Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Azerbaidjan și Turcia au decis înfiinţarea unei armate comune

Azerbaidjan și Turcia au decis înfiinţarea unei armate comune, potrivit declaraţiilor unui parlamentar  azer. Zahid Oruj, membru al comisiei parlamentare pentru probleme de securitate și apărare a Azerbaidjanului a declarat pentru AzerNews că vechea formulă a cooperarii bilaterale “o naţiune – o armată”, trebuie readusă în prim plan pentru a înlocui sloganul “o naţiune – două state”.

Parlamentarul Zahid Oruj a explicat că exerciţiile comune la care au luat parte în luna iulie unităţi militare din Turcia şi Azerbaidjan au demonstrat că cele două ţări au aceeaşi abordarea a problemelor de securitate regională.

“Alături de componenta economică, politică si diplomatică a relaţiei bilaterale, cea mai importantă componentă care trebuie creată este cea  militară”, a declarat Oruj.

Potrivit parlamentarului azer, această iniţiativă oferă posibilitatea îmbunătăţirii nivelului de pregătire a armatei prin utilizarea standardelor NATO, iar “pe măsură ce puterea Azerbaidjanului creşte, se măreşte şi influenţa statului în regiune”.

“Pe acest palier, Azerbaidjan si Turcia se angajează în acţiuni strategice comune. Pe viitor, vom putea crea unităţi militare, plutoane care vor avea aceleaşi misiuni. Există voinţă politică şi resurse adecvate pentru a face acest lucru”, a mai spus  Zahid Oruj.

Oruj a mai afirmat că exerciţiile comune desfăşurate de-a lungul celor 12 zile din luna iulie au fost extrem de importante pentru cresterea capacităţii de răspuns a trupelor, pentru dezvoltarea unui management unic, precum şi pentru demonstrarea capacităţilor tehnice şi tactice ale celor două armate.

 

Sursa: AzerNews.az

 

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

2 Responses to “Azerbaidjan și Turcia au decis înfiinţarea unei armate comune”

 1. gheo says:

  Or fi altii mai destepti sau … noi mai “prosti” – “doua tari … o singura armata (pentru inceput)” – adica, “o singura armata, “Romania si Moldova” doua tari, o provocare sau … “un vis implinit” !!!.

 2. szilard says:

  1.Bucovina, Basarabia- cu deschidere larga la Marea Neagra, …
  Sa-si ieie rusii fisia de Transnistria si sa faca ciorba de potroace cu ea. A fost un schimb gen : eu iti dau o tigara iar tu imi dai casa si femeia.
  2. . tezaurul ?
  3. si … Moldova ?