Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Avioane de tip CF-18 – trimise de Canada în România

foto avion CF-18. aviatiamagazinRob Nicholson, ministrul canadian al Apărării,a declarat, că “ţara sa va trimite şase avioane militare în România”. Această decizie este urmarea hotărârii Alianţei Nord-Atlantice de a-şi consolida prezenţa militară în Europa de Est.

Oficialul a precizat că este vorba de aparate CF-18.
Ministrul a mai spus că misiunea avioanelor militare va fi aceea de a ajuta la supravegherea spaţiului aerian, dar şi de a participa la misiuni de antrenament.

“Ca raspuns la solicitarea NATO de a ne susţine partenerii şi de a ne arăta solidaritatea cu poporul ucrainian, vom trimite 6 avioane CF-18 în Europa. Avioanele vor pleca de la baza aeriană Bagotville şi vor ajunge în România. Acolo, aparatele vor participa la misiuni de antrenament şi Poliţie Aeriană”, a spus ministrul canadian.

Franţa a deplasat deja 4 avioane Rafal în nordul Poloniei, iar Marea Britanie a trimis 4 avioane de vânătoare Typhoon în Lituania. Avioanele au misiunea de a survola spaţiile aeriene ale Poloniei şi ale celor trei ţări baltice.

În contextul creat de accentuarea crizei din Ucraina, Statele Unite au trimis douăsprezece avioane F-16 în Polonia şi zece aparate F-15 în Lituania.

Mai mult, Canada a anunţat luni, o nouă serie de sancţiuni împotriva Rusiei, care vizează de această dată două bănci şi nouă oficiali de rang înalt, acuzaţi de implicare în criza ucraineană, potrivit Mediafax.

“Până când Rusia nu îşi va demonstra clar respectul faţă de suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei, Canada va continua să conlucreze cu aliaţii săi şi cu ţările care împărtăşesc viziunile sale pentru a exercita presiuni ce vor izola şi mai mult Rusia pe plan economic şi politic”, a precizat premierul canadian, Stephen Harper.

De asemenea, ţările din cadrul G7 au decis vineri să impună noi sancţiuni lăsând alegerea fiecăreia dintre ţările membre. Sancţiunile canadiene vizează 36 de oficiali ruşi de rang înalt.

Sursa: MEDIAFAX

Etichete: , , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

29 Responses to “Avioane de tip CF-18 – trimise de Canada în România”

 1. Chiorul says:

  Dupa 20 de ani avionele astea vor fi donate gratis unei tari NATO mai sarace.Care dupa inca 20 ani le vor vinde la pret de noi unei colonii africane tip gulag .Ghiciti care v-a fi colonia africana din estul Europei….

 2. Canada, Australia si Marea britanie, aliate de baza a SUA cu care vor sa cucereasca Terra(in visele lor), te ajuta doar daca tu le dai mult mai mult.

 3. In privinta sanctiunilor :
  Pina la bani, cind o se se ajunga la confiscare de bani si bunuri rusesti in strainatate o sa iasa cu scintei si bombe atomice.

 4. Pitulice Ionela says:

  Cenzurati tot.

 5. Ce mai la deal la vale, acum rusii sint pe val, si au dreptate in orice contramasura ar lua.

 6. Ca au trimis canadienii 6 avioane F-18 nu inseamna nimic, rusii au peste 1000(o mie) avioane compatibile F-18, sa fie clar !, plus bombe atomice de toate marimile(la alegere).

 7. valica says:

  Război iminent cu Rusia?
  Ucraina reintroduce serviciul militar obligatoriu
  Ucraina a reintrodus joi serviciul militar obligatoriu, ca reacție la degradarea situației în estul țării, unde de mai multe săptămâni are loc o insurecție armată prorusă, a transmis președinția, conform AFP.
  Președintele interimar Oleksandr Turcinov a semnat un decret în acest sens, care intră în vigoare imediat “ținând seama de degradarea situației în estul și sudul țării, de creșterea în putere a unităților înarmate proruse, de preluarea sub control a administrațiilor publice, a unităților militare, ceea ce amenință integritatea teritorială”, se menționează într-un comunicat al președinției ucrainene.
  Încorporarea va viza bărbaţi cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani.
  Încorporarea obligatorie în serviciul militar fusese suprimată în urmă cu un an.

 8. ROBERT HORVATH SUA says:

  @ Redactie
  “Cenzurati tot” cu exceptia mesajelor pro rusesti…..cere Pitulicea .
  “Rusii au dreptate la orce masura o vor lua.”
  Si redactia se conformeaza.
  Pitulicea face parte constient sau inconstieient din coloana cincea …….
  ADRESEZ O INTREBARE : SUNTETI DE PARTEA NATO SAU DE PARTEA LUI PUTIN ?
  Cenzurarea intrebarii va clarifica atitudinea dumneavoastra.

 9. ROBERT HORVATH SUA says:

  @ Nu cred ca Ionela va fi violata de ostasi rusi. Ea se va daruii din dragoste.

 10. ROBERT HORVATH SUA says:

  Pitulicea este un cadru militar ?
  Sau sub militar.

 11. ROBERT HORVATH SUA says:

  INDRASNESC SA AFIRM :
  SUA ESTE ULTIMA SPERANTA A OMENIRII ….SI FARA AMERICANI A-TI FI STAT SI AZI LA COADA LA HARTIE DE STERS LA FUND.

  Cu exceptia Pitulicei ….

 12. Bailes Felix says:

  La razboi sa mearga politicienii care au furat,si inca sa fie pusi in prima linie.Pana se va trezi tara,si cu adevarat sa participam,v-a trebui sa impuscam toata conducerea tarii,mai ales pe cei de se fac vinovati de starea jalnica ce este,apoi ce de se fac vinovati de destramarea armatei si economiei,vanzarea bogatiilor etc.

 13. ROBERT HORVATH SUA says:

  Stimate Felix
  Cine alege intru eternitate politicienii nostrii ?
  In fond fiecare natie are conducatorii pe care ai merita.
  Sper ca Romania merita mai mult…..Mult mai mult.

 14. ROBERT HORVATH SUA says:

  @ Indrasnesc sa pun o intrebare
  Daca NATO este un bluf si rusii cuceresc Romania in aproximativ 30 de minute …..
  Veti posta aceleasi comentarii pline de patriotism ?

 15. ursu says:

  RH-ule, mai bine ti-ai vedea de acuarelele tale…

 16. Nebunul satului says:

  Cite din cele 4 stele pe care le are Oprea pe umeri i le-a pus guvernatorul tradator de gulag?

 17. Nu am spus ca americanii nu au facut lucruri bune(in WW2 si altele), dar acum situatia e alta, americanii puteau sa doneze 12 F-16 gratis noi urmand sa le reparam(asa cum au facut germanii cu super-blindatele antiaeriene GEPARD-mindria armatei.Ro, 43 de bucati GEPARD care au ghidare opto-electronica si care pot fi folosite si antiblindate), dar noi am cumparat 12 F-16 vechi la pretul de exact 12 Gripenuri noi…PAI ?
  UE e mai importanta !

 18. din comentariile din ziarul adevarul says:

  d
  Niciodata in istorie, statul nu a reprezentat interesul unui popor. Asta pentru ca dragii mei, statul reprezinta numai intersele aristocratiei (bogatanilor), interese care intotdeauna sunt mai presusu de interesele poporului, respectiv cetatenilor. Poate fi dureros in special pentru nationalistii convinsi, dar acesta este adevarul. Asa cum am tot scris pe aici, pentru supravietuirea sistemului corporatist (in special prin intermediul sistemului financiar global) este neaparat necesar ca un razboi de anvergura sa aiba loc. Dumneavoastra ce credeti ca discuta aristocratii din Bildemberg, cauta solutii pentru ca familiei dumneavoastra sa-i fie mai bine? Personal am studiat si perseverez in a studia ingineria sociala; de aceea pentru mine (ca de altminteri si pentru orice alt inginer social) este clar ca in momentul de fata declansarea unui conflict este incurajata si iminenta. Acum, daca dumneavoastra, cei care comentati in favoarea unei “interventii a SUA” sau altfel vorbind a unbui razboi va imaginati ca razboiul asta o sa fie ceva similat cu transmisia televizata a razboiului din golf, va spun ca ori ati pierdut contactul cu realitatea, ori sunteti inconstienti. Solutia cea mai potrivita pentru rezolvarea unei situatii conflictuale vine intotdeauna daca se analizeaza in detaliu cauzele care au produs acea situatia si se cauta crearea unei situatii favorabile inlaturarii acelor cauze. Cu alte cuvinte, nu raspunzi la agresiune cu agresiune. Fara sa tin partea nimanui, mie mi se pare ca atat Rusia cat si statele puternice din UE au inteles acest lucru, insa se fac presiuni din SUA pentru ca un conflict sa aiba loc. Toate se vor sparge in capul bietului cetatean, dispensabil, numai bun de trimis la moarte, ca si asa ca om a murit de mult. Asta-i ceea ce se va intampla fara doar si poate, mai devreme sau mai tarziu. Daca noi cei putini dar constienti de planurile elitei mondiale nu ne vom mobiliza si nu vom reusi sa convingem oamenii ca nu-i in avantajul nimanui sa lupte pentru un stat sau altul ci este in avantajul tuturor sa lupte impotriva aristocratiilor care conduc aceste state, atunci sfarsitul umanitatii este mai aproape decat am putea crede. Oameni buni, luptati pentru voi, pentru viitorul copiilor vostri, nu pentru viitorul celor care va conduc!

  Citeste mai mult: adev.ro/n4zkf6

 19. Nebunul satului says:

  Au donat F-16 bulgarilor .Noi suntem prea sclavi [prin masa verde] in gulagul perciunatilor [stapanii coloniei] si buni de muls de dolarei ca sa fim omeniti cu ceva.

 20. Americanii s-au inteles cu portughezii(le mai lasa din pret la viitoarea achizitie a portughezilor), si toti banii(plus viitoarele reparatii) se duc la americani, care e clar ca urmaresc altceva, …pina la urma hobama e un simplu negrotei transpirat ajuns in Cartea Recordurilor.

 21. Nebunul satului says:

  Au donat gratis F16 bulgarilor .Si nu ruginite ca cele date scump romanistanilor

 22. Robinson Crusoe says:

  Stimata redactie! De ce nu-l mai opriti pe RH sa mai comenteze ca un nebun pe acest blog? O sa “comenteze” singur toate articolele publicate, pina la urma…Este o problema “ecologica” care trebuie rezolvata!

 23. Marlon Juvet says:

  Io unul am ajuns la concluzia că sunt din aceeaşi instituţie, cum vă închipuiţi că ar putea cumva să-i banneze IP-ul?

 24. ROBERT HORVATH SUA says:

  @ Robinson Crusoe sovietic.

 25. ROBERT HORVATH SUA says:

  @ jouvet de Ferentari

 26. Plotonierul says:

  Cultura americana si nipona altoite pe un artist roman ar trebui sa producă o capodoperă. Cand portaltoiul e o corcitura de zugrav manelist produce ce ce se vede. Un cocalar fara mama, fara tata, fara patrie, fara educatie ai bun simt.

 27. Dani says:

  Dar noi nu te vedem desi te-ai descris perfect.

 28. Plotonierul says:

  Mos Tagarta, matale traiesti in lumea fantasmelor, nu te poti reprezenta singur, darminte să reprezinti tara, care o fi aia, ca apatriziii nu au asa ceva.
  Pe blogul de care vorbesti nu intra nimeni, iar expozitita aia cu opere de prin iarmarocul de la Husi o mai anima doar femeile de serviciu care sterg praful.
  Romanii care te cunosc trec pe partea cealalată a strazii cand te inalnesc. Accesul la apa curenta este benefic pentru un om ce sufera de prostata si hemoroizi dar nu-ti asigura decat igiena partilor neputincioase la batranete nu si igiena intelectuala, dupa cum se vede din limbajul utilizat.
  Romania se poate lipsi de patriotismul unui transfug, tara asta o apara militari ca mine cu ani buni prin teatre de operatii si care vorbesc engleza mult mai corect si elevat decat vorbesti tu romaneste.

 29. Socrate says:

  Aveti informatii daca vor fi incorporati si ukarinenii din minoritatea rusa ?.