Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Avion rusesc interceptat în apropierea spaţiului aerian turc

Două avioane de luptă au interceptat, joi 24 octombrie, un avion militar rusesc care survola spaţiul aerian internaţional deasupra Mării Negre, potrivit Forţelor Armate din Turcia.

Staful General al Forţelor Armate ale Turciei a declarat că două avioane de vânătoare F-16 au fost ridicate de la sol pentru a preveni o violare a spaţiului aerian turc, după ce un avion rusesc Ilyushin II-20 a fost interceptat survolând în apropierea ţărmului Turciei.

Avionul rusesc a fost monitorizat până în momentul în care acesta s-a îndepărtat de spaţiul aerian al Turciei, îndreptându-se spre graniţa Bulgariei.

Ilyushin Il-20 este un avion de recunoaştere de origine sovietică. Se estimează că s-au construit aproximativ 20 de astfel de avioane între  1969 şi 1976, dar numărul celor care mai sunt în funcţiune este necunoscut.

Ministrul Apărării din Federaţia Rusă nu a comentat pe marginea subiectului, nefiind clar de ce avionul de recunoaştere se afla în apropierea spaţiului aerian al Turciei.

Incidentul este unul care se întamplă destul de rar. În trecut, Japonia şi Suedia au mai interceptat avioane Ilyushin Il-20 în apropierea spaţiului aerian propriu.

Flavius Rusu, InfoMondo Militar

Sursa: RiaNovosti

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

2 Responses to “Avion rusesc interceptat în apropierea spaţiului aerian turc”

  1. Gabi says:

    Stai sa vezi cand le-am intercepta noi rusilor avioanele cu viitoarea flota de F-16 block 25 model 1967 toamna la mana a treia. ..Numai sa le lege bine cu sarma piesele de fuzelaj sa nu le imprastie pe drum ..

  2. ion says:

    Asta in 20016, dupa aia reparatii, iar dupa aia pilotii or sa fie ” rockie” adica lemn cristian tanase de la Steaua(jucator bun).