biroul de presă al MApN

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

14 Responses to “Aviatorii militari care au evacuat românii din Libia au fost decoraţi”

 1. fagarasanu says:

  bravo lor.
  si-au facut datoria , si-au indeplinit atributiile de serviciu conform fisei postului.
  si noi rezervisti ne-am facut datoria si ????? . M.U.I.E. si la gara .
  Oprea tot un jegos ramane pentru toti indiferent cate distinctii si medalii ar da .

 2. indisciplinatu says:

  Subscriu la fagarasanu 100%
  Tov. oprea vrea sa-si faca iar imagine pe spinarea celor care trudesc sub arme.

 3. malvin says:

  Decoreaza subordonatii ca sa fii si tu bagat in seama!

 4. esoel says:

  Pentru o corecta informare a celor nefamiliarizati: se numeste Emblema DE ONOARE a Armatei Romaniei;ciudat e ca cei de la directia inf publica a MApN nu stiu denumirea exacta.In realitate este un semn onorific intern al armatei ,nicidecum un odin national sau o medalie nationala(ca forma e intradevar ceea ce de obicei numim medalie),ce se acorda numai de ministru la propunerea sefilor statelor majore ale categ.de forte si comandantii comanamentelor logistic si al comunicatiilor si inf.
  Au dreptate cei ce afirma ca fastul si publicitatea ce se face de o bucata de timp la acordarea acestui insemn de catre min.Oprea au mai mult conotatii electorale decat cele normale ,mai ales ca semnul e detinut deja de mii de cadre mil ,rez,si civili carora li s-a inmanat cu prilejul diferitelor aniversari,zile fesive,comemorari,inaugurari sau alte festivitati.
  Oricum , e de apreciat ca a inceput sa se dea si pentru anumute fapte mai deosebite.

 5. esoel says:

  PS
  Am tinut sa fac precizarea de mai sus pt ca nu cumva DOGARU si PRICINA pseudoofiterii care mereu se plang ca li s-a luat onoarea de catre Casa nationala de pensii,sa se repeada sa ceara semnul crezand ca si-o recapata in acest fel.Cu mesajele politice pe care le transmit pe toate canalele,trebuie sa astepte PSD-ul,PRM-ul sau PPP-ul ca sa le-o redea ,dar tot numai sub forma asta.

 6. indisciplinatu says:

  cenzurati, tovarasi, cenzurati,…stiti bine la ce ma refer!!

 7. Gourkha says:

  Felicitări lor! Şi ca să mă bag în seamă – soţia unuia dintre ei mă reprezintă în proces individual contra statului român. Cu convingere chiar! Ideea principală este că, indiferent de propagandă, rezerviştii nu se rup de activi şi nici invers.

 8. Gourkha says:

  Şi tot să mă bag în seamă! Propaganda – lăsaţi-o mai uşor. Faptul că activii sunt pământii ştiu exact de la la cabinet, al lui Oprea exact. Asta ca să nu spun că din acea filială la care sunt afiliat, dar pe care nu pot să o mai sprijin foarte mult, din păcate – la Bucureşti pe 1 martie a fost tată cu 2 fii la DGIA, soţ cu soţie la DMRU, alt soţ cu soţie la DFC, altcineva excat din SMG – activ. Pe de altă parte – da, a fost şi un activ de la SIE, fost şi el. Nu dau nume – oricum sunt cunoscute de Poliţia Politică. Dar şi noi pe ale lor – când se schimbă roata – îi demascăm un pic. Şi fiecare va trece în barca lui.

 9. nicu says:

  Oare de ce cazul CIOROGARLA cu disparitia armamentului a fost atat de mediatizata,atat de presa cat si de minister,iar disparitia armamentului de la Centrul de depozitare MOCIAR-REGHIN nu???. Pe scurt:In iulie-august 2010 acest centru de depozitare s-a desfiintat,si la sfarsit s-a constatat lipsa unei MITRALIERE 7.62 PKT CU TOT CU AFET.Va dati seama in ce primejdie traim zi de zi in urma”reprofesionalizarii”armatei?Cand vor fi decorati si vinovatii de la MOCIAR-REGHIN,intrucat cei care nu s-au pensionat lucreaza in continuare in MApN,o parte chiar in structurile centrale.

 10. CopperNick says:

  Poate aceasta emblema de onoare nu va mai fi acordata pentru merite la catedra, activitatea in asociatii in rezerva, activitate politica ca rezervist, s.a. De ce nu li se acorda de exemplu titlul de mama eroina?

 11. Buldogul says:

  Ptr PORTOCALII de pe acest blog
  Nu va este rusine de rusinea voastra ca intentionat duceti discutia spre politic voi : ESOEL, INDISCIPLINATU si GOURKHA si nu sindicatul asa cum cu minie propetara mintiti cu nerusinare si dezinformati mai rau ca agentii securitatii pe ceilalti rezervisti si pe membrii SCMD? Pai mai hahalerelor cine ne-a adus in situatia asta fara precedent in istoria Romaniei , nu PDL-ul vostru cu UDMR si UNPR-TRADATORII si FRIPTURISTII ? sunteti cumva sau va regasiti printre cei medaliati de OPREA sau printre cei avansati de Tov Doctor(in ce ? in slugarnicie poate!) Iliescu Ilici de la ANCMRR, care nu face NIMIC pentru militarii in rezerva . Cine va plateste si cu cit ? Sunteti jalnici si de toata jena ca intentionat ii derutati pe rezervisti si incercati sa aruncati pisica in curtea altora desii se vede si pentru un chior care sunt adevaratii vinovati pentru tot ce ni se intimpla si pentru faptul ca acest Minister al Apararii este condus de un profitor, un fripturist si de un impostor care a ajuns general cu 4 stele prin servilism, trafic de influenta, coruptie, merite politice si tradare. daca voi ii luati apararea inseamna ca CINE SE ASEAMANA SE ADUNA iar pentru voi observ ca inamicul este SCMD si ca va sta in git. Duceti-va in grup la Oprica sa va instruiasca in arta imposturii si a tradarii. probabil ca voi sunteti ori PDL-ei ori UNPR-ei si v-a dat si voua ceva graunte si citiva arginti de tot il preamariti si il pupati in F….D. Vai de mama voastra cit de jos ati ajuns dpdv uman sa il slugariti pe cel mai mare demolator al militarilor ! care a facut ca unii sa si iese din sistem natural cum le place si va place si voua sa afirmati. SUNTETI NISTE NEMERNICI SI NISTE MINCINOSI!

 12. Buldogul says:

  Ptr. Gourkha : pe tine te-am nominalizat din greseala, tu nu faci obiectul ci doar ceilalti doi neocomunisti de dreapta PAT(ESOEL) si PATASON(INDISCIPLINATUL-el asa a fost si cind era activ).
  Vai mama voastra ce ONOARE SI DEMNITATE aveti , daca mintiti si manipulati fara remuscari si fara a tine cont de urmari mai ales ca unii poate nu au inima asa de tare ca a voastra! Voi vorbiti de onare militara cind treceti in tabara dusmanului si cind capitulati ? Unde va este spiritul de lupta si de echipa ce caracterizeaza militarul in general / cind voi nu va urmariti decit interesul meschin personal !

 13. esoel says:

  @Buldogul
  lNu ma face sa cred ca esti chiar asa de simplu in gandire;nu ai decat sa behai cat vrei prin piete sub comanda lui Dogaru si a celorlalti politruci din conducerea scmd,dar cu onoarea si demnitatea militarilor in spatele carora te adapostesti cum ramane?!Tu nu vezi care sunt obiectivele sindicatului,nu citesti,nu vorbesti cu nimeni,esti un simplu rebel al armatei socialiste orbit de pensia ta?CE,noi astialalti care agreem legea ,foarte avantajoasa de altfel,nu avem dreptul la pensie si la cuvant?Cine v-a pus pe voi de la sindicat sa vorbiti in numele militarilor IN REZERVA la gramada?Daca esti disponibilizat (vorba vine ,pt ca stim cu totii ca nu exista nici unul dat afara din cauza reducerilor,ci doar camarazi care au cerut cu lacrimi in ochi sa li se aprobe iesirea cu ordonanta 7) vorbeste in numele tau sau al celor ca tine si eu te sustin.
  SCMD nu ma reprezinta nici in obiectivele pe cere le sustine –de fapt face campanie electorala pentru PSD ,conducerea fiind pe listele lor de ani de zile ,membri marcanti – si nici prin oamenii care acum conduc la nivel central organizatia.
  Daca ma urmaresti mai de mult vei fi observat stimate camarad inveninat ca eu tocmai de politica va rog sa va feriti ,nicidecum nu va indemn sa intrati in ea .Fa politica cat vrei,dar nu in numele militarilor in rezerva,ci in numele tau.Majoritatea stiu ce este militarismul si stiu ca este periculos,tu vrei sa darami statul care de fapt te-a facut ceea ce esti acum,ai o pozitie sociala care iti confera un anumit respect din partea societatii ,dar nu uita ca civilii sunt cu ochii pe noi si pe salariile si pensiile noastre si mai ales pe comportamentul vostru de tip mercenarist,si ne vor cataloga ca atare cand va veni momentul sa ne judece.Nu esti ca ei,cand ai fost activ nu ai participat la nici un razboi(nu e “vina” ta,stiu ca te dai viteaz acum),dar de cate ori ti s-a cerut ai fost la datorie pentru a apara statul de drept,si ai luptat cu mult zel(impotriva lor,bineinteles).Nu te astepta acum sa fii compatimit de amaratii cu pensie de cateva ori mai mica decat a ta pentru ca tie ti-a scazut pensia cu nu stiu ce suma ,oricum neinsemnata .Nu ai decat o singura alternativa –sa ramai demn in postura de militar ,nu sa –ti calci in picioare sapca si uniforma cu care vrei apoi sa fii ingropat cu onoruri militare.Despre asta varbesc eu mereu,dar tu se pare ca esti mic la problemele acestea.Daca erai atent la votare,nu votai cu cei de acum,pe care eu i-am evitat de atunci fiindca imi pasa de ce este in jurul meu,in schimb injuri acum fiindca te-ai trezit.Vezi mai bine daca politica in care esti tarat de conducerea sindicatului daca te reprezinta ca sa nu ajungi iar sa injuri pe altii de ceea ce nu-ti convine.
  Inainte de a scrie eticheterile pe care la faci,gandeste-te ca s-ar putea sa ne cunoastem sau sa nu ne cunoastem dar sa fim niste oameni de treaba toti cei de pe blog, cred ca majoritatea suntem ofiteri cu grade mari,si sa ne crape obrazul de rusine cand o sa ne vedem la fata si o sa aflam cine e buldogul,esoel,etc.
  Problema e una singura de fapt-conducerea scmd prosteste naivii care sunt de buna credinta marea majoritate;a spus corect un camarad pe aici ca scmd a fost clocit pe holurile parlamentului unde majoritea celor din conducere cumulau pensia cu salariul,iar PSD le-a promis ca ii sprijina sa revina ( de fapt unii lucreaza in continuare acolo cu conventii),dar sa asmuta militarii (nefiind nici greu ,fiindca ei sunt disciplinati daca ii comanda unul dibaci) impotriva puterii.
  Asta este ce cred eu,astept sa vad ce crezi tu ,dar cu argumente,stii tu,ca la armata ,nu ca la carciuma ,daca poti,fiindca citesc si civilii.

 14. arti 78 says:

  Ce bine ar fi daca am sti ce au facut,efectiv, fiecare dintre cele 42 de cadre militare…
  Poate asa s-ar lamuri si presedintele cum vine treaba cu ofiterii (care stau la popota) si subofiterii (care stau in TAB)