Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Bashar al-Assad: Rebelii pot împiedica accesul inspectorilor la depozitele de arme chimice

Preşedintele Siriei, Bashar al-Assad, a declarat luni, 23 septembrie la CCTV, televiziunea de stat din China, că există posibilitatea ca rebelii să împiedice accesul inspectorilor la depozitele unde se află armele chimice, urmând să dea vina pe armata siriană.

Bashar al-Assad a declarat că „teroriştii se supun ordinelor altor state, iar aceste state îndeamnă teroriştii să comită acte care ar putea învinovăţi guvernul pentru împiedicarea implementării acordului.”

Bashar al-Assad a declarat că Siria deţine arme chimice deoarece este un stat care le produce de zeci de ani, dar acestea sunt depozitate „în condiţii speciale” şi sub controlul armatei siriene.

De asemenea Bashar al-Assad a criticat ameninţarea Statelor Unite cu privire la programul armelor chimice, declarând că se caută „ justificare pentru război”.

Preşedintele Satelor Unite, Barack Obama, a avertizat că este pregătit să atace Siria, chiar şi fără un mandat ONU, dacă regimul lui Assad împiedică implementarea acordului ruso-american de a pune armele chimice sub control internaţional, arme care urmează a fi distruse în următoarele luni.

Flavius Rusu

Sursa: Aljazeera

 

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.