Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Batalionul 26 Infanterie “Neagoe Basarab” – misiune îndeplinită

Militarii Batalionului 26 Infanterie “Neagoe Basarab” au încheiat sâmbătă, 23 mai, ultimul modul de instruire a militarilor irakieni. Ceremonia s-a desfăşurat în baza militară Dhi Qar, din provincia irakiană cu acelaşi nume.

Activitatea s-a desfăşurat în prezenţa celor doi comandanţi, locotenent-colonelul Gabriel Toma, comandantul contingentului românesc din Irak, şi locotenent-colonelul Zafer Habeeb, comandantul Batalionului 10 Irakian  Forţe Speciale.

La ceremonie au participat şi militari americani.

Instruirea armatei irakiene a fost misiunea de bază a infanteriştilor craioveni care, de la sosirea în teatrul de operaţii din Irak, au antrenat patru subunităţi de nivel companie (aproximativ 200 de militari), reuşind astfel să-i pregătească pentru viitoarele misiuni pe care le va avea armata irakiană.

Batalionul 10 va acţiona în provinciile Dhi Qar, Al Muthanna şi Maysan, situate în sudul Irakului.

Sursa: comunicat MApN

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

3 Responses to “Batalionul 26 Infanterie “Neagoe Basarab” – misiune îndeplinită”

  1. RUMANU says:

    Chiar daca nu au mai avut misiuni de amploare in provincia Dhi Qar, felicitari ”SCORPIONILOR ROSII” si sa de-a DUMNEZEU sa se intoarca toti acasa cu bine.

  2. smelter robert says:

    sunt fiul unui barbat kre a plecat in iraq in februarie si imi e tare dor de el si imi doresc sa se intoarca cu bn…………..

  3. smelter robert says:

    e la scorpionii rosii si este la cea dea 4a misiune………….cea mai mare parte din viata sia petrecuto luptand pt armata si acum incerc sa recuperez timpul pierdut pt k imi iubesc din suflet tatal………..