Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Bistriţa – exerciţiu româno-american “Black Sea Rotational Force 2014.1″

Până pe data de 11 octombrie 2013, militarii Batalionului 812 Infanterie “Bistriţa”, din cadrul Brigăzii 81 Mecanizată “General Grigore Bălan”, desfăşoară exerciţii de pregătire în comun, cu un detaşament de militari americani.

Stagiul de pregătire se desfăşoară în poligoanele şi terenurile de instrucţie din garnizoana Bistriţa.

Această acţiune de instruire este una planificată şi face parte din cadrul exerciţiului multinaţional “Black Sea Rotational Force 2014.1 (BSRF-14.1.)”, desfăşurat în România, împreună cu militarii Corpului de Infanterie Marină (MARFOREUR) al SUA.

Prin derularea acestui stagiu de instruire se urmăreşte creşterea interoperabilităţii între cele două armate, în operaţii de combatere a insurgenţei, operarea cu proceduri comune şi instruirea într-un mediu cât mai apropiat cadrului operaţional multinaţional din Afganistan.

Stagiul a debutat pe 7 octombrie, la festivitatate participând peste 250 militari români şi 30 militari americani.

 

Sursa: Gazeta de Bistriţa

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

4 Responses to “Bistriţa – exerciţiu româno-american “Black Sea Rotational Force 2014.1″”

 1. Daniel Rupea says:

  Ce mai au romanii in proprietate si de aparat ..?Sa apere ce, propritatile evreilor[RMGC Chevron Exxon etc] sau ale altor tari..?Ce mai detin romanii din Romania ..?Corporatiilesi politicienii tradatori de tara ar trebuii sa plateasca o armata particulara deoarece totul le apartine lor.Romanii au ajuns sclavi si au doar taxe si saracie lucie de au ajuns muritori de foame intr-o tara superbogata in resurse naturale si pamant agricol..Ca industria nationala au distrus-o prima intentionat la ordinal perciunatiilor si licuriciilor [vezi Petre Roman [Newlender], Isarescu etc..

 2. szilard says:

  Infanteristii .ro sper ca stiu sa inoate, ca mijloace de transport pe apa le-a vindut-o Base, daca nu, o sa steie la mal si o sa caste ochii in stinga dar si in dreapta dupa navele ucrainiene urite.

 3. szilard says:

  Astia stau prost de tot cu denumirea operatiunilor, ce legatura are Marea Neagra(m-a indus si pe mine in eroare denumirea operatiunii), vezi celebrul caz de denumire a unei operatiuni militare(de acum 2 luni) : planul CISEX(pe moldovinesti : CI SEX …!!!, capete de …).

 4. ciao says:

  La Bistrita sunt 5 cele mai mari rachete care au ca combustibil pentru zbor uraniu. Pe o racheta doar o poate duce un autotren special, atit de mari sunt. Oare le-o facut control tehnic sau s-au gandit sa le mute mai strategic in alta parte… Stratagema fara legatura cu aceasta gluma.