Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Batalionul 495 Infanterie “Cpt. Ştefan Şoverth” gata pentru dislocarea în Afganistan

Militarii Batalionului 495 Infanterie defilând înaintea plecării în misiune 16 iunie 2011 - foto Cătălin Ovreiu www.mapn.ro

Joi, 16 iunie a avut loc la sediul Statului Major al Forţelor Terestre, ceremonia prilejuită de plecarea în teatrul de operaţii Afganistan a 600 de militari din Batalionul 495 Infanterie “Cpt. Ştefan Şoverth” din Clinceni.

Batalionul românesc va fi dislocat în provincia afgană Zabul şi va forma împreună cu un alt batalion românesc Task Force Zabul a cărei conducere operativă va fi asigurată de Elementul de Comandă şi Control – Combined Team Zabul – încadrată, dar nu şi comandată de militari români.

Potrivit SMFT B495I va executa următoarele tipuri de misiuni: Patrulare, control trafic, escortă convoi; Căutare – cercetare în sprijinul securităţii forţelor coaliţiei; Sprijin umanitar al populaţiei afgane: acordare de asistenţă medicală.

Batalionul românesc va folosi în timpul misiunilor vehicule blindate model MRAP împrumutate de la armata americană. Aceste vehicule şi-au demonstrat deja eficenţa prin gradul sporit de supravieţuirre al militarilor, în urma exploziei dunor DEI.

Batalionul 495 Infanterie “Cpt. Ştefan Şoverth”, va fi comandat de lt. col. Dorin Toma, şi va înlocui în misiune Batalionul 26 Infanterie “Neagoe Basarab”.

România avea la 1 iunie a.c. 1813 militari din care 1805 în cadrul misiunii ISAF.

Dumenezeu să-i aibă în pază şi să-i aducă sănătoşi pe toţi în ţară!

sursa: AGERPRES

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

11 Responses to “Batalionul 495 Infanterie “Cpt. Ştefan Şoverth” gata pentru dislocarea în Afganistan”

 1. Piksulescu says:

  Succes fratilor. Sa speram ca la pensie vi se va recunoaste riscul la care participati! Care din voi veti mai ajunge la pensie.Aferim!

 2. Stelian P. says:

  AFERÍM interj. (Turcism înv.) Foarte bine, bravo! – Din tc. aferim.

 3. Covasneanu says:

  Tataie! mai fă pauză! Eşti obositor!

 4. Stelian P. says:

  Covasneanu
  Daca sunt obositor tu ar trebui sa faci pauza nu eu.

 5. SAM says:

  Iar va certati…of

 6. Sorin says:

  Mulțumim celor care sunt și vor fi alături de noi. Dumnezeu sa ne aibă în pază!

 7. Rumanu says:

  Dumnezeu sa va aiba in paza si sa va intoarceti sanatosi cu totii acasa! Sunt cu sufletul alaturi de voi la a doua misiune importanta a acestei unitati de elita a Armatei Romane. Sa nu uitati niciodata spiritul parasutistilor militari! BAFTA!

 8. parablue says:

  Misiune ușoară, camarazi parașutiști !
  DOMNUL să vă fie alături !
  Știu că veți face tot ce vă este cu putință pentru a pastra ,,atrăgătoare,, imaginea parasutistului militar român .
  Cer senin !

 9. Lucian* says:

  Stiu ca nu osa fie usor, dar va urez cat mai putine incidente si sa veniti inapoi toti acasa cu scut si nu pe scut.

 10. Angel says:

  Dumnezeu să-i ocorească pe toţi, sunt ai noştri şi sunt mândră de ei…iar Maica Domnului să-i acopere cu Sfânt acoperământul ei. Sunt nişte oameni minunati, care înţeleg ce este suferinţa şi durerea. Cinste lor…iar celor dragi ce au ramas aici asteptându-i inapoi putere şi întărire.
  Iubire sunt alături de tine mereu…cu sufletul şi cu inima…te iubesc

 11. Bibi says:

  Dumnezeu sa-i aiba in paza, sa-i ocroteasca si sa le vegheze gandurile, actiunile, deciziile si pasii. Cine nu sta langa un militar nu intelege adevarata forfota sufleteasca si fizica, ce roieste in jurul acestor evenimente ce ne tulbura atat pe noi, cei care asteptam, cat si pe cei care pleaca.
  Curaj militarilor si rabdare celor ce ii asteapta cu drag acasa!
  Sa ne revedem cu bine!