Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Baza militară franceză din Emirate a fost inaugurată

În prezenţa Preşedintelui francez, Nicolas Sarkozy, a fost inaugurată baza Peace Camp, din  Emiratele Arabe Unite.

Situată la Abu Dhabi, baza va găzdui până la 500 de militari staţionaţi în trei locaţii – o bază marină şi logistică, o bază aeriană cu trei avioane de luptă şi o tabără de antrenament.

Aceasta este prima bază militară franceză din regiunea Golfului, oficialii francezi declarând că facilitatea va întări eforturile de combatere a pirateriei şi de apărare a comerţului.

În cadrul unei conferinţe privind securitatea maritimă, liderul Emiratelor Arabe Unite a calificat acest acord drept “un pilon foarte important al politicii noastre externe, deoarece va contribui la stabilitatea în zona Golfului”.

Baza este în apropierea Strâmtorii Hormuz, prin care este transportat 40% din petrolul mondial.

Ministrul francez de Externe Bernard Kouchner a declarat că baza navală de la Abu Dhabi are menirea să sprijine şi să antreneze aliaţii Franţei din această regiune.

“Aproximativ 90% din transporturile comerciale europene sunt maritime şi trebuie să apărăm circulaţia şi comerţul şi ne interesează zona Golfului”, a declarat oficialul francez.

Franţa va avea un rol important în combaterea pirateriei în regiune.

“Baza maritimă este, de asemenea, strategică pentru securitatea internaţională şi pentru stabilitate. Vom asigura securitatea comerţului în această regiune, în Marea Mediterană, în apele Golfului şi în Oceanul Indian”, a precizat Kouchner.

sursa: BBC; Amos News

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.