Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Avioane Gripen la BIAF

Avioane Gripen apartinand aviatiei suedeze

Pe 3-4 septembrie 2011, Fortele Aeriene suedeze vor participa la Festivalul International de Aviatie al Bulgariei (BIAF) cu patru avioane de lupta Gripen.

La showul aviatic vor fi prezenti reprezentanti ai Saab, producatorul avionului de lupta Gripen, de la Agentia Suedeza pentru exportul materialelor de aparare si securitate (FXM) si de la Fortele Aeriene Suedeze.

“Suntem nerabdatori sa participam la showul aviatic si suntem mandri sa vedem avioanele Gripen zburand in Bulgaria. Va fi un spectacol care merita sa fie vazut,” spune Daniel Boestad, vicepresedinte Saab, Europa Centrala si de Est si Balcani.

Pilotul Fortelor aeriene suedeze Martin Hansson va efectua o demonstratie aeriana, atat sambata, cat si duminica. Avioanele Gripen vor fi expuse si in display static.

Saab ii invita la stand pe toti vizitatorii BIAF, ca sa se intalneasca cu echipa si sa afle mai multe despre avionul de lupta Gripen. Oaspetii invitati vor avea de asemenea ocazia de a-si testa capacitatile de zbor in simulatorul Gripen.

Gripen este in serviciu operational in cadrul Fortelor Aeriene suedeze, cehe, ungare, sud africane si thailandeze. Scoala Empire pentru piloti de incercare din Marea Britanie (ETPS) opereaza de asemenea avioane Gripen, ca platforme supersonice avansate pentru pilotii de incercare din intreaga lume.

In martie 2011, guvernul Suediei a inaintat raspunsul la cererea de informatii (RFI) a Ministerului de Aparare al Bulgariei referitor la achizitia de avioane de lupta. Oferta suedeza include opt avioane de lupta Gripen noi, o solutie financiara flexibila si offset care va fi furnizat de Saab.

sursa: otbrana.com

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.