Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Batalionul 811 Infanterie “DRAGONII TRANSILVANI” gata de dislocare în Afganistan

Începând cu 11 mai, militarii Batalionului 811 Manevră “DRAGONII TRANSILVANI” din Dej şi personalul de stat major din compunerea Combined Team Zabul sunt gata pentru plecarea în misiune în Afganistan.

Batalionul 811 Infanterie este prima unitate din Armata României care a fost dislocată şi a participat la misiunea “Antica Babilonia” în Irak în anul 2003. Între anii 2006 şi 2007, Batalionul 811 Infanterie a fost dislocat pentru a doua oară în Irak.

Batalionul este comandat de locotenent-colonelul Ioan-Marian Cristurean.

Combined Team Zabul – CTZ este o structură de comandament întrunit integrat, multinaţional, de tip brigadă, care va avea sarcina de a conduce forţele de manevră româneşti: Batalionul 811 Infanterie, Batalionul 812 Infanterie şi echipele operaţionale de consiliere şi legătură dislocate în provincia ZABUL.

Componenta românească la CTZ este formată din 46 de ofiţeri şi subofiţeri aparţinând preponderent Brigăzii 81 Mecanizate “General GRIGORE BĂLAN” şi este prima structură de acest tip care va fi dislocată într-un teatru de operaţii.

Cu acest prilej la Dej a avut loc o ceremonie militară la care au participat alături de luptători, familiile acestora şi oficiali militari şi civili.

Prin aceasta România răspunde solicitării NATO de a-şi suplimenta efectivele din Afganistan.

În total, vor pleca în misiune în Afganistan 660 de militari de la Dej – ofiţeri, subofiţeri, maiştri militari şi soldaţi. Aceştia vor pleca în etape, începând cu sfârşitul acestei săptămâni, pentru o misiune de şase luni, urmând să completeze trupele româneşti din Afganistan care se ridică, în prezent, la 1.200 de militari.

Dumnezeu să le ajute şi să se întoarcă toţi sănătoşi acasă.

Audaces Fortuna Juvat, militari români!

sursa: Biroul de presă al MApN

Etichete: , , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

4 Responses to “Batalionul 811 Infanterie “DRAGONII TRANSILVANI” gata de dislocare în Afganistan”

 1. indisciplinatu says:

  plecaa alti fraieri…ca deh,..s-a suplimentat bugetul mortii!!!
  sunt mandri nevoie mare,…vai de sufletul lor!!!!…mai bine ar actiona aici pe la guvern si la cotroceni….sa vada comandantu suprem cat sunt de pregatiti!!!!

 2. Sica says:

  Pentru M.U. si U. din Transilvania, experienta din TAM este un castig. Cu minoritarii nostrii din Transilvania nu se stie niciodata cand intorc foaia. Sa inteleg ca prima solda luata in TAM va fi cu 25% mai mica?

 3. mariana says:

  basescule nu te lauda numa cu militari plecati in afganistan trimitele si mancare nici paine nau in loc de paine trebe sa manance porumb la cutie. SA VA FIE RUSINE CU R MARE

 4. anonim says:

  mai taci bai o data stii tu ca nu sunt pregatiti”indisciplinatule”