Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Băsescu a semnat decrete de retragere a titlurilor de “Luptător pentru Victoria Revoluţiei” şi a celui de “Erou-Martir al Revoluţiei”

Traian Băsescu a semnat pe 28 februarie următoarele decrete:
• Decret privind retragerea titlului de Luptător pentru Victoria Revoluţiei din Decembrie 1989 a domnului Florea Adrian;

• Decret privind retragerea titlului de Luptător pentru Victoria Revoluţiei din Decembrie 1989 a domnului Oană Marin;

• Decret privind retragerea titlului de Erou – Martir al Revoluţiei Române din Decembrie 1989 a domnului Cotună Eugen Trandafir;

• Decret privind retragerea titlului de Erou – Martir al Revoluţiei Române din Decembrie 1989 a domnului Coman Dumitru;

• Decret privind retragerea titlului de Erou – Martir al Revoluţiei Române din Decembrie 1989 a domnului Trosca Gheorghe.

Comisia Parlamentară a Revoluţionarilor din Decembrie 1989 a decis, în octombrie 2010, acordarea avizului pentru înaintarea propunerii de retragere a titlului către Presedinţia României pentru Gheorghe Trosca, Dumitru Coman, Eugen Trandafir Cotuna, în urma unui aviz primit de la CNSAS.
Gheorghe Trosca a fost şef de Stat Major la USLA, iar Eugen Trandafir Cotună a fost şeful intervenţiei la aceeaşi unitate. Eugen Trandafir Cotună şi Gheorghe Trosca au fost omoraţi, pe 22 decembrie 1989 noaptea, în faţa Ministerului Apărării, după un ordin al generalului Militaru referitor la trimiterea de trupe în scopul apărării instituţiei.

Sursa: comunicat de presă al Preşedinţiei României, Hotnews

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

6 Responses to “Băsescu a semnat decrete de retragere a titlurilor de “Luptător pentru Victoria Revoluţiei” şi a celui de “Erou-Martir al Revoluţiei””

 1. SAM says:

  Nici in mormant nu-i lasa marinarul asta…

 2. OSKARR says:

  Oana Marin ,general,fost comandant al CTB,si-a prin un deget la turela TAB-ului in drum spre TVR,unde urma sa lichideze teroristii invizibili…a beneficiat 20 de ani de reducere de impozit si alte facilitati de revolutionar…ar fi bine ca presedintele,daca tot vrea sa faca economii la buget,sa anuleze legea nedreapta care acorda acestor impostori drepturi nemeritate de peste 20 de ani…jos mafia din romania!

 3. catalin says:

  Acei oameni si-au facut doar datoria si nu au fost teroristi. De ce le intina memoria unor profesionisti care au dat totul pentru patrie? Oare numai mortii sunt vinovati?

 4. Alex says:

  In Brasov e plin de interlopi revolutionari, altii care la vremea respectiva erau la bulau pentru furt sau bisnita au ajuns mari revolutionari si au primit pamanturi si bani.

 5. Mihai says:

  Daca a facut asta, inseamna ca lui Basescu i-a luat Dumnezeu si ultimul gram de Creier. Avea de ridicat alte mii de titluri de revolutionar si alte privilegii de la unii care nu au avut nimic de-a face cu Revolutia dar s-au trezit “REVOLUTIONARI”. Dupa parerea mea Titlul de Luptător pentru Victoria Revoluţiei din Decembrie 1989
  nu ar fi trebuit acordat decit celor care au murit sau au fost raniti.
  Ar trebui sa ne spuna pe ce motiv a ridicat aceste Titluri.
  Urmasii celor care au murit atunci la MApN, meritau acele compensatii numai pentru cit au suferit vazindu-i pe cei dragi batjocuriti in halul in care au fost in acele ore cit au fost lasati in strada, numai pentra ca Frontul avea nevoie de “Teroristi” Colegi lor nu ar trebui sa treaca cu vederea aceste lucruri.

 6. Sorin says:

  O clica de criminali (Militaru, Iliescu, Stanculescu) i-a chemat la MApN pe Trosca, sef de stat major USLA, pe Cotuna si pe alti membri ai Detasamentului de interventie antiterorista, cu intentia de a-i omori. Mai mult decat atat:cadavrele lor au fost batjocorite zile in sir de populatia mintita si isterizata. Acum, alt ticalos desavarseste opera inceputa de aceia. Ei au platit cu viata pentru ca si-au facut datoria fata de tara. Un spion KGB-ist ramane un spion, indiferent ca a actionat sub Ceausescu sau ”in democratie”