Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Avioanele ruseşti au bombardat în Siria grupul insurgent antrenat de CIA

John McCain, senator republican american, a declarat la CNN că “raidurile aeriene efectuate de Rusia în Siria au vizat membri ai grupului insurgent Armata Siriană Liberă (ASL), grup antrenat de CIA.
“Pot afirma că raidurile aeriene au vizat recruţi ai Armatei Sirien Libere înarmaţi şi antrenaţi de CIA; cunoaştem situaţia, pentru că avem oameni pe teren”, a declarat McCain, şeful Comisiei pentru Forţele Armate din Senatul Statelor Unite.

“Raidurile ruseşti au vizat indivizi şi grupuri finanţate şi antrenate de CIA, încălcând orice tip de cooperare; este vorba de un efort al preşedintelui Vladimir Putin de a susţine regimul Bashar al-Assad”, a spus McCain.

Rusia a negat că avioanele sale au bombardat alte obiective decât cele ale grupării Stat Islamic în Siria. În acest sens, ministrul de Externe, Serghei Lavrov, a afirmat că nu are date despre victime civile, în timp ce Ministerul Apărării a dat publicităţii imagini din timpul raidurilor efectuate.

Aviaţia militară rusă a efectuat miercuri, 30 septembrie, 20 de raiduri aeriene în sud-vestul Siriei, distrugând opt poziţii ale reţelei teroriste Stat Islamic, potrivit Ministerului rus al Apărării.

Statele Unite au exprimat preocupare privind raidurile aeriene efectuate de Rusia în Siria, avertizând că intervenţia rusă nu va contribui la soluţionarea conflictului.

Avioane militare ruse au efectuat, miercuri, primele raiduri aeriene în Siria, vizând poziţii ale reţelei teroriste Stat Islamic.

Potrivit unor surse din cadrul Ministerului rus al Apărării, aviaţia militară rusă a atacat poziţii teroriste din zona oraşului Homs, în sud-vestul Siriei.

Totodată, un oficial sirian, a declarat că raidurile aeriene au vizat periferia oraşului Homs, în sud-vestul Siriei, o zonă ocupată de membri ai Armatei Siriene Libere (ASL), una dintre forţele militare ale opoziţiei siriene.

“În această zonă nu sunt deloc terorişti”, a declarat sursa citată, preluată de MEDIAFAX.

MEDIAFAX

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.