Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Băsescu s-a supărat pe poliţişti şi pe jandarmi

Se pare că preşedintele s-a supărat pe poliţişti. Şi pe jandarmi, deopotrivă. Astfel, el a dat dispoziţie ca “efectivele Ministerului Administraţiei şi Internelor să nu mai participe la asigurarea protecţiei sale, începând de vineri, ora 17.00″.

Această decizie a fost luată în contextul participării unor angajaţi ai ministerului Internelor la marşul “ilegal” de protest de pe 24 septembrie.

Surse oficiale au menţionat că decizia a fost luată în contextul participării unor angajaţi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor la un marş desfăşurat cu încălcarea prevederilor legale în vigoare.

Informaţia a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al şefului statului, Valeriu Turcan.

Preşedintele României poate să ceară să fie însoţit de poliţişti sau poate să stea la toate semafoarele. SPP nu are prerogative de a opri circulaţia”, a declarat Toader Paraschiv,  vicepreşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor.

“Va fi demis în scurt timp şeful jandarmariei, iar şeful de obiectiv de la Palatul Victoria va fi cercetat de parchetul militar pentru neefectuarea atribuţiilor de serviciu.

mai departe


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

13 Responses to “Băsescu s-a supărat pe poliţişti şi pe jandarmi”

 1. Valentin says:

  Daca s-a suparat,sa-si ia jucariile si sa plece in lumea larga(acum cat mai poate)! Noi nu ne suparam,daca-si ia si lacheii(lichelele)portocalii.
  Iar daca nu pleaca,ar trebui sa fie informat ca nici 2 vapoare pline cu SPP-isti nu-l pot apara de furia poporului!A sosit vremea culesului,va strange ce a semanat!

 2. cetateanul says:

  Este o reactie cat se poate de “normala” pt regimul basescu-boc.
  De altfel la Armata Nationala a renuntat demult, creand o problema pe termen lung sistemului national de aparare, decredibilizand si contribuind la distrugerea acestei institutii nationale (cum altfel poti sa interpretezi de exemplu reducerea cu minim 25% a salariilor celor pe care i-ai trimis sa moara pentru tara in Afganistan, recalcularea si diminuarea pensiilor militare si alte multe asemanatoare masuri absurde luate de acest regim).
  Pot fi catalogate astfel de masuri ca “inalta tradare” ?

 3. cocorul says:

  Nu mai comentez pe acest forum. Sunt convins ca NOI, asa ca si in ’89, asteptam reactia celor multi, dupa care, suntem si victime si salvatori; iar cei care vor lua puterea (nu-i asa?), vor fi si calaii nostri?

 4. caprar Anton says:

  @ cetateanul
  Cind batjocorirea si decredibilizarea armatei ,politiei,jandarmeriei se face de un guvern care are ca parteneri la aceasta batjocorire si umilire o asociatie precum UDMR care are drept scop autonomia (vezi rolul armatei in ev, de la Tirgu=Mures) atunci poate fi vorba si de asa ceva.
  Decredibilizarea si slabirea institutiilor de forta ale statului le convine acestora cel mai mult.

 5. Mopsul says:

  O noua invrajbire a institutiilor si a oamenilor! Va intra Politia Militara!
  generalul izmana va face sluji la Cotroceni poate-l face marinarul generalissim!!

 6. gogu says:

  J.O. se teme! stie ca nu se poate baza pe politisti sau pe jandarmi. stie oare J.O ca militarii adevarati din armata poarta si ei arme? se asteapta oare J.O. ca militarii, atunci cand vom iesi in strada, ne vom scutura de mizeria din curtea noastra si ii vom arunca in curte nu caschetele, ci pe toti neavenitii (unii le spun lachei, lichele portocalii) care au patruns in sistemul militar fara scoala?

  stie oare J.O., sau macar banuieste ce/l asteapta? desigur ca stie ce a semanat! pe ceausescu s-au facut ca-l judeca, el stie ca pe el nu-l mai judeca nici un tribunal militar! acuza vreo cativa politisti ca aveau arme la miting? se vede ca le este frica, dar o frica teribila!

  stie oare J.O sau macar banuieste cu ce va fugi? ca pilotii militari, cu soldele nesimtite reduse, nu mai vin sa-i ia cu elicopterul! ce va face? va intra in tunel, ca sobolanul? tot in tara asta de nemultumiti va iesi!

  stie oare J.O. ca mai are o singura sansa?

 7. micutzul says:

  @ gogu
  Crezi ca degeaba a fost o vizita in Bulgaria acum ceva timp ? Problema este ce se intampla pana la frontiera. Ceea ce se intampla acum la noi este mai rusinos decat fuga unui amarat de dictator.

 8. Nimeni says:

  A mers prea departe! Mâine o să renunţe şi la parchetul militar pentru că nu l-a condamnat la moarte pe şeful de obiectiv de la Palatul Victoria şi aşa mai departe…..

 9. Valentin says:

  Acum,dupa doua mandate, este dezgustat si suparat pe poporul roman,un popor incompetent si puturos ,un popor de asistati sociali care asteapta pomana de la Stat(EL),etc.Daca poporul roman nu-i demn de EL (Zeus,Stapanul,etc.) atunci de ce nu pleaca?! Daca-i prea bun pentru aceasta tara si popor, sa-si dea demisia!Acum si-a dat seama ca nu mai face doi bani in ochii romanilor,ca acest popor s-a saturat de toate hotiile,minciunile,instigarile si ii este FRICA.Si chiar trebuie sa-i fie,fiindca acum a venit scadenta faptelor sale,iar furia, unui popor umilit,infometat,saracit, nu are limite/unitati de masura.Se poate ascunde in spatele zidurilor de la Cotroceni,se poate baza pe SPP-isti,dar tot nu poate scapa fara a da socoteala poporului roman.

 10. Uimitul says:

  Pentru toti cei de mai sus care nu-l mai vor pe Traian Basescu presedinte : adresati-va in primul rand acelor 50+ceva% care au votat pentru ca domnia sa sa fie presedintele lor. Voi … , mai aveti rabdare pana ce va fi ales al vostru prezident .Undeva , prin lumea virtuala , cineva spunea : “cu cat este mai mult injurat Traian Basescu , cu atat mai mult devin un sustinator al lui “.Asa ca … domnilor , spor la lucru ! Dar aveti in vedere un fapt , injuraturile nu schimba lumea in bine , o fac insa mai urata.

 11. Nimeni says:

  @ All
  Vă traduc ce spune “Uimitul”: Ciocu’ mic! Acu’ suntem noi la putere!
  Uimitule, îţi urez o tură fructuoasă! Apropos, la casierie când te duci primeşti bonusul întreg sau redus cu 25%?
  Din cei 50+ceva%, cei care au făcut diferenţa sunt cei din străinătate, iar Bă’secu nu e preşedintele lor. Ştii de ce? Pentru că ei stau în altă ţară unde au un alt preşedinte care, nu interferează cu activitatea altor instituţii ale statului în afara cadrului stabilit de lege!
  Şi ca să nu-ţi strofoci prea mult creierii şi să te deturnez de la “activitate” îţi spun, spre exemplu, că astăzi, Preşedintele tău a “DAT DISPOZIŢIE SPP-ului”. Pardon? De când e SPP-ul subordonat preşedintelui, ca să dea el dispoziţie?
  Hai “succesuri” brown-nose!

 12. Valentin says:

  Ptr.Uimitul – Este trist si dureros pentru unii cand raman defazati cronologic.Ieri seara nu s-au afisat rezultatele de la alegerile prezidentiale,deci,e limpede,sunteti un pic defazat!Iar noi,in asteptarea presedintelui nostru,il injuram vertiginos pe basinica pentru a-l iubi dumneavoastra mai mult !

 13. micutzul says:

  @ Uimitul
  Bai dar tu esti … de/a dreptul. Mai inainte ti/am raspuns la alta postare, am vrut sa scap de …., am venit aici si ghici peste ce dau ? Ei, asta este. Vad ca nu scap asa ca voi vorbi frumos. Du/te talica acolo in spatiul virtual si ia/l si pe sefutul tau cu tine. Noi vom incerca din rasputeri sa ne descurcam fara voi. Va rog aveti grija ca de uimire v/au ramas ochii departati. Ce sa/i faci unii fura si altii ii apara.