Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Avioane chineze de vânătoare vor survola zona de securitate aeriană instituită de China

Forţele aeriene chineze au trimis avioane de vânătoare în zona de securitate aeriană instituită de acest stat în Marea Chinei de Est.
“Perimetrul din zona  de securitate aeriană include insule revendicate de China, Japonia, Taiwan şi Coreea de Sud”, potrivit presei chineze citate de BBC News online.

China a avertizat că toate avioanele, inclusiv cele comerciale, care survolează această zonă trebuie să se identifice şi să transmită planurile de zbor, altfel se vor lua “măsuri defensive de urgenţă” împotriva lor.

De la instituirea zonei de securitate, Japonia, Coreea de Sud şi Statele Unite au trimis avioane să survoleze zona respectivă, fără să ceară permisiunea Chinei.

Colonelul Shen Jinke, un reprezentant al Forţelor Aeriene chineze, a anunţat că “avioane de vânătoare chineze vor efectua misiuni de patrulare de rutină în perimetrul de securitate”.

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Avioane chineze de vânătoare vor survola zona de securitate aeriană instituită de China”

  1. rusi..ne says:

    Nu e bine.