Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Blaga este mai intransigent decât Oprea: îi dă afară pe poliţiştii din birouri

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, afirmă că în România sunt prea mulţi poliţişti faţă de media UE. Prin urmare, ministrul Blaga a afirmat că va susţine concedierea poliţiştilor care “taie frunze la câini, în birouri”.

Nu vreau să mai aud că avem prea puţini poliţişti. Eu nu am alte date decât cele europene. România are 54.000 de poliţişti şi mai are 30.000 de oameni în Jandarmerie. Suntem cu 26 la sută peste media europeană”, a declarat Vasile Blaga, pe 22 septembrie, la Constanţa.

Ministrul de Interne a precizat că “problemele din sectoarele de activitate ale poliţiştilor nu ţin de numărul personalului, ci de management”.

“Dacă avem probleme, avem eventual de management, în unele inspectorate. Şi o să le rezolv eu şi pe acelea. Vor fi disponibilizări şi în Ministerul Administraţiei şi Internelor, dar niciun om care îşi vede de treabă şi care lucrează în structuri operative nu va fi disponibilizat. Dintre cei care taie frunze la câini, în birouri, însă, unii vor pleca”, a adăugat Blaga.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, a participat, miercuri, în Gara Maritimă din Portul Constanţa, la Ceremonia de botez a navei maritime de supraveghere “Ştefan cel Mare”, prilej cu care a avut loc şi predarea pavilioanelor noilor nave maritime de patrulare şi intervenţie MAI 2110 şi MAI 2111.

Sursa: MEDIAFAX

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

7 Responses to “Blaga este mai intransigent decât Oprea: îi dă afară pe poliţiştii din birouri”

 1. Bure Bista says:

  Procentul de 26% peste media europeana a lucrătorilor din MAI atestă că suntem un stat poliţienesc?

  Sugestie de disponibilizare:
  Direcţia pentru Evidenţa Informatizată a persoanei – inutilă şi incapabilă

  Servicul de informaţii (fosta 0215). Oricum îşi dublează activitatea cu SRI-ul. La cât s-a furat în România se poate afirma că ăştia nu şi-au atins scopul. Sau scopul lor era altul?

 2. Gourkha says:

  V-am spus undeva ca este o ceata referitoare la sectoarele din care cei 75 000 de viitori bugetari disponibilizati. 26 000 a scos Blaga. Oprea va scoate diferenta?

  Atitudinea lui Blaga: ameninta in stil bolsevic, cumva sa mobilizeze politistii si jandarmii sa ii cotonogeasca pe manifestanti. Ce nu stie el: ca politistii si jandarmii nu se lasa impresionati, ei nu sunt vamesi cum a fost el sa-si rotunjeasca veniturile cu ˝smecherii˝ de frontiera – ci traiesc de azi pe maine. Dovedit ca niciun politist sau jandarm nu poate scoate 1 milion de euro ca Blaga http://www.hotnews.ro/stiri-politic-2794212-video-vasile-blaga-castigat-milion-euro.htm.

 3. mache says:

  Un stat care are politie cat armata este un stat clar politienesc!

 4. Pedelicius says:

  Doar treij’ de mii de jandarmi? Miram-as! Cre’ ca cam are dreptate Mache!

 5. Pedelicius says:

  Si asha, ca nuanta, draga redactie, de ce prezentati deformat (prin omisiune) afirmatiile lui neica Blaga? To’arsu vames nu a zis “şi mai are 30.000 de oameni în Jandarmerie”. A zis mai precis: “mai are 30000 de oameni in Politia Militara, in Jandarmerie”. Suntem unicat in Europa cu chestia asta, avem Jandarmerie (care tine de mai) si Politie Militara, care tine de MAp. E o discutie mai ampla acilea, Jandarmeria Romana, par example, poa’ sa se dea cu fundu de pamant o mie de ani de acu inainte ca ce institutie fundamentala astatului sunt ei, nu sunt altceva decat demnii urmasi ai trupelor de Securitate ale lui ceausescu. In lumea civilizata, Jandarmeriile sunt la Aparare si sunt puse la dispozitia Internelor, strict pentru operatiuni de politie (Fac francejii un experiment de cativa ani si i-au transferat la interne, bugetar vorbind, da cred ca o sa iasa un rahat cat Franta de mare din asta, dupa valul de proteste – inca tinute sub capac – din Jandarmeria Franceza). Si contrareactia celor de la MAp de a-si infiinta in anul 90 propriile forte de Politie, nesupuse controlului internelor, este absolut de inteles, tinand cont de de cat de atotputernici si cat de atoate stiutori erau, in anii rejimului Ceasca, aceiasi securisti mai sus amintiti.
  Pe cat punem pariu ca baietii veseli ai lui basescovici pregatesc exact o chestie de genul asta? Adica Jandarmeria va avea competente si asupra Armatei. Intr-o societate normala, ar fi ceva normal si s-ar elimina redundanta, da’ nu in Romanica. Io unu imi amintesc si acum imaginile care m-au zgariat pe retina cand cu cu armele de la Ciorogarla, cu niste militari de-ai nostri, vreo doi aveau si trese subtiri (ofiteri) prezentand, plini de umilinta, documentele unor Garcea din astia, plini de importanta si de semnificatia lor, pe persoana fizica.

 6. Valentin says:

  Nu,buldogul s-a referit la sensul ,,civil” al expresiei ,,politie militara” adica Jandarmeria-politia lui care e sub strict regim militar si nu are voie sa faca greva,nu comenteaza,doar executa….Cu asta-i streseaza pe cei de la posturile de politie rurala.Nu poate sa subordoneze P.M.la Jandarmerie,nici nu-l duce capul ,sa viseze macar,la asa ceva…

 7. Valentin says:

  Oricum,ce se intampla acum in strada(24.09.10.-1345.),la Cotroceni,ar trebui sa-i puna serios pe ganduri pe actualii portocalii.Ar fi fost un moment bun si pentru noi pensionarii,nu cred ca ne-ar fi refuzat participarea.