Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Băsescu i-a conferit directorului SIE Ordinul Naţional “Steaua României” în grad de Ofiţer

Traian Băsescu i-a conferit directorului SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, de ziua Serviciului, Ordinul Naţional “Steaua României” în grad de Ofiţer.

Potrivit decretului semnat pe 8 februarie de către şeful statului, distincţia a fost acordată “în semn de înaltă apreciere pentru serviciile aduse României în întreaga sa carieră publică, pentru contribuţia determinantă la îndeplinirea obiectivelor legate de siguranţa naţională, în comunitatea informativă naţională şi euroatlantică”.

Distincţia a fost acordată de ziua Serviciului de Informaţii Externe.

Preşedintele a participat, marţi, la şedinţa de bilanţ pe 2010 a Serviciului de Informaţii Externe.

Decretul a fost publicat miercuri în Monitorul Oficial.

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

18 Responses to “Băsescu i-a conferit directorului SIE Ordinul Naţional “Steaua României” în grad de Ofiţer”

 1. John Barton says:

  Ar fi bine sa stim si pentru care fapte distinsul domn Mihai Razvan Ungureanu a primit aceasta inalta distinctie ? Unii au trudit 30 ani in acea institutie si nu au primit nimic, sau poate doar “Ordinul Militar clasa….X ?
  As crede ca a avut mare importanta in aceasta decorare si faptul ca domnul cu pricina s-a batut ca un leu (de tinichea) ca sa recupereze de la unguri bunurile fundatiei “Gojdu” c-ca 2 miliarde de dolari ? Ce credetzi ?

  Sa auzim de (mai) bine !

  JB

 2. SEJC says:

  ungureanu cand il decoreaza pe basescu pentru serviciile aduse republicii socialiste romania?

 3. Stelian P. says:

  SEJC
  SIE nu acorda decoratii ca nu are asa ceva in stat.Din respect fata de RSR macar cuvintele alea le puteai scrie cu litera mare.

 4. Schwartzkopff says:

  Invidiosilor

 5. Covăsneanul says:

  Nea Stelică, mai fă o pauză!

 6. SEJC says:

  stelian p -nu fi prost.eu stiu ce spun.

 7. victor says:

  Probabil pentru deconspirarea ofiterilor acoperiti din cadrul ambasadelor romane, cu ocazia alegerilor presidentiale.

 8. victor says:

  Pentru deconspirarea ofiterilor SIE de la ambasade, prin alegerile la 2 secunde.

 9. Stelian P. says:

  SEJC
  Apropo de prostie: Tu esti militar ? Militarii scriu numele tarii lor cu litera mica ? Sau esti dogarian si atunci totul se explica ?

 10. victor says:

  stelian p (de la pacalici probabil), dupa doua puncte incepi cu litera mica, semnul mirarii il pui imediat dupa ultima litera. So, pacaliciule, miserupe de reguli, intelege ideea!

 11. victor says:

  Faptul ca nu respecti niste reguli nu inseamna neaparat prostie. Acuza-i pe politicieni de incalcarea regulilor, ei au ridicat mana si au spus “alegeti-ne!”, iar daca au ajuns. la conducere au un contract cu Romania bazat pe Constitutie.

 12. victor says:

  Despre Romania se poate spune cu usurinta ca este rsr deoarece capitalismul aici a fost construit de un marxist-leninist, in speta ion ilici iliescu, iar Constitutia si majoritatea legilor tarii sunt redactate si propuse spre vot de catre comunistii aceluiasi tovaras. In denumirea ei corecta actuala – “Republica Romania”, sa-mi spuna dl. Stelian care sunt atributele republicii in Constitutia Romaniei si in legile ei? Unde se mentioneaza ceva despre civitate, cinste si onoare militara? Honor et Patria! Ca sa sti de unde sunt.

 13. Skiuc says:

  @ victor, activistul nea Stelica nu ti se adresase tie ci lui sejc, iarta-l! daca nu, toti oranjgutanii se urca pe tine rapid!

 14. CopperNick says:

  Din cate am vazut pana acum la tv, MRU a fost singurul dintre directorii de servicii si ministri ai structurilor de forta care a avut cel putin 3-4 aparitii publice la tv si in media scrisa in ultimii doi ani, in care a prezentat scurt ce face SIE si ce sunt membrii sai, la ce se expun si cum se intra in sistem. A taiat scurt elucubratiile binevoitorilor sau rauvoitorilor din politica si media motiv pt care nimeni nu a mai indraznit/voit sa arunce cu noroi in orice si oricine. Din SIE.
  Maior a procedat similar. Cu aceleasi efecte.
  Nu ma asteptam ca Oprea si Igas sa procedeze la fel. De fapt e tarziu si nu mai are rost dupa ce toti malformatii societatii au ajuns sa spele pe jos cu armata si valorile ei.
  Pe de alta parte, atat Oprea cat si Igas nu prea au avut argumente cu care sa inchida gura unora. Vreau sa spun argumente de forta celor expuse de MRU si Maior. Asta pt ca pe romani nu ii intereseseaza ca fii lor isi lasa oasele in Irak si Afganistan iar despre alta prezenta militara, diplomatica sau nu, nu se poate vorbi. Dar ma intreb eu, daca poate spune ceva destul de voalat MRU de ce sa nu spuna ceva voalat si similarii de sub Oprea.
  Asta ca sa nu mai mestece cuvinte grele alde Pora, Popoviciu, Talmacean, Spinu, Visan, si altii de serviciu in deserviciul armatei, a caror viata a fost pusa in pericol doar atunci cand, la birou fiind, au atipit si erau sa cada cu ochiul in creion?

 15. Mesaj Marian Covache la data de Vin Feb 11, 2011 8:06 pm
  Fostul presedinte Emil Constantinescu a dezvaluit, ca Traian Basescu a scapat de la a fi arestat si plimbat in fata camerelor cu o pereche de catuse la maini numai gratie integrarii in UE “.Integrarea in UE l-a salvat pe Basescu de arest si catuse”.
  DOSARUL CRIMINAL BASESCU – VANZAREA FLOTEI AERIENE ROMANE.

  IN CALITATE DE MINISTRU AL TRANSPORTURILOR A VANDUT AVIOANELE
  ROMANESTI TERORISTILOR INTERNATIONALI PE UN PRET DE NIMIC . UN AVION LA PRETUL UNUI JEEP.
  ABSOLUT TOATE DOCUMENTELE POARTA SEMNATURA ACTUALULUI PRESEDINTE AL ROMANIEI.
  ABSOLUT TOTI CUMPARATORII SUNT IN INCHISOARE SAU SUNT TRECUTI PE
  LISTA TERORISTILOR INTERNATIONALI.

  FLOTA AERIANA A MAFIEI ROMANE
  (COMANDANT TRAIAN BASESCU)

  PRESEDINTELE ROMANIEI A VANDUT FLOTA AERIANA A TARII
  Rusul Victor Bout, poreclit si “Comerciantul Mortii”, era considerat de unul dintre cei mai importanti dealeri de arme din lume. A vândut armament romanesc fabricat de stat, gruparilor teroriste din toata lumea, din Afganistan pâna în Columbia. O buna parte din timp, Victor Bout si-o petrecea în România, la Bucuresti. Avea sediile a doua companii de transport aerian chiar în cartierul Baneasa, iar echipaje românesti au transportat arme în zone de conflict ale continentului negru.”Comerciantul Mortii” schimba armamentul pe diamante, acestea fiind apoi prelucrate în Europa. “Lordul Razboiului” a cumparat si avioane românesti, cu ajutorul carora transporta arme. Le-a cumparat la pret de nimic de la statul român. Cel putin un avion de pe lista neagra a carausiei cu arme a fost tinut timp de trei ani în baza militara Otopeni. Asta desi ONU interzicea oricarei tari sa faca afaceri cu el. Lucra în toata lumea, traia pe picior mare, desi erau unul dintre cei mai cautati furnizor de arme pentru teroristi. Singurul oras unde se simte in siguranta si aparea la lumina zilei era capitala Romaniei . A actionat in tandem cu Traian Basescu care a fost ministrul transporturilor iar apoi Presedintele Romaniei. O MARE PARTE DIN AVIOANE DIN FLOTA LUI VICTOR BOUT PROVIN DIN ROMANIA. Iliusin-uri-18, Antonov-uri 24, Boeing-uri 707, Tupolev 154 si BAC-uri 1-11 au fost vandute sau facute cadou la pretul unui jeep cu acordul si semnatura lui Traian Basescu -ministrul transportului.
  Între 2001 si 2004, echipaje românesti au zburat în Africa pentru compania Jetline. În documentele ONU se afirma ca aceasta companie si echipajele românesti au transportat arme în zone de conflict ale continentului negru. Iar aceste informatii despre carausia cu arme in specia Made in ROMANIA ,spre mai multe state africane sunt confirmate, sub protectia anonimatului, de o sursa care a participat la aceste actiuni în Africa.
  Zeci de români, personal navigant si tehnic al companiei militare românesti ROMAVIA au deservit avioanele BAC 1-11 cu indicativele P4-JLB, P4-CBH, VP-BBA si 3C-QRF si un Boeing 727 cu înregistrarea P4-JLI.
  Un document eliberat de Autoritatea Aeronautica din Aruba, locul unde majoritatea avioanelor erau înregistrate, demonstreaza clar ca pilotii români lucrau pentru Jetline International, companie condusa de Mohamed Hijazi, un libanez influent cu multe conexiuni în Africa.
  În Uniunea Europeana, activitatea companiei Jetline Incorporated este strict interzisa, dar Autoritatea Aeronautica Civila a autorizat MIA Airlines sa desfasoare activitati în România cu patru aeronave ale acestei companii. În realitate, compania se folosea de sapte avioane chiar sub nasul acestei institutii, al carei sediu se afla la câteva zeci de metri de cel al MIA Airlines.
  Aceasta flota a adus patronilor sume mari de bani din zborurile facute în Africa, Orientul Mijlociu si spatiul ex-sovietic. Oficial, cifra de afaceri anuala MIA Airlines este în jur de 100.000 de euro, adica echivalentul a cam doua curse complete. În realitate, cifra de afaceri este de ordinul zecilor de milioane de euro si statul român s-a ales cu o gaura imensa.
  Avionul-problema 3C-QRF a fost importat de MIA Airlines in anul 2006, pentru dezmembrare si suma declarata a fost de 40.000 de dolari. Realitatea este însa alta. “Nici aceasta aeronava nu a fost înregistrata în evidentele contabile. De mentionat la acest punct ca o aeronava BAC 1-11 costa între 2 si 5 milioane de dolari”.
  Angajatii primeau oficial un salariu în jur de 900 RON, însa în realitate s-a descoperit ca un pilot câstiga mult mai mult. Nici sutele de curse externe, în valoare de milioane de euro, nu erau înregistrate în scriptele companiei, în final gaura data de patronii MIA Airlines fiind una uriasa.
  Legaturile lui Victor Bout cu Traian Basescu nu se opresc însa aici. August 2003. În Baza militara de la Otopeni soseste aeronava BAC 1-11 cu înmatricularea VP-CLM a insulelor Cayman. Scaune de piele, configuratie VIP. Lux într-un avion al mortii! Avionul a fost a lui unui colaborator al rusului, Minin, si cu el au fost duse în Sierra Leone mari cantitati de arme si munitie care au alimentat sângerosul razboi civil din aceasta tara.
  Inspectorii ONU au fotografiat avionul. Imaginile sunt socante: lazi cu arme zac pe elegantele fotolii din piele! Probele erau evidente: fisele cu zborurile avioanelor, certificate de utilizator final false, oferte de armament si corespondenta secreta a traficantilor.
  Trei ani aeronava mortii a stat într-o baza militara româneasca, în curtea ROMAVIA, companie a Ministerului Apararii care asigura zborurile demnitarilor români. Inclusiv pe cele ale presedintelui tarii. Avionul ar fi trebuit confiscat înca de la aterizare. Nu s-a întamplat asa ceva.
  BAC-ul a trecut în proprietatea lui Victor Bout.
  O alta aeronava a mortii, un BAC 1-11 cu înmatricularea din Guineea Ecuatoriala 3C-QRF, este descoperita pe aeroportul Baneasa în 2006. Aeronava apare în documentele ONU datorita implicarii în traficul cu arme în Congo. Proprietate a companiei Jetline, BAC-ul era folosit de o companie autohtona, MIA Airlines, MIA Airlines, companie privata care ofera servicii VIP, are sediul într-un apartament de bloc din Baneasa. Avioanele stau la ROMAERO, în hangarul 7. Aeronavele pe care le opereaza firma româneasca apartin companiei Jetline Incorporated.
  “Iliusin” din Romania lui Basescu vandute contrabandistilor.
  Potrivit unui raport facut de Information Service, dat publicitatii in 2001, in flota aeriana a lui Viktor Bout se gasesc doua avioane “Iliusin 18V”, cumparate de la compania romana Tarom. Cele doua avioane au indicativele “YR-IME” si “YR-IMD” si au ajuns de la Tarom in flota “Air Cess Liberia”, una dintre companiile prin care Bout este suspectat ca a facut trafic de armament. Primul “Iliusin” a ajuns, ulterior, cu indicativul “EL-AHO”, in flota unei alte companii controlate de Bout, “Santa Cruz Imperial” Liberia. Al doilea avion de la Tarom a ajuns, prin “Air Cess Liberia”, la “Santa Cruz Imperial”, sub indicativul “EL-ADY”, si apoi la “Star Airlines” din Sharjah, cu indicativul “EX-7504”. Schimbarea indicativelor avioanelor era unul dintre modurile prin care autoritatile pierdeau urma aeronavelor care transportau armament.

  Alte Iliusin 18 sau Antonovuri 24 care au apartinut TAROM au ajuns la unele companii obscure din Emiratele Arabe Unite sau state ex-sovietice, precum Tretyakovo sau Berkut Air din Kazahstan, Altyn Air, Aerovias cu baza în Sharjah, Air West Cargo si lista continua.

  Tot TAROM a vândut doua avioane cargo Boeing 707, avion similar cu cel folosit de presedintele României, cu câte 300 de mii de dolari bucata. YR-ABC si YR-ABA au ajuns tot la niste companii obscure, South-Asian Airlines si Cargo Plus Aviation din Emirate. YR-ABC i-a fost schimbata înregistrarea în 9G-IRL, fiind surprins pe Otopeni Militar în septembrie 2003 cu noua înfatisare. Imensul Boeing s-a prabusit acum doi ani în Lacul Victoria, în apropiere de aeroportul Entebbe, în timpul unei curse Addis-Abeba – Togo.
  Ultimele doua avioane vândute de compania nationala sunt BAC-uri 1-11, cu înmatricularile YR-BCJ si YR-BRC. Au fost vândute la pachet cu 120.000 de dolari, avioane similare fiind scoase la vânzare de alti operatori cu sute de mii sau chiar milioane de dolari. Ele au ajuns la o alta companie din Emiratele Arabe Unite, Aquiline International Company, cunoscuta si ca Trast Aero, cu birouri în Sharjah, Moscova si Brazzaville, Congo.

  Compania lui Victor Bout in Romania se numeste “Flying Dolphin” (prin filiala sa, “Flying Dolphin Romania” SRL) . Avioanel companiei printre care un Boeing 707 sunt reparate sau contrlolate regulat de Tarom la Baneasa.
  Directorul adjunct al Aeroportului Otopeni Valentin Vasilescu spune in ziarul britanic Standard Today :Bout business was to illegal transfer of Romanian Governement weapons loaded on Bucharest-Otopeni military apron for almost HUNDRED flights with destination DR Congo, Angola, Iran, Liberia, Sudan, Rwanda, Uganda etc……… Bout airplane registred in Moldova ER-75929 operated 73 flights of Romanian build smuglling weapons for Africa at military apron of Otopeni-Bucharest airport under Air Acvila ( RRM code ), a Romanian Department of Defense company.”
  Vasilescu a inregistrat in secret pe Presedintele Romaniei confirmand ca acesta avea cunostinta de uriasul trafic ilegal de arme. Caseta a fost predata statiei de TV Antena 3.
  LA ORDINELE LUI TRAIAN BASESCU ROMANIA A DEVENIT FURNIZOR DE PERSONAL CALIFICAT PRECUM SI BAZA DE APROVIZIONARE SI INTRETINERE PENTRU AVIOANELE TRAFICANTILOR. SA CREIAT ASTFEL DIN INSTITUTILE STATULUI ROMAN O INTREPRINDERE CRIMINALA. ARMELE TRIMISE IN JURUL LUMII AU DUS LA MOARTEA A SUTE DE MII DE OAMENI SI MILIOANE DE REFUGIATI.
  “Traian Basescu had been under surveillance for several years.”
  Rachete antitanc romanesti se numara printre armele din depozite secrete ale miscarii marxiste columbiene de gherila FARC (Fortele Revolutionare din Columbia) descoperite de armata columbiana, se arata intr-un raport al Grupului de analiza antiterorista Giat de la Bogota. ?Serviciile de informatii columbiene au avertizat cu privire la interesul liderilor FARC pentru achizitionarea de armament de ultima generatie, in special rachete sol-aer IGLA-S24 fabricate in Romania. Transportul rachetelor romanesti a fost facut cu avioane provenite din Romania si asigurata de piloti romani.
  Cel mai marei de armament din lume, poreclit “comerciantul mortii”, Viktor Bout, a fost nu demult arestat de DEA american, în Thailanda
  Mandatul international de arestare, pus în aplicare de americani, ieri, în capitala Thailandei, este emis cu acuzatia ca Bout a încalcat embargourile ONU privind comertul cu armament din mai multe tari si transport de rachete pentru rebelii columbieni. Este de asteptat un nou mandat de arestare pe numele Traian Basescu.?
  Robert Horvath DEVA USA
  Sursa
  http://wikileaks-ro.blogspot.com/2010/12/documente.html

 16. Baietii care ati lucrat la Romavia stiti ceva?D le general Mircea e ceva adevar p aici?Sau ne intoxica rosii?daca caut dupa indicativele aeronavelor pe Gooagle culmea e ca le gasesti sub diverse pavilioane straine ,mi as fi cumparat si eu un 707 cu 40000 euro .

 17. catana batrana says:

  @STELICA DE LA MAGLAVID,ia tu rahat cu apa rece.,cu Ungureanu nu are nimeni nimic.Toti de pe aici au ceva cu stii tu cine.este acel fiu,al carui tata, sub comanda lui Milea a scos tancurile impotriva taranilor ce erau impotriva colectivizarii agriculturii.PS.Cand iti schimbi culoarea portocalie ca doar nu esti prost sa ti-o mentii pana veti pierde puterea?Semnalizeaza dreapta,si mergi la stanga.

 18. SEJC says:

  mai sa fie.asa este.milea a fost comandant regiment tancuri la basarabi.cate stiu baietii astia.