Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Batalionul 2 Infanterie “Călugăreni” şi CTZ Zabul s-au întors din Afganistan

La sediul Statului Major al Forţelor Terestre a avut loc, joi 12 ianuarie, ceremonia prilejuită de sosirea din teatrul de operaţii din Afganistan a Elementului de Comandă şi Control (Combined Team Zabul) şi a Batalionului 2 Infanterie “Călugăreni”.

Pe parcursul celor şase luni petrecute în Afganistan militarii români au îndeplinit peste 3.000 de misiuni, de la misiuni specifice operaţiilor de contrainsurgenţă în scopul creşterii încrederii populaţiei locale în forţele de securitate afgane, până la escortă, recunoaşteri şi misiuni de detectare a materialelor explozive improvizate.

Elementul de Comandă şi Control (Combined Team Zabul) a fost format în principal din militari din Brigada 1 Mecanizată “ARGEDAVA”, o unitate relativ nouă a Armatei României, a comandat în teatrul de operaţii două batalioane din organica sa, Batalioanele 2 şi 495 Infanterie.

Comandantul Batalionului 2 Infanterie “Călugăreni”, locotenent colonel Iulian Berdilă, a avansat la excepţional la gradul de colonel de către ministrul Apărării.

Comandantul Brigăzii 1 infanterie mecanizată “Argedava”, col. Marius Harabagiu, a afirmat că în cele şase luni de misiune au fost executate de către forţele din subordine 43 de operaţii, inclusiv 4 asalturi aeriene, 6.900 de misiuni de rutină, reuşindu-se capturarea a peste 2.500 de kilograme de explozibil  artizanal.

“Cele peste 580 de misiuni CIMIC şi 63 de angajare a femeilor s-au desfăşurat prin angajarea populaţiei locale în 180 de sate. Au fost finalizate 154 de proiecte de sprijin a populaţiei. Rezultatele acestor acţiuni s-au materializat în asigurarea libertăţii de mişcare pe autostrada A1, atât pentru forţele NATO, cât şi pentru populaţia afgană, dar şi prin demonstrarea profesionalismului, competenţei şi caracterului expediţionar al Armatei Române”, a declarat col. Harabagiu.

Militarii români nu au înregistrat pierderi în vieţi omeneşti pe parcursul misiunii.

Felicitării tuturor militarilor care şi-au îndeplinit cu profesionalism misiunile.

 

sursa: AGERPRES

Nota: MApN nu a oferit pe site-ul oficial date legate de sosirea militarilor Brigăzii 1 Mecanizată “ARGEDAVA”

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

3 Responses to “Batalionul 2 Infanterie “Călugăreni” şi CTZ Zabul s-au întors din Afganistan”

  1. indisciplinatu says:

    Bine ca au venit din iadul afgan..aici or sa aiba parte de altul, mult mai pervers si mai apasator,…regimul care ne conduce spre nicaieri!!!

  2. catalin says:

    felicitari . sinteti cei mai buni militari ai fortelor terestre si pentru asta va respect si va stimez

  3. Oricine says:

    A sosit si batalionul 495 si nu ati scris nimic