Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Băsescu: Preşedinţia României nu poate fi asociată cu MAI

Pentru “a pune capăt speculaţiilor”, vis-a-vis de poziţia adoptată de preşedintele Traian Băsescu faţă de poliţia şi jandarmeria din România, acesta a făcut o declaraţie de presă, duminică, 26 septembrie. Băsescu a motivat lipsa sa din Palatul Cotroceni şi, implicit, absenţa de la întâlnirea cu reprezentanţi ai polişitilor în cursul zilei de 24 septembrie, prin aceea că nu s-ar fi aflat “nici măcar în Bucureşti”.
“Vreau să pun capăt speculaţiilor, cum că nu am vrut să ies din Palat”, a spus Traian Băsescu la începutul declaraţiei sale de presă. Nu mă aflam la Cotroceni şi de aceea i-am spus unui consilier să discute cu reprezentanţii sindicaliştilor”.

Făcând o paralelă cu restul românilor bugetari, nemulţumiţi de măsurile de austeritate luate de guvern, care însă au protestat respectând legea, reprezentanţii poliţiştilor, mai exact cei 6.000 de oameni, “au fost singurii care nu au respectat legea”!

Poliţiştii au manifestat ilegal, iar jandarmii nu au aplicat legea împotriva manifestărilor ilegale ale poliţiştilor.
“Prin urmare, un act ilegal, rămâne un act ilegal”, a mai spus Băsescu.

În opinia lui Traian Băsescu “poliţia şi jandarmeria sunt instituţii extrem de importante ale statului român, care au ca misiune impunerea legii şi respectarea ei”.Prin gestul lor “cei 6.000 de poliţişti nu s-au încadrat în obligaţiile ce le revin în viaţa de zi cu zi.

“Încălcarea acestor obligaţii s-a făcut în uniforma statului român, uniformă ce poartă însemnele statului român”. Iar cel mai grav lucru ce l-au făcut, a fost acela că au subminat autoritatea statului român şi instituţiile statului român”.

“Vremelnicul chiriaş de la Palatul Cotroceni” (“Palatul Cotroceni nu este al meu, eu sunt un vremelnic chiriaş al Palatului”) i-a acuzat pe poliţişti că au lovit prin gestul lor într-un simbol al statului român (n.r. Palatul Cotroceni – reşedinţa preşedintelui României).

Totodată, Traian Băsescu a ţinut să sublinieze că “preşedinţia României nu poate fi asociată cu o instituţie a statului român care nu respectă legea”.

În încheierea declaraţiei sale, Băsescu a cerut rezolvarea imediată “a problemelor ce ţin de disciplină din cadrul MAI” de către guvernul ţării.

Notă: Declaraţia de presă a preşedintelui României, aşa cum apare în comunicatul de presă de la Preşedinţia României

DANK Media

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

23 Responses to “Băsescu: Preşedinţia României nu poate fi asociată cu MAI”

 1. Nimeni says:

  Această “instituţie prezindeţială” s-a exprimat în mod clar, cu subiect şi predicat, împotriva Jandarmeriei Române! Adică, domnul preşedinte s-a exprimat împotriva structurilor militare ale statului. Împotriva tuturor purtătorilor de uniformă, păstrători ai drapelului de luptă, simbol al tradiţiei, valorilor şi credinţei militare.
  Această manevră este menită să creeze tensiuni în rândul membrilor MAI. Cum poţi domnule preşedinte să ajungi până în acel punct în care să asmuţi unul împotriva altuia, personalul din acelaşi minister? Nu a fost de ajuns că ai asmuţit categoriile de bugetari una împotriva celeilalte? CE TE AŞTEPTAI SĂ FACĂ JANDARMII? Pentru informarea corectă a oamenilor, Jandarmeria Română este “forţa militară de restabilire a ordinii publice”.
  Mesaj pentru Jandarmeria Română: FRAŢILOR, “VERZII” (aşa cum ne spuneţi voi) SUNT ALĂTURI DE VOI!
  Acest lucru ne confirmă natura conflictuală a celui care, vremelnic, ocupă funcţia de preşedinte al ţării.

 2. micutzul says:

  ATENTIE ! ATENTIE ! ATENTIE !
  INTRATI PE PAGINA PRINCIPALA A SCMD SI LUATI ACT DE COMUNICAT !!!

 3. Valentin says:

  Cine a ,,subminat autoritatea statului român şi instituţiile statului român”?Nu cumva chiar basescu si gasca lichelelor portocalii,prin tot ce a facut,de cand a ajuns presedinte? Este atat de inversunat impotriva tuturor,iar ura-l face sa nu mai dea dovada de discernamant,luciditate,echidistanta,etc. in actiunile pe care le intreprinde.Recomand sfatuitorului sau de taina(dir.spp)sa-l convinga de beneficiile unui control medical.Se spune ca o boala depistata la timp este pe jumatate vindecata…

 4. Covăsneanul says:

  Mă solidarizez cu poliţiştii: Bă’secule, eşti o javră! Părerea mea! Ha! Ha! Ha!

 5. Maxim says:

  O lozinca veche, transpusa de basescu intr-o versiune moderna: “Dai in mine, dai in fabrici si uzine”. Adica va dati la mine Basescu, loviti in institutiile statului, democratie, stat de drept etc. Oare nu este nimeni sa-i aminteasca lui Basescu de cate ori a incalcat legile si constitutia tarii?

 6. eu says:

  Fara o regula, fara o lege valabila pentru toti, asa cum e firesc. Adica: cine poate, poate, cine nu, da-l in… limbaj cenzurat Vezi justitita! Halal tara, halal presedinte. Este singurul vinovat de ce se intampla cu aceasta tara!!!!!!!!!! Iar noi, trancanim aici. Nimeni nu are sange in instalatie sa ia taurul de coarne. Mai bine am tacea. Ne meritam soarta!

 7. Pedelicius says:

  Strict estetic vorbind (chiar daca nu iesea rima…) ar fi mers mai bine “Iesi afara, javra imputita”. Parerea mea…

 8. antim says:

  De ce nu spune nimeni ninic despre ofiterul de aviatie infirm in urma unei catastrofe aviatice participant la miting si caruia prin recalculare i-a fost micsorata pensia de la 1700 lei la 1000 lei.
  Cum cred acesti nemernici ca mai putem suporta minciunile lor intre care si aceea ca pensiile sub 3000 lei nu vor scadea.
  Ce cuvint mai au mincinosii astia in fata personalului armatei,politiei,jandarmeriei,etc.
  Bravo politisti.de acum inainte vor sti ca exista totusi politie,armata si alte institutii de siguranta nationala pe care nu le poti batjocori cum vor ei si divele portocalii.
  Cu politistii DA-SOLIDARITATE, cu hotii si mincinosii care guverneaza tara NU.

 9. radu says:

  Lipsa de reactie a armatei in aceste momente cand este pusa sub semnul intrebarii insasi fiinta biologica a poporului roman, ascunderea ei sub textul “armata nu face politica” (din pacate nici macar politica salvarii natiunii), devine din ce in ce mai penibila. Fara sa vrea, doar datorita lasitatii lor, militarii vor fi peste putin timp catalogati ca fiind singurii care mai sprijina regimul politic nazisto-portocaliu al lui basescu. Dar sa-i lasam in pace, ei n-au timp sa fie demni si curajosi, deoarece sunt prea ocupati sa stea gramada pe calculatoarele din unitati si sa intocmeasca bazele de date necesare trimiterii in foame a fostilor lor camarazi, acum pensionari. In comparatie cu Polita Romana, incep sa para de-a dreptul scarbosi si ticalosi. Niste clone de-ai lui oprica, dispusi sa linga … limbaj cenzurat… oricui le asigura solda.

 10. Civilul says:

  Oprea’s Distrugatorul … a terminat Armata si-l muta la MAI ca are si acolo ceva treaba !
  “Scapa de angajamentul de a demisiona daca vor scadea pensiile militare ” …. zicea cineva !

 11. Civilul says:

  Mesaj pentru Jandarmeria Română:

  …daca FRAŢILOR, “VERZII” (aşa cum le spuneţi voi) SUNT ALĂTURI DE VOI!,
  ….atunci sa tineti minte ca si noi , chiar daca suntem Civili suntem cu voi, suntem cu Armata, suntem cu Politia , suntem cu Romanii pe care cei din Parlament, indiferent de culoarea politica , ii jupoaie.

 12. mache says:

  Dar cu Roberta, care a fraudat in vazul lumii votul pe legea pensiilor, se asociaza vremelnicul?

 13. antim says:

  ATENTIE SPORITA!
  De ce nu spune nimeni ninic despre ofiterul de aviatie infirm in urma unei catastrofe aviatice participant la miting si caruia prin recalculare i-a fost micsorata pensia de la 1700 lei la 1000 lei.
  Ce spune Oprea in acest caz vizavi de ce spuneau ei legat de pensiile sub 3000 lei?
  Cum cred acesti nemernici ca mai putem suporta minciunile lor intre care si aceea ca pensiile sub 3000 lei nu vor scadea.
  Ce cuvint mai au mincinosii astia in fata personalului armatei,politiei,jandarmeriei,etc.
  Bravo politisti.de acum inainte vor sti ca exista totusi politie,armata si alte institutii de siguranta nationala pe care nu le poti batjocori cum vor ei si divele portocalii.
  Cu politistii DA-SOLIDARITATE, cu hotii si mincinosii care guverneaza tara NU.

 14. micutzul says:

  @ Antim
  Cred ca sunt in asentimentul multor scriptaci de aici. Doresc sa stiu daca cineva il cunoaste pe acel ofiter, daca a facut parte din cadrele active ale SMFA si cum de lui i s/a recalculat pensia, chiar de invaliditate, daca acestea se recalculeaza de abia in ianuarie ?

 15. karadeniz says:

  Posibil ca respectivul ofiter la momentul accidentului sa fi facut parte din aviatia civila. In acest caz pensia sa a fost recalculata in septembrie.

 16. radu says:

  Baietii astia cenzureaza mascariile si bine fac, caci poate mai citesc si copii: deci:bip…bip…bip…de rumani prosti, chiar nu va dati seama ca la manetele statului s-a instalat o gasca ce s-a vorbit in prealabil sa fure tot ce se poate fura din tara asta, sa micsoreze pensiile ca sa poata ei fura cat mai mult, sa micsoreze salariile ca sa poata ei ciordi cat mai mult. Chiar nu va dati seama ca ii doare pe ei in penis/clitoris de democratia pe care voi o clamati si pentru care va tresalta voua pipota de mandrie cetateneasca. Nu va dati seama ca nici mama , nici bunica nici matusa democratiei nu-i clinteste pe astia din pozitiile din care pot fura banii unei tari intregi. Niciodata nu vor pleca de la aceste manete pe cale democratica: vor sti sa fure voturi, sa masluiasca procese verbale (caci povestea cu “nu conteaza cine voteza, ci conteaza cine numara voturile ” nu mai e de actualitate, de fapt nu conteaza nici macar cine numara voturile, ci conteaza cine intocmeste procesele verbale), sa ucida chiar daca va fi nevoie ca sa ramana la sfarcul prin care se poate fura laptele tarii romanesti. SINGURA MODALITATE DE A SCAPA DE ACEST CANCER PEDELITO-FASCISTO-MAFOIT ESTE… limbaj cenzurat
  Credeti ca sunt dement? O sa vedeti ca nu. Anul viitor prin martie. Dar atunci va fi prea tarziu. Voi veti muri in locul lor, ei se vor indrepta veseli spre avioanele care-i vor duce spre destinatii exotice, dar din fericire pentru mine si eu voi fi departe de tragedia romanesca. Un umil emigrant. Dar totusi, tare ma va mai dura tragedia asta, de parca voi fi trai-o eu.
  Comunicatul SCMD? O rusine. Comentariile la acest…”comunicat” ar trebui sa fie adevaratul COMUNICAT.

 17. radu says:

  Bai, panaramelor, inteleg cenzura, dar voi efectiv deturnati sensul mesajelor pe care le dau cei ce va fac cinstea si onoarea de a intra pe tristul vostru sait. Apropo, ati vazut ca politaii sunt vedetele tarii? Dar lasii si ticalosii Romaniei stiti cine sunt in ochii vulgului? Ati ghiciiit. Sunt “militarii”.
  Gata, nu mai intru pe saitul vostru: sunteti prea virgini. Paziti-va in continuare virginitatea. Oricum o sa va rupa himenul J.O. Base (va cred in stare sa nu intelegeti ca am vrut sa spun “J.avra O.rdinara base).

 18. Redactia says:

  Lui Radu,

  Redactia face un efort pentru a pastra ce se poate din unele comentarii care contin “un limbaj necivilizat” şi “aduc atingere demnităţii altor persoane”.

  In ceea ce va priveste, efortul a fost destul de mare. V-am pastrat comentariul pentru ca cititorii sa va catalogheze asa cum meritati.

  Acesta este un spatiu public, dar regulile, elementare si de bun simt, pe care noi le cerem sunt menite tocmai pentru a pastra o “dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect”.

  Am scris intre ghilimele anumite expresii pentru ca acestea se afla trecute anterior fiecarui comentariu.

  Dvs. probabil nu ati citit sau pur si simplu nu ati vrut sa pricepeti.

  Ca urmare, am fi incantati daca ati renunta la a mai intra pe “tristul nostru sait” (site, cum ar fi fost corect, dar va pastram “patina”).

  Cu respectul ce credeti ca-l meritati,

  Redactia

 19. radu says:

  V-as raspude asa cum meritati, dar probabil ca ma veti cenzura. O sa ne vedem peste 10 ani pe langa tomberoanele de gunoi, dvs. prefacandu-va ca vreti sa aruncati ceva cand in realitate veti vrea sa palmati de acolo o coaja de paine. O sa aveti coloana vertebrala foarte dreapta, o sa purtati o uniforma ponosita si mancata de molii, o sa va vibreze narile a mandrie ostaseasca, dar ochii… o sa caute umili coaja aia de paine. Adica veti fi niste adevarati ofiteri pensionari ai anului 2020. Eu o sa fiu la fel, n-aveti grija. Dar macar eu o sa va pot privi in ochi fiindca am spus lucrurilor pe nume. Nume pe care-l stiati foarte bine si dvs. , dar ati fost prea lasi ca sa-l spuneti. Ca si nevolnicii aia in uniforma care acum se holbeaza obositi in calculatoare, ca sa faca baza de date necesare pentru a va trimite la tomberoanele de mai sus, pe dvs., pensionarii militari. Ei n-au timp sa arate ca au mandrie si demnitate , caci ei sunt ocupati sa calculeze. Stiti ca au fost demisi 2 comandanti de unitati din SMFA pentru ca n-au raportat ca au indeplinat planul la recalculare? Stiti ca inclusiv soferii (civili) de pe camioane participa la activitatea de recalculare, sigurul criteriu fiind sa fi pus mana in viata lor pe o tastatura? Stiti ca daca va fi nevoie se va intrerupe activitatea de zbor pentru ca toti sa participe la recalculare, pentru ca oprea sa poata raporta ca a indeplinit ” cincinalul in 4 ani si jumatate”? Deci, sunteti constienti ca pensia dvs. va fi calculata pe baza calitatii editarii executata de un sofer de camion obosit (si camionul si soferul)? Ce conteaza asta , important e ca dvs. stiti ca in loc de sait se zice site. Bravo. Felicitari. Apropo, daca tot sunteti asa cult, cum se zice la looser in engleza? Nu conteaza, fiti vigilenti in continuare, nu lasati sa se strecoare vreo silaba care sa derajeze puterea, caci veti ramane fara papica.

 20. cocorul says:

  N-aveti ce face! SEFUL SUPREM are o singura deviza:
  Sapca-n cap,
  Tigara-n gura,
  Capul plin de bautura…,
  Marinar! Ma doare-n p…!
  Maine poate se candeste cineva sa faca o plancarta cu “deviza”asta! Succes!

 21. cocorul says:

  Rectific: “se gandeste”!

 22. antim says:

  @ micutzul
  Din interviu rezulta ca a fost ofiter de aviatie in MApN dar s-a transferat la MAI. A fost pensionat cu gradul de maior. Acum avea gradul de lt.col. Cred ca facea parte din ceva forte speciale de genul celor decedati in catastrofa de la Tuzla. Avea 30 ani vechime in grupa speciala-alte conditii.