Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Baza navală rusă de la Novorosiisk va fi gata în 2020

Deşi a obţinut prelungirea până în 2042 a contractului de închiriere a bazei navale de la Sevastopol (Ucraina), Rusia îşi continuă investiţiile în baza navală de la Novorosiisk care era pregătită să-i preia fucnţiunile primei.

În acest sens, Premierul rus, Vladimir Putin, a declarat recent că Rusia va finaliza până în 2020 construcţia unei noi baze navale în portul Novorosiisk, aflat la Marea Neagră, investiţia ridicându-se la 92 de miliarde de ruble (3 miliarde de dolari).

“În cadrul unui program federal special, până în 2020 vor fi alocate 92 de miliarde de ruble pentru construcţia bazei”, a spus Putin, precizând că până în prezent au fost deja alocate 13,5 miliarde de ruble.

Directorul companiei SpetsStroi, care asigură construcţia bazei, a precizat că lucrările au fost demarate în 2005, iar proiectul prevede trei etape. Prima dintre acestea, va fi încheiată în 2010, cea de-a doua, în 2016, iar faza a treia a proiectului va fi finalizată în 2020.

Putin a semnat, în 2003, în calitate de preşedinte al Rusiei, decretul privind construcţia bazei, pentru care au fost alocate iniţial 12,3 miliarde de ruble (480 de milioane de dolari).

La începutul lunii mai, el a cerut Ministerului Apărării să pregătească, în termen de o lună, un plan pentru dezvoltarea bazei de la Sevastopol a Flotei Ruse a Mării Negre. Ulterior, contractul de închiriere a bazei ucrainene, care expiră în 2017, a fost prelungit pentru încă 25 de ani, iar acordul a fost ratificat simultan de parlamentele rus şi ucrainean.

sursa: RIA Novosti

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.