Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

BAE Systems şi EADS vor să fuzioneze

Potrivit France Press şi Reuters, grupul britanic BAE Systems şi grupul european EADS au anunţat că poartă discuţii privitoare la o posibilă fuziune. Această fuziune ar duce la formarea celei mai mari companii europene din industria aerospaţială şi de apărare.

Acţionarii BAE ar urma să deţină 40% din noua companie iar acţionarii EADS restul de 60%. Cele două societăţi vor fi cotate în continuare separat la Paris şi Londra dar boardurile şi echipele manageriale ar urma să fie reunite într-o structură unică. În plus, statele francez, german şi britanic ar urma să deţină fiecare o acţiune preferenţială de tip “golden share” în grupul care ar lua naştere din fuziunea EADS şi BAE.

“Posibila combinaţie ar crea o companie de talie mondială în domeniul aerospaţial, al apărării şi securităţii cu centre de producţie şi tehnologie în Franţa, Germania, Spania, Marea Britanie şi SUA”, au anunţat BAE Systems şi EADS. Companiile au subliniat însă că nu există nicio certitudine că discuţiile se vor finaliza cu o tranzacţie.

Potrivit unor surse citate de Reuters, cele două companii discută de mai multe luni o posibilă fuziune, motivate în mare parte de scăderea cheltuielilor pentru apărare în Europa şi SUA. În plus, sursele susţin că o eventuală fuziune a celor mai mari companii europene din domeniul aerospaţial nu ar urma să genereze îngrijorări din partea autorităţilor antitrust din SUA având în vedere veniturile modeste generate de EADS pe piaţa din SUA.

sursa: AGERPRES

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.