Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Batalionul 26 Infanterie gata pentru plecarea în misiune în Afganistan

Batalionul 26 Infanterie gata de plecare in misiune in Afganistan 15 ianuarie 2011 - foto Cătălin Ovreiu www.mapn.ro

Vineri, 14 ianuarie, a avut loc în cazarma Batalionului 26 Infanterie “Neagoe Basarab” din Craiova, ceremonia prilejuită de plecarea în misiune a “Scorpionilor Roşii” în teatrul de operaţii din Afganistan.

Militarii craioveni vor acţiona în cadrul misiunii ISAF, în provincia Zabul din sudul Afganistanului, în perioada februarie-iulie 2011, înlocuindu-i pe infanteriştii din Batalionul 812 “Şoimii Carpaţilor” de la Bistriţa.

În mesajul său, ministrul apărării i-a asigurat pe militarii craioveni că “Ministerul Apărării Naţionale va face toate eforturile pentru ca misiunea celor care pleacă astăzi în Afganistan să se desfăşoare cu rezultatele scontate.” Ministrul nu a precizat care sunt rezultatele scontate.

Militarii Batalionului 26 Infanterie “Neagoe Basarab” vor pleca în cea de-a 12-a misiune externă, în cei 16 ani de existenţă a unităţii craiovene.

Dumnezeu să-i aibă în pază şi să se întoarcă toţi sănătoşi acasă!

sursa: Biroul de presă al MApN

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

8 Responses to “Batalionul 26 Infanterie gata pentru plecarea în misiune în Afganistan”

 1. Valentin says:

  Un stagiu fara evenimente, succes, noroc si sa se intoarca sanatosi acasa, langa familie, prieteni si colegi!

 2. victor says:

  Statul pdl este format din incompetenti si dezinteresati de soarta neamului. Sunt esalonul doi al PCR, cei mai slugarnici si prost educati. Ceea ce la lipseste la extrem este moralitatea, fara de care democratia este o vorba in vant.
  Este adevarat ca Romania are o problema legata de pensiile militare, dar nu se incearca rezolvarea acestei probleme, ci lovirea peste fata a militarilor in numele progresului si al “descurcarelii” de stat.
  In SUA, deoarece au avut nevoie de multi militari pentru a duce razboaiele, problema este echivalenta cu cea a unei armate de tip estic, cu o rezolvare inteleapta. Rezervistii americani au mai multe avantaje care privesc integrarea in viata sociala. Anume, orice patron care angajeaza un rezervist, nu plateste darile aferente catre stat. Automat, rezervistii sunt preferati la angajare.
  In ceea ce priveste plata salariilor compensatorii, aceasta s-a facut conform legii, lege la care si-au dat acordul si pdl si a facut parte din intelegerea cu partenerii NATO. Boc ar trebui sa spuna sursa banilor si de ce a impozitat compensatoriile.

 3. mari says:

  Veniți cu toții înapoi. Chiar nu merită să vi se acorde onoruri militare post mortem de către cei care vă consideră mai prejos de un dansator pe sârmă sau clovn. Dumnezeul strămoșilor noștri să va apere!!!!!!!!!!!!!!!!

 4. roarmy says:

  Victor, chiar va inteleg off-ul dar chiar nu puteti respecta militarii care pleaca in Afganistan? Strigati, urlati ca nu sunteti respectati…..dar vad ca dumneavoastra nu respectati pe altii. Daca acest articol a fost dedicat Batalionului 26 Infanterie, chiar nu puteti scoate pe…taste un cuvant de bine pentru acesti militari?Sau poate de rau……nu conteaza.

  Sa va intoarceti cu bine acasa si ceea ce este mai important…….toti.

 5. 2M says:

  SA VA INTOARCETI CU BINE SI UN STAGIU FARA EVENIMENTE VA DORESTE UN FOST OFITER DE INFORMATII

 6. MISKU says:

  Misiune usoara, va asteptam cu drag acasa, sa veniti cu totii sanatosi! DUMNEZEU sa aiba grija de voi asa cum a avut in toate misiunile de pina acum!

 7. raluca says:

  In fiecare luni, dupa ora 17.00, la Biserica Sf. Ilie din Craiova, se citesc mai multe rugaciuni, printre care si una speciala pentru soldatii plecati in misiune. Momentul este deosebit, emotionant…noi cei de aici de acasa nu putem face mai mult, decat sa ne rugam ca cei plecati din familiile noastre sa revina cu bine acasa!

 8. NEAGOE ILIE says:

  Aveti in pagina mea imagini Document. Le puteti folosi pentru arhiva dumnevoastra. Va felicit.
  Fost militar cum ne spun nestiutorii sacrificiilor de sange.
  Servesc Patria
  Plt. adj. retr. Neagoe Ilie
  http://www.youtube.com/watch?v=H09mkokgvkU&feature=share