Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Blair probează pe propria piele veridicitatea sloganului “A minţit poporul cu televizorul”. Aviz amatorilor!

Potrivit unui sondaj de opinie realizat în Marea Britanie, referitor la implicarea britanică în Războiul din Irak (2003), majoritatea alegătorilor britanici consideră că fostul premier Tony Blair i-a înşelat cånd a justificat angajamentul ţării lor în războiul din Irak prin prezenţa acolo a unor arme de distrugere în masă.


52% dintre chestionaţi cred că Blair i-a indus în mod deliberat în eroare afirmånd că fostul dictator irakian Saddam Hussein avea arme de distrugere în masă.
23% dintre intervievaţi sunt de părere că fostul lider laburist ar trebui judecat pentru crime de război.

32% dintre persoanele interogate consideră că Blair credea cu adevărat în acea ameninţare.

Tony Blair va fi audiat de o comisie de anchetă asupra participării britanice în războiul din Irak, la o dată fixată între 25 ianuarie-5 februarie.

sursa:  CurentulBBC

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

3 Responses to “Blair probează pe propria piele veridicitatea sloganului “A minţit poporul cu televizorul”. Aviz amatorilor!”

  1. Altfel says:

    Primul care ar trebui bagat in puscarie pentru sperjur si marsavie este ministrul britanic de externe de la acea vreme, Jack STRAW. Cine a urmarit lucrarile Consiliului de Securitate de dinaintea invaziei in Irak stie de ce!

  2. Bure Bista says:

    Nu cumva era şi omologul său american, Colin Powell, care se juca pe planşe cu ceva camioane care ar fi laboratoare mobile?

  3. Altfel says:

    Ba da, era si Powell. Desi culoare pielii lui n-ar fi permis sa se observe, se vedea de la o posta ca ii era jena de ceea ce sustinea. De fapt, plecarea lui ulterioara de la externele americane a avut legatura si cu faptul ca el nu credea in justetea acelui razboi. Marsavul principal a fost, totusi, in acele sesiuni, Jack STRAW. Tragea minciunile “la foc automat” si nu l-a putut bloca nimeni. In zadar a fost pledoaria plina de bun simt si elocinta a lui Dominic de VILPAIN (nu mai stiu cum se scrie corect), ministrul francez de externe. In zadar a fost si pledoaria rusului. Atunci, pentru ca-l injurase pe Bush al batran si nu vrusese sa le dea titei americanilor, Saddam trebuia sanctionat. Iar reprezentantul “perfidului Albion” a jucat rolul pe care il stia cel mai bine-PERFIDIA.