Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Avionul U-2 va continua să zboare pînă în 2025

Vechiul avion de spionaj de tip U-2, care a devenit operaţional la sfârşitul anilor ’50, va continua să zboare până în 2025, deoarece avionul fără pilot care trebuia să-l înlocuiască nu este considerat la fel de eficient”, a anunţat luni Pentagonul, citat de MEDIAFAX.

În încercarea de a face economii, la solicitarea Departamentului Apărării, U-2 se dovedeşte a fi mai ieftin decât cea de-a treia versiune a avionului fără pilot Global Hawk, versiunea Block 30, care trebuia să-l înlocuiască înainte de 2015.

Pentagonul a anulat la sfârşitul lunii ianuarie achiziţionarea a 18 aparate Global Hawk Block 30 şi a anunţat luni “prelungirea U-2 până 2025″.

Avionul “Global Hawk Block 30 promitea mult la început şi urma să înlocuiască U-2 pentru un cost mai mic, însă realitatea s-a dovedit alta”, a explicat generalul Larry Spencer, responsabil cu gestionarea bugetului de la Pentagon.

 

Sursa: MEDIAFAX

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.