Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Bilanţ la MApN cu uşile închise

Pe 25 februarie s-a desfăşurat şedinţa de bilanţ al Ministerului Apărării Naţionale pe 2012. La eveniment au fost prezenţi preşedintele Traian Băsescu, premierul Victor Ponta, ministrul Apărării, Mircea Duşa, vicepremierul Gabriel Oprea – fost ministru al Apărării – şi şeful SMG, Ştefan Dănilă.

Şeful Statului Major General, generalul Ştefan Dănilă, a declarat, la începutul bilanţului, că “în 2012, an de criză, restricţiile bugetare au afectat activitatea Armatei prin agravarea stării tehnice a echipamentelor şi prin diminuarea nivelului de pregătire”.

Presa nu a avut acces la tot bilanţul MApN, jurnaliştii putând asista doar la partea de început.

Traian Băsescu a plecat după eveniment, fiind condus de către ministrul Apărării, Mircea Duşa. Preşedintele nu a făcut nicio declaraţie.

În schimb, premierul Victor Ponta şi ministrul Apărării au susţinut declaraţii de presă.

Ponta a declarat că “Gabriel Oprea s-a aflat la conducerea Ministerului Apărării şi atunci când pentru 90% dintre pensionari au fost mărite pensiile, prin recalculare“, potrivit MEDIAFAX.

Ponta declarase anterior că “peste 90% dintre pensionarii militari au avut de câştigat în urma procesului anterior de recalculare a pensiilor, iar restul a avut de pierdut“.

Nu se pune problema să luăm iarăşi toate pensiile militare, să începem să le recalculăm, să stârnim vreo panică în cei peste 160.000 beneficiari. Dacă există probleme punctuale, acestea se rezolvă fie – dacă e vorba de probleme administrative – doar pentru acele zone în care s-au descoperit probleme, dacă este vorba cumva de probleme care au şi incidenţă juridică, sunt instituţiile statului care cercetează. Dar mesajul meu este foarte clar: nu se pune problema în acest moment şi nici în viitor să luăm de la capăt toate pensiile militare”, a spus Ponta, în cadrul declaraţiei de presă acordată după şedinţa de bilanţ pe 2012 al Ministerului Apărării Naţionale.

În final, a adăugat totodată că “Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) nu derulează în prezent vreo cercetare pentru vreun membru al Guvernului”.Deci, în concluzie, nici vicepremierul Gabi Oprea nu este cercetat în vreun dosar referitor la modul de recalculare a pensiilor militare, aşa cum declarase Corneliu Dobriţoiu în urmă cu o săptămână.

 

Sursa: comunicat de presă MApN, MEDIAFAX

 

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

151 Responses to “Bilanţ la MApN cu uşile închise”

  1. indisciplinatu says:

    Daca inchid ochii si aud textul, e musai sa fie Amza Pellea.
    I-ar fi venit “manusa” marelui actor!!!