Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Batalionului 300 infanterie mecanizată “Sfântul Andrei” din nou la Galati

După şase luni de misiuni în Afganistan, militarii Batalionului 300 infanterie mecanizată “Sfântul Andrei”, din Galaţi, s-au întors acasă.

Batalionul 300 Infanterie Mecanizată “Sfântul Andrei” a acţionat, în perioada ianuarie-iulie 2008, în cadrul Forţei de Securitate şi Asistenţă din Afganistan (ISAF), în provincia Zabul, sub controlul operaţional al Comandamentului Regional de Sud.

In cadrul ceremonialului de inheiere a misiunii desfasurat in incita unitatii au participat un numar mare de rude şi prieteni, dar şi  ministrul Apărării, Teodor Meleşcanu şi locţiitorul şefului Statului Major General, generalul-locotenent Mihail Orzeaţă.

La apelul solemn au lisit doi militari morţi în Afganistan. Sublocotenetul (p.m.) Ionut Cosmin Sandu si Sublocotenetul (p.m.) Claudiu Marius Covrig.

Ministrul Apărării le-a urat soldaţilor „Bun venit”, felicitându-i în acelaşi timp pentru profesionalismul cu care şi-au dus la bun sfârşit misiunea în Afganistan.

„E un moment foarte emoţionant întoarcerea unui batalion de pe teatrele de operaţii, mai ales unul ca cel din Afganistan. Deşi misiunea a fost una de luptă şi pericolele vă pândeau la tot pasul, aţi dat dovadă de omenie în relaţiile cu populaţia locală. Aţi avut o misiune de stabilizare, sprijin şi reconstrucţie în Afganistan. V-aţi adus contribuţia la efortul internaţional de revenire a Afganistanului la o stare de normalitate. Din nefericire aţi trecut şi prin momente grele, fiind probabil cea mai greu încercată unitate care a avut misiuni în afara ţării. Aş fi dorit să răspundă prezent la apel şi să fie în formaţie şi sublocotenenţii post-mortem Ionuţ Cosmin Sandu şi Marius Claudiu Covrig, căzuţi la datorie. Orice am spune în aceste momente, cuvintele noastre nu vor putea alina suferinţa familiilor, rudelor, prietenilor. Ne vom aduce aminte întotdeauna de sacrificiul lor suprem”, a declarat Teodor Meleşcanu.
Batalionul “Sfântul Andrei” desfasurat cea mai mare parte a misiunilor în provincia Zabul din Sudul Afganistanului, zona in care rezistenţa talibanilor este puternică si agresiva.

Ministrul Apărării a decorat 18 militari.

Militarii gălăţeni au predat misiunile din Afganistan militarilor din Batalionul 30 Vânători de Munte “Dragoslavele”, din Câmpulung Muscel.

sursa: Amos News;

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.