Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Avioane-cisternă americane vor alimenta avioanele franceze din Mali

Avioanele de luptă franceze care acţionează în Mali vor fi alimentate în zbor de avioane-cisternă americane.

Pentagonul a acceptat să alimenteze în zbor avioanele de luptă franceze care operează în Mali, potrivit RIA Novosti, preluat de AGERPRES.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Pentagonului, George Little, Franţa a solicitat administraţiei Obama să pună trimită avioane-cisternă pentru a alimenat aparatele de zbor franceze care operează în Mali.

“Leon Panetta a luat decizia de a aproba această cerere”, a precizat purtătorul de cuvânt.
SUA, precum şi unele ţări europene şi africane susţin forţele franceze în misiunea din Mali.

Spre ex., Marea Britanie a pus la dispoziţia Franţei avioane de transport tactic şi strategic, în timp ce SUA îi acordă Parisului  informaţii speciale obţinute cu ajutorul sateliţilor săi.

Germania a luat în calcul posibilitatea de a acorda sprijin logistic, umanitar şi medical forţelor franceze.

În cea de-a 16-a zi a intervenţiei franceze în Mali, militarii francezi şi împreună cu forţele militare din Mali au preluat controlul sâmbătă asupra bastionului islamist Gao.

Sursa: RIA Novosti, AGERPRES

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.