Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Baza americană din România aproape de a fi finalizată

Potrivit Stars and Stripes, investiţia de 50 milioane de dolari a Armatei SUA pentru construcţia unei baze militare în România (Mihail Kogălniceanu n.r.) va fi finalizată în două luni.

Baza de la Mihail Kogălniceanu va putea găzdui 1.600 de militari americani, iar folosirea ei va fi făcută în cumun cu militarii români.

Colonelul Gary Russ, comandantul Joint Task Force-East (JTF-East) – comandamentul în subordinea cui va fi baza de la Kogălniceanu -, a declarat “ambele baze din Bulgaria şi România n.r.) ilustrează angajamentul important (faţă de Europa de Est)”.

Baza din Bulgaria ar putea fi deschisă în 2011 sau 2012. Investiţia în baza din Bulgaria va fi în valoare de 60 de milioane de dolari şi va putea găzdui 2.500 de militari.

James Robbins, de la institutul American Foreign Policy Council, din Washington, a declarat că eforturile SUA din România şi Bulgaria fac parte dintr-o strategie globală de redesfăşurare începută în primii ani ai administraţiei Bush, pentru a muta forţele americane din Germania spre est. Plasarea trupelor în aceste ţări nu numai că va fi mai ieftină, dar le va muta mai aproape de Orientul Mijlociu, a afirmat el.

sursa: Stars and Stripes

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.