Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Berlusconi a aprobat participarea forţelor aeriene italiene la misiunea NATO din Libia

Berlusconi si Sarkozy. ziare.com

Premierul italian, Silvio Berlusconi, a aprobat participarea forţelor aeriene ale ţării sale la misiunea NATO din Libia. Italia este gata să permită avioanelor sale să participe la “acţiunea militară cu ţintă precisă”, a declarat premierul într-un comunicat citat de Deutsche Welle.

Berlusconi l-a informat personal despre decizia sa pe preşedintele american Barack Obama.

Anunţul intervine în ajunul unui summit important cu preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, a cărui ţară a fost printre cele mai fervente susţinătoare ale campaniei aeriene împotriva Libiei.

Anunţul ar putea fi interpretat ca un gest de bunăvoinţă din partea Romei, în condiţiile în care Italia şi Franţa trec prin momente tensionate în relaţiile bilaterale din cauza afluxului de imigranţi nord-africani, cu precădere tunisieni, care se refugiază în Europa după tulburările social-politice din ţările lor.

Iniţial, Italia a spus că doar îşi va pune la dispoziţie bazele aeriene ale ţării.

Sursa: Deutsche Welle

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.