Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Batalionul 136 Geniu “Apulum” găzduieşte exerciţiul multinaţional “IEL MLU”

Începând cu luni 19 noiembrie, la sediul Batalionului 136 Geniu “Apulum” din Alba iulia se va desfăşura a cincea ediţie a exerciţiului multinaţional “IEL MILU”. Participă peste 70 de militari din Bulgaria, Croaţia, Georgia şi România.

Exerciţiul reprezintă materializarea unei iniţiative regionale a patru state, pentru formarea unei structuri multinaţionale de integrare logistică cu sprijin de geniu, în scopul amenajării şi întreţinerii căilor de comunicaţii în teatrele de operaţii, cu asigurarea măsurilor de protecţie a forţelor.

Exerciţiul multinaţional “IEL MILU 2012″ a fost precedat de o pregătire academică desfăşurată în cadrul Şcolii de Aplicaţie pentru Unităţi de Sprijin de Luptă “General Eremia Grigorescu” Sibiu şi condusă de instructorii Centrului de Excelenţă de Geniu a NATO din Ingolstadt/Germania, se menţionează în comunicat.

De la înfiinţare şi până în prezent, exerciţiul IEL – MILU s-a desfăşurat la Buzău (2008 şi 2009), Bucureşti (2010), când a avut loc certificarea şi afirmarea structurii şi la Pozega, Croaţia (2011).

Exerciţiul va fi condus de colonel dr. Mircea Vladu, comandantul Brigăzii 10 Geniu “Dunărea de Jos” şi coordonat de locotenent- colonel (r) Simon Tenison, din Marea Britanie.

sursa: AGERPRES

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.