Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Avioane “Super Hornet” pentru FA canadiene – alternativa intermediară

FA-18E Super Hornet foto jetgraphicdesign

FA-18E Super Hornet
foto jetgraphicdesign

Guvernul canadian a anunţat că va achiziţiona 18 avioane “Super Hornet” produse de compania Boeing. A fost luată această decizie ca soluţie intermediară, până la lansarea unei competiţii pentru înlocuirea flotei învechite de avioane de vânătoare, transmit Reuters şi Xinhua.
“Vom începe imediat discuţii cu Boeing în ce priveşte achiziţionarea a 18 Super Hornets pentru a răspunde deficitului din dotare”, a declarat ministrul apărării, Harjit Sajjan, într-o conferinţă de presă la Ottawa.
‘Guvernul va lansa, în actualul mandat, o competiţie deschisă şi transparentă pentru înlocuirea flotei de (avioane de vânătoare) CF-18″, achiziţionate în anii 1980, a precizat el, subliniind că decizia va ţine cont de necesităţile de apărare ale ţării.

Flota aeriană militară a Canadei are peste 30 de ani vechime şi s-a redus de la 138 de avioane la 77.

Anunţul guvernului de la Ottawa a dat naştere la controverse legate de demersurile autorităţilor canadiene vizând înlocuirea avioanelor CF-18.

În timpul campaniei electorale, actualul premier Justin Trudeau a promis că un viitor guvern liberal nu va achiziţiona avionul invizibil F-35 al Lockheed Martin, care a fost multă vreme opţiunea preferată de cabinetul conservator anterior.

Reuters, Xinhua, AGERPRES

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Avioane “Super Hornet” pentru FA canadiene – alternativa intermediară”

  1. lola says:

    F-35 se va dovedi un mare mare esec pentru tarile cumparatoare, care sint datoare vindute for ever.
    Suedia, tara desteapta cu Gripenul lor.