Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Traian Băsescu s-a deplasat în Afganistan

După vizita de două zile pe care a făcut-o în Kazahstan, Preşedintele României, Traian Băsescu, s-a deplasat joi dimineaţă, 04 martie în Afganistan.

Acesta este însoţit de ministrul Apărării, Gabriel Oprea, şi de şeful SMG, generalul Gheorghe Marin.

Preşedintele a fost întâmpinat, pe aeroportul din Kandahar, de comandantul trupelor NATO aflate în Afganistan, generalul Stanley McCristal şi de către generalul britanic Nick Carter. Băsescu a discutat timp de douăzeci de minute cu cei doi generali.

Ulterior s-a deplasat la Qalat pentru a se întâlni cu militarii români.

Băsescu a împărţit mărţişoare femeilor din Batalionul 33 Manevră din Curtea de Argeş aflat în Afganistan, a decorat cu Ordinul “Virtutea Militară” în grad de Cavaler unitatea şi a servit masa cu aceştia.

Vizita şefului statului nu a fost anunţată din motive de securitate.

În Afganistan sunt dislocaţi 1020 de miliari români, autorităţile de la Bucureşti hotărând, recent, dislocarea a încă 600.

În ultimii ani 12 militari români şi-au pierdut viaţa în teatrul de operaţii Afganistan.

sursa: MEDIAFAX

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

8 Responses to “Traian Băsescu s-a deplasat în Afganistan”

 1. NELA BATIRU says:

  Este frumos gestul presedintelui fata de militarii nostri din teatre, fata de femeile-ostas, DAR NU ESTE FRUMOS GESTUL DUMNEALUI DE A RASPUNDE CUM A RASPUNS UNUI COLONEL IN REZERVA – cu citate din boc! Nu va dezvalui mai multe, va las sa va convingeti singuri!

 2. NELA BATIRU says:

  … in “Jurnalul national” de astazi, 4 martie, la pagina 3.

 3. mega2005 says:

  pt Nela
  Basescu nu face gesturi frumoase ci doar niste,..sa le zicem chestii, in interes personal!!!!
  Il cam doare in cot de militari indiferent de sex,…asta-i, cel putin deocamdata si in opinia mea, cruda realitate!!!

 4. Nimeni says:

  @ mega2005: subscriu!

 5. militar says:

  Deja, ca pe multi altii, ma scarbesc acest tip de stiri…mai ales ca toata lumea stie ca ele se fac de catre actualul presedinte nu din respect pt aramata ci pt imagine personala…redau din material…”vizita nu a fost anuntata din motive de “…dar “presedintele a fost intampinat de comandantul…si…apoi vad din poza ca a venit cu un avion american…si mai vad ca este pazit de civili…PUR SI SIMPLU MI SE FACE GREATA…

 6. digital says:

  daca tot face gesturi mai bine le dadea o prima la fete

 7. digital says:

  fac pariu ca pazasii din poza nu sunt americani!

 8. mega2005 says:

  In seara asta la televizor ne-a fost prezentat baiatu’…cu cosul la cumparaturi pentru a mia oara iar reporterul l-a intrebat ca de fiecare data ….cum sunt preturile???
  Chiar ca m-am scarbit de moaca lui de peshte fiert!!!!