Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Avocatul Viorel Iepure îl informează pe ministrul Apărării asupra implicaţiilor juridice privind noua situaţie din domeniul recalcularii pensiilor miliare

Avocatul Viorel Iepure îl informează pe ministrul Apărării asupra implicaţiilor juridice privind noua situaţie din domeniul recalcularii pensiilor miliare În urma deciziei Curţii de Apel Cluj de a anula dispoziţiie art.2 al.2,3,4,6 şi 7, art.6 al.1,2 şi 4 şi art.10 al.2 din Hotărârea Guvernului nr. 735/2010 pentru recalcularea pensiilor stabilite potrivit legislaţiei privind pensiile militare de stat, a pensiilor de stat ale poliţiştilor şi ale funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciarelor, conform Legii nr. 119/2010 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor, dl.  avocat Iepure Viorel, cel care a obţinut în instanţă decizia CA Cluj, a trimis o adresă ministrului prin care îl înştiinţează asupra noi situaţii create.

Dl. Iepure arată clar că HG 735/2010 este suspendată până la soluţionarea definitivă şi irevocabilă a cauzei, mai precis soluţionarea recursului înaintat de Guvern.

Ca urmare, “întreaga răspundere privind recalcularea pensiilor revine, încă de la data pronunţării Sentinţei civile nr.338/28.09.2010, organului de pensii al Ministerului Apărării Naţionale. Nedepunerea de către pensionarii militari a cererilor de recalculare şi a documentelor privind veniturile realizate nu mai poate justifica determinarea punctajului mediu anual prin utilizarea salariului mediu brut pe economie. Neluarea în considerare a celor hotărâte de instanţă poate atrage răspunderea penală şi civilă a persoanelor vinovate.”

Adresa catre ministrul Apararii

Minuta Sentintei 443

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

13 Responses to “Avocatul Viorel Iepure îl informează pe ministrul Apărării asupra implicaţiilor juridice privind noua situaţie din domeniul recalcularii pensiilor miliare”

 1. sejc says:

  multumim.

 2. Socrate Toma says:

  Corect ar fi fost ca SCDMR si ACMRR sa se preocupe de la bun inceput de solutionarea litigiilor care au aparut si mai apar inca in urma emiterii adeverintelor de venituri. Nu este normal ca un cadru militar sa aiba goluri in adeverinta de venituri iar din memoriul personal sa rezulte continuitatea in activitate. Ar fi trebuit ca in lege , in hotararea de guvern sau in ordinul ministrului sa se fi prevazut o solutie favorabila fie prin alocarea venitului anterior perioadei lipsa , fie a mediei dintre venitul anterior si cel urmator perioadei lipsa. In loc sa fie preocupati de asemenea problema , erijatii in aparatori ai intereselor militarilor pensionari ne-au dat lectii de istorie , ne-au indemnat sa urlam prin fata sediilor unui partid care nu are nicio personalitate , ne-au indemnat sa sustinem lideri sifilitici ai unor partide politice ale caror acte anterioare au generat vacarmul pe care azi il suportam. Oare ne meritam soarta de a avea numai lideri mediocri ? Daca da , atunci pentru unii este bine dar pentru multi este rau. Se vede sau este evident.

 3. Socrate Toma says:

  Socrate Toma a scris:
  3 Decembrie 2010 la 11:37 am edit

  @sejc
  corectie, cu scuzele de rigoare !
  Cred ca sunt suficiente caracterizarile facute de competentii zilei pe la ANTENE, REALITATE sau B1.
  In acest spatiu s-ar repeta peroratiile de pe la sursele amintite mai sus.

 4. COCOSATU says:

  Socrate Toma> subscriu in totalitate. Conducerea SCMD in frunte cu cei 2politruci ,vor latra in continuare precum lupii la luna -nu-i intereseaza decat numarul cat mai mare al celor inscrisi care vor ridica si mai sus salarul fiecaruia…iar cei din conducerea ANCMRR…ce sa spun?se pare ca sunt preocupati de gradele virtuale,de inmultirea stelelor pe umerii cocosati de atata munca la …RM-CCA…unde n-ai loc de ei la salonul generalilor !!!!!! Solutia ? se pare ca va venii singura,odata cu alegerile anticipate care se apropie…Dumnezeu cu mila!

 5. indisciplinatu says:

  Stau si ma intreb daca juristii din MApN au “sange in instalatie” sa-i spuna “intendantului-justitionar militar”,…bai fraiere, vezi “c-o furi si tu si baietii de la DFC” si care-or mai fi…daca emiteti decizii noi de pensionare pe “recalculare”.
  Iar noi ar trebui sa-i “dam” in penal si pe oprea, madam dfcista si Co!!!
  Alfel ce-a zis domnu Viorel e ca in cantecul lui Bob Dylan,..vanare de vant!!!
  Altfel, domnu Socrate “litigiul” despre care aminteati mai sus nu se refera la adeverinte,…CRIMA o reprezinta cele trei legi de kkt care ne-au inmormantat aproape definitiv,..sa le mai reamintesc???
  Sindicatul, al carui simplu membru sunt, are niste procese pe rol la fel si ANCMRR-ul,..asta e, om trai si om vedea probabil in ianuarie-februarie 2011 ce va fi la termenele de judecata…sa stiti ca cele doua organizatii au depus cererile de chemare in judecata la inceputul lunii august,..iar termenele la instante se dau in 3-6 sau chiar 9 luni…asa ca, nu blamati munca unor oameni care au incercat si incearca sa faca ceva.
  Sindicatul s-a nascut din nimic si cu toate minusurile reprezentantilor ei s-a facut simtit in toate formele de lupta sindicala posibile si legale, bineinteles.
  Si manifestatiile de strada fac parte din acest arsenal…asa ca daca dvs v-o fi fost rusine sa marsaluiti ca manifestant, mie unul nu mi-a fost jena si ca mine au fost multi, foarte multi camarazi de toate varstele, gradele si armele.
  Am considerat ca si ceilalti participanti ca trebuie intr-un fel sa arat ca nu suntem de acord cu ceea ce se intampla nu numai cu noi ci cu toata populatia acestei tari.
  S-auzim de lucruri bune ca de rele ne-am saturat!!!

 6. Gourkha says:

  Dl. avocat – merita statuie. Pt. cei care nu cunosc: este Colonel (r) de justitie.
  De doua ori felicitari! Este un militar adevarat!

 7. A.R says:

  A.R a scris:
  1 Decembrie 2010 la 9:19 am

  Viata mea de militar cuprinsa pe o coala A4

  Am fost un ofiter “norocos” n-am lucrat decat in zece (10) unitati militare.
  Am tot sperat ca se va intampla ceva care ii va aduce pe guvernanti la punctul zero, adica acolo de unde au plecat in aberanta initiativa de a ne alinia unui sistem cu care nu ne putem alinia din cauza diferentelor. Am sperat degeaba.

  Acum am decis sa merg la Centru Militar sa cer ceva ce nu prea am cum sa primesc, adeverinte de venit pentru cei 38 ani de munca, cu date corecte, exacte, pana la ultima zi . Am colegi care au depus cererea (pe care eu o depun acum) si au constatat la primirea adeverintelor ca le lipsesc ani multi din cariera, ca au avut timp de cinci ani aceeasi solda -lucru absolut imposibil- in realitate.
  Am si colegi care n-au primit inca adeverinte de venituri si ma intreb daca tot au depus cererile printre primii de ce nu le-au primit si ce pensie vor primi in 15 ianuarie in conditiile in care inca nu le-au fost gasite toate datele necesare reconstituirii veniturilor.

  Pentru mine ar trebui sa se caute statele in 10 unitati militare diferite sunt un ofiter norocos pentru ca doar de zece ori am primit ordinul ministrului de a schimba unitatea.Multi dintre colegii mei, azi pensionari, au avut ca loc de munca Romania si cand spun asta nu exagerez de loc . Cei mai norocosi copii ai militarilor au invatat cel mult doua clase intr-un loc, schimband garnizoana dupa garnizoana.
  Toata viata mea de militar am incercat sa o “inghesui” pe o coala A4 pentru ca cei care vor cauta prin arhive pentru mine sa nu fie nevoiti sa intoarca foaia , sau sa uite ca si pe verso mai scrie ceva si astfel sa scape din vedere ani, luni, sume.

  Imi fac iluzii crezand ca voi primi cu adevarat datele reale.Neprofesionisti care rasfoiesc sute de state pentru o singura persoana nu sunt trasi la raspundere, nu semneaza in dreptul celui caruia ii reconstituie veniturile ei nu au de ce sa se framante pentru anii lipsa , sumele eronate sau ciuntite pentru ca de fapt nu se stie cu exactitate cine a centralizat date si pentru cine, acolo e un colectiv si raspundere colectiva nu exista.

  In realitate toata actiunea asta de recalculare nu urmareste decat sa ne ia procente bune din pensie si in felul acesta statul sa mai ciupeasca bani de undeva urmand ca noi sa incercam ani si ani de aici inainte sa ne recapatam drepturile.

  Ma gandesc serios sa consult Codul Penal sa vad unde se incadreaza fapta de a furniza date eronate sau omiterea transmiterii de date pentru ca prea multi dintre colegii mei au asemenea probleme .

  Astazi mi-am “inghesuit” cariera pe o coala A4 incercand din rasputeri sa aflu indicativele unitatilor, desfiintate intre timp, pentru a usura oarecum munca celor de la Centrul Militar care vor adresa la arhive cererile pentru reconstituirea veniturilor mele.Venituri ce stau la baza pensiei mele actuale obtinuta legal prin prevederile Legii 164/2001 – in vigoare inca – pensie care “trebuie recalculata” ( a se citi diminuata) pentru a nu mai fi o pensie “nesimtita” .

  Ma mai gandesc ca daca militarii activi contribuie de acum cu 10,5% la fondul de pensii sumele acestea ar trebui dirijate catre pensiile militarilor in rezerva asa cum am facut si noi cand eram activi, platind un procent stabilit de statul roman pentru pensiile celor in rezerva.

  Mai sper inca intr-o initiativa a M.Ap.N de a cere Guvernului o amanare de cel putin un an pentru aplicarea Legii 119 /2010 altfel haosul care domneste in acest moment peste tot va cuprinde si singurul sistem care are menirea de a asigura stabilitate tarii -Sistemul National de Aparare –
  La multi ani Romania! azi e ziua ta .

 8. A.R says:

  Pentru ca domnul avocat Viorel Iepure este un profesionist in adevaratul sens al cuvantului ma gandesc ca ar trebui cooptat in colectivul de juristi ai SCMD. Fiind o persoana care s-a documentat temeinic si a argumentat convingator instanta, cu rezultatul cunoscut (chiar daca acesta nu este definitiv pentru moment) poate sprijini/ sustine cu sanse reale de succes cauza in favoarea cadrelor militare afectate de aceasta aberanta L.119/2010. Intradevar merita tot respectul nostru si cu siguranta modul in care intelege sa-si faca meseria il va conduce spre o cariera stralucita. De-ar fi cat mai multi ca domnia sa in aceasta tara napastuita,bine ar fi !.

 9. livius says:

  Daca nu vom avea o ehipa de avocati profesionisti ( cu experienta in domeniu), procesele se vor pierde.
  Comitetul director al SCMD, PANA IN PREZENT ar fi trebuit sa aiba angajata o asemenea echipa ( se pare ca avocatul Iepure a fost uitat, nu stiu din ce motive ) si adusa la cunostiinta membrilor de filila.
  Pana in prezent se pare ca au fost in atentie alte preocupari, fara eficienta.

 10. ELENA says:

  @all
  Pe dl. col. (rez) de justitie Viorel Iepure il cunosc din 1996. De unde ati ajuns la concluzia ca nu conlucram? …. sau ca nu ar tine legatura in permanenta cu avocatul SCMD, dl. col. (rez) de justitie Florea Bujorel?

 11. Plano10 says:

  Model de contestatie a Deciziei de recalculare a pensiilor militare
  http://www.plano10.com/2010/12/model-de-contestatie-deciziei-de.html

 12. pani hacitin says:

  Noi suntem ca un cântec, nu credeţi? Un cântec nu se poate cânta niciodată de la sfârşit spre început. Trebuie să-l cânţi totdeauna îndreptându-te spre sfârşit. Pe parcurs, în timp ce cânţi încă şi muzica te îmbată, îţi dai seama că sfârşitul se apropie totuşi, oricât l-ai amâna. Încerci să lungeşti puţin notele, dar asta nu dă cântecul înapoi, nu reînvie ceea ce a murit din muzică între timp. Amâni doar sfîrşitul. Te încăpăţânezi să nu recunoşti o evidenţă. Că orice cântec are un sfârşit. Oricât ar fi de frumoasă o melodie, vine o clipă când ea e acoperită de tăcere. Când tăcerea e mai puternică decât muzica.

 13. pani hacitin says:

  Scaunul pe care stai să nu fie niciodată mai înalt decât teancul de cărţi pe care le-ai citit. AI AUZIT DOMNULE BOC ????????

  Vorba atât timp cât îţi este în gură e a ta; când ţi-a ieşit din gură, nu mai e a ta. AI AUZIT DOMNULE BASESCU ?????????

  Îndoaie copacul cât este mic; învaţă copilul până nu a crescut mare. LA MAREA BUIMACEALA DIN DECEMBRIE TREBUIA SA FACEM ALTCEVA ?????????????????