Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Băsescu afirmă că în timpul lui Timofte, “Vântu avea influenţă în SRI”

Prezent la postul Tv B1, la emisiunea “Naşul” Traian Băsescu a declarat în seara zilei de 22 septembrie că, “în perioada în care Radu Timofte se afla la conducerea Serviciului Român de Informaţii (SRI), Sorin Ovidiu Vântu avea o influenţă extraordinară în acest serviciu”.

“Dincolo de ce se ştia despre serviciile secrete, vreau să mai ştiţi un lucru pe care îl spun cu toată responsabilitatea. În timpul când domnul director Timofte conducea SRI, Sorin Ovidiu Vântu avea o influenţă extraordinară în acest serviciu”, a spus Traian Băsescu.
“Nu se mulţumea doar să primească informaţii, care rezultau din ascultările cu mandat care se făceau, dar influenţa chiar numiri de şefi la nivel judeţean, la nivel de secţii în SRI”, a afirmat preşedintele, adăugând că nu există dubii din punct de vedere al influenţei pe care o avea Sorin Ovidiu Vântu în SRI.

Potrivit lui Băsescu, SRI “nu mai este cel din 2006″, iar aducerea unui parlamentar PSD în fruntea serviciului a fost un lucru care l-a “reconfortat”, i-a creat detaşarea de a lucra cu SRI, deoarece dacă ar fi fost numit ca director un membru PDL colaborarea dintre preşedinte şi acel om nu ar mai fi fost credibilă”.

“Informaţiile despre influenţa lui Sorin Ovidiu Vîntu în SRI le-am avut din timpul domnului Timofte – Dumnezeu să-l ierte! – nu sunt informaţii pe care să le fi primit după ce a plecat Timofte, ci le-am avut chiar din acel timp şi chiar am avut discuţii cu directorul Timofte legat de subiecte de acest gen: scurgerea de informaţii din serviciu, utilizarea lor de către un politician sau altul”, a declarat Traian Băsescu.


Sursa: AGERPRES

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

3 Responses to “Băsescu afirmă că în timpul lui Timofte, “Vântu avea influenţă în SRI””

  1. Pedelicius says:

    Auzi ce tupeu de securist are “Nu se mulţumea doar să primească informaţii, care rezultau din ascultările cu mandat care se făceau, dar influenţa chiar numiri de şefi la nivel judeţean, la nivel de secţii în SRI”. Da’ cu ascultarile fara mandat pe care le fac limbricii lui, aia democratii, cum e? Am auzit in ultimul timp si pe Crin si pe Ponta subliniind exact chestiunea asta si pomenind despre INFRACTIUNEA pe care o reprezinta astfel de fapte. Sunt curios, sincer, dupa ce se va schimba regimul, care va fi punerea in practica a acestor promisiuni. Sper sa nu fie doar “declaratii politice”. Sper…

  2. Valentin says:

    Tipic pentru bisnitarul vaporean…mult praf pentru nimic.Un mogul cu influenta(si in SRI !?),un director decedat si un mai ce…?Sef de aprozar?Nu,chiar un sef de Stat,care n-a putut lua atunci masurile legale ,dar povesteste acum cat de tare-i in parcare!Mars gunoiule!

  3. Pedelicius says:

    Daca ne uitam la specimene precum Catalin Voicu (“militar” cica si asta, ca si noi, astia de ne dam cu tesla acum…) ar cam avea dreptate in principiu Matrozu. Dar, pentru ca exista intotdeauna un dar, cum bine zice si Valentin, Nea caisa asta, dulceatza asta de Basescu, a fost sef de aprozar sau ce a fost? Hai sictir, gunoiule! “Vreau să mai ştiţi un lucru pe care îl spun cu toată responsabilitatea. În timpul când domnul director Timofte conducea SRI, Sorin Ovidiu Vântu avea o influenţă extraordinară în acest serviciu”. Cine era presedintele Pomaniei? Tata? Mos Craciun? Alba ca Zapada?