Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Bază militară sârbă – până în 2017 va deveni centru internaţional de instruire

Ministrul sârb al Apărării, Bratislav Gasic, a declarat în prezenţa ambasadorului SUA la Belgrad, Michael Kirby, în cadrul unei conferinţe de presă ţinută la baza militară “Jug” (Iug – n.r.), din apropiere de Bujanovac că: “aceasta bază va deveni până în anul 2017 un centru internaţional de instruire pentru militarii din toată lumea care urmează să participe la operaţiuni de menţinere a păcii”.
Cei doi oficiali au participat la exerciţiul militar “Lupul de platină 2014″, care s-a desfăşurat în această bază militară.

Gasic a precizat că în următorii doi ani se vor achiziţiona încă 50 de hectare de teren din jurul bazei, pe care urmează să fie construite sala de sport, precum şi facilităţi suplimentare pentru a putea găzdui un număr cât mai mare de militari de diferite naţionalităţi.

Ambasadorul Kirby a confirmat că SUA vor continua să ofere asistenţă tehnică şi financiară pentru echiparea bazei “Jug”, pentru a deveni un centru de formare multinaţional.

Exerciţiul tactico-militar “Lupul de platină 2014″ de la baza “Jug” a început la 30 iunie şi se încheie pe 11 iulie.

La acest exerciţiu au participat 272 de membri ai forţelor armate din Bulgaria, România, Azerbaidjan, Macedonia, Croaţia, Serbia şi Statele Unite, care, împreună s-au antrenat pentru a participarea la operaţiunile de menţinere a păcii.

Sursa: www.tanjug.rs

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.