Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Berlusconi a promis retragerea trupelor italiene din Afganistan până în 2014

militar italian in Afganistan

În cadrul unui interviu acoirdat pentru televiziunea naţională italiană, premierul italian, Silvio Berlusconi, a asigurat că în 2014 nu va mai exista niciun militar italian în Afganistan.

“Primii soldaţi vor fi aduşi acasă primăvara aceasta (2012 n.r.) şi treptat ne vom diminua prezenţa până când nu vor mai exista efective militare ale ţării nostre în 2014″, a precizat premierul la întrebările ziaristului.

“Împreună cu aliaţii am gândit o strategie pentru a transfera statului (afgan) întregul sistemul de securitate iar, în faţa posibililor inamici ai statului, forţelor afgane care depind direct de guvernul Afganistanului”, a explicat el.

Din 2004 Italia are desfăşuraţi în Afganistan 2.800 de militari repartizaţi în principal la Herat şi Kabul, în cadrul Forţei Internaţional de Asistenţă pentru Securitate (ISAF). 41 sintre aceştia au fost ucişi.

sursa: adevarul.it

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.